Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-09-16 Sükösd-Szeremle 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Dunagyöngye SK Szeremle 3:0 (1:0)

2018. szeptember 16. (Sükösd, 200 néző, 26oC, szép őszelő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dunagyöngye SK Szeremle 3:3 (0:3)

Vezette: Kiss László (Baranyai Dávid Mihály, Juhász Tamás)

 

Szeremle nehéz évet hagyott maga mögött, 17 pontjával utolsó előttiként a 14. helyen kapaszkodott meg. A csapatnak gondjai voltak elöl is, hátul is. A legtöbb gólt kapták az egész mezőnyben, 115-öt, ami meghaladja a négyes átlagot mérkőzésenként. Mi az őszi nyitómérkőzésen nyolccal, tavasszal öttel terheltük meg Felső kapuját, egy kapott gól ellenében.

Szombati edző tájékoztatása szerint a nyáron kedvező változások érték a csapatot. Hazatért Bölcskei Máté, újra kezdte Elek Milán, Bácsbokodról Simon József, Kelebiáról Mihalics Róbert érkezett. Jó az edzéslátogatottság, jó erőben vannak, folyik a csapatépítés, céljuk az első tízben maradás.

Az első két fordulóban kisebb csoda történt Szeremlén, a tabella élén álltak. 9:2-es győzelemmel mutatkoztak be Felsőszentivánon, otthon 8:2-re verték Bajaszentistvánt. Az eredményt acélosnak nem mondható ellenfelek ellen érték el, mégis felkeltették a figyelmet. A következő két fordulóban már erősebb ellenfelekkel kellett megmérni magukat, Borotától 3:0-ra, Bácsborsódtól 4:1-re kaptak ki. Aztán sima 4:0-ás eredménnyel intézték el Érsekcsanádot. Így három győzelemmel, két vereséggel a további négy 9 pontos előtt ötödikek. Tavalyi önmagukhoz képest ez vitathatatlan előrelépés.

Korábban már leírtam, hogy Szeremlét jobb csapatnak tartom, mint amit a helyezései mutatnak. Lehet, hogy állításom beigazolódik, de ha lehet, ne most és ne nálunk.

A kilenc pontosok közül mi hetedikként követjük Szeremlét, ugyanúgy három győzelemmel és két vereséggel. Teljesítményünk eddig közel azonos, ha az ellenfelek közül Borotát és Géderlakot egy súlycsoportban mérjük. Ettől függetlenül a hazai közönség egyértelmű győzelmet várt, amiben ott rejtőzik a múlt is, 2009 ősze óta tizenkétszer vertük meg őket, két döntetlen mellett. Jó hírnek számított, hogy Schultz Máté hosszú idő után a kispadon foglalt helyet, ugyanígy a két hetet kihagyó Csordás is.

Amint az várható volt, támadással indítottunk, mint legtöbbször, most is a széleken. Rozsi feltűnően élénk volt, ha kellett, védekezett, gyorsan lendült támadásba, beadásai sorra érkeztek.

Rozsi feltűnően élénk volt.

A másik oldalon Kárpáti művelte ugyanezt. Szabó Patrik egyre jobb új szerepkörében, játékának nem találták ellenszerét.

Szabó Patrikkal nem tudtak mit kezdeni, bejátszotta az egész pályát.

Zsók is támadó felfogásban futballozott végig, jelentős részt vállalt a helyzetek kialakításában, Matity a szokott pozícióban vezényelte a középpályát, feltolt védekezés mellett.

Zsók sokat vállalt, védekezésben és támadásban egyaránt.

Korán észrevehető volt, hogy javult a csapatrészek összhangja, a csapatjáték egésze, de ehhez kellett az elképzelt szeremlei taktika is, ami enyhén szólva is nem jött be, nekünk kedvezett. A 10 perces felmérést követően egyre gyakrabban kerültünk kapu közelbe, de a hatos, esetenként nyolcas védő retesz egyelőre jól zárt. A labda tartósan nálunk volt, ezt a 13. percben Hornyák és Kudella látogatása szakította meg - Zsók visszaért és nagyszerű becsúszással mentett. A kontrából Zsók veszélyes ívelésére a 16-osig jött ki Mácsai, bátran öklözött Matity és Ferenczi elől.

A következő két akciónkban már benne volt a gól. Először Szabó Patrik beadását lőtte Schultz Martin a kapusba, majd Ferenczi lövése akadt el Bölcskein. Jól ment a játék, nyomásunk a 18. percben érett góllá. A Rozsi – Schultz Martin passzokat Rozsi fejezte be, szinte az alapvonalról tekert Mácsai kapujába (1:0).

Rozsi szinte az alapvonalból talált Mácsai hálójába (1-0).

Három perc múlva nagyon könnyen ismételhettünk volna, egy előre vágott labdát Mácsai elvétett, az Schultz Martin elé perdült, s az üresen tátongó kapuba visszaérő egy szál védőt sikerült három méterről eltalálnia. Ezzel vette kezdetét és jutott el – minimum nyolcig – az elpazarolt helyzeteink száma.

Hogy ellenfelünk sem bánik rosszul a labdával, azt Kudella, Lukács, Hegyi és Mihalics bizonyította. Úgy jöttek át a teljes pályán, hogy Zsók csak az utolsó pillanatban tudott menteni. Szerencsére ebből nem volt több, továbbra is mi irányítottuk a játékot.

Hegyi lerántotta a 16-oson (belül vagy kívül) Kárpátit. A játékvezető a 16-os sarkáról ítélt szabadrúgást. Ferenczi remek lövését a jobb felsőből nyomta ki Mácsai, majd Szabó Patrik első fejesét ütötte ki, a másodiknál nem volt tennivalója – Patrik a felső kapufát találta el.

Mácsai egyik parádés védése a sok közül.

Vele volt FORTUNA a következő támadásunknál is. Zsókot buktatta Mihalics a bal oldalon, legurított labdájából Ferenczi a jobb felső csücsköt találta el. Feidt kezezése után Rozsi ívelését tisztán kapta Kárpáti, nyolc méterről kapásból durrantott mellé. Támadásban maradtunk, Schultz Martin nagy lövése kijött Mácsairól, Rozsi rátűzte, de centiméterekkel tévedett.

Schultz Martin lövését öklözi Mácsai.

Eközben vendégeink megkíséreltek néhány kontrát, Farkas, Hornyák és Felső jutott kapu közelbe, de igazi veszélyt nem jelentettek, kapunkat eltaláló lövésük nem volt. Játékunkban minden benne volt, ami kellett, de az járja, hogy az egygólos előny nem előny, pedig ezzel vonultunk az öltözőbe.

A második játékrész Tallér labdakihozatalával indult, Kárpáti folytatta, Felső csak szabálytalanul tudta megállítani. Schultz Martin elől Hegyi mentett szögletre, Rozsi beívelésénél Zsók a fejesével nem sokat tévedett.

Gyorsult a játék, támadásainkban volt erő és elképzelés, még megengedett határokon belül, de szaporodtak a szabálytalanságok. Schultz Martint Hegyi nyomta le a 16-oson belül, büntetlenül. Gólhelyzetben volt, kivárt, a védő így avatkozhatott be.

Matity Hornyákot húzta vissza egy sárga lapért, őt Farkas rántotta le, de a sárga elmaradt. A helyzetből Bölcskei jött ki jól, de védelmünk időben lépett ki, így les miatt nem fejezhette be. Így járt a másik oldalon Kacsa is Tallér indításával.

Az 59. percben viszont érdemben javított: Rozsit ugratta ki a bal oldalon, élesen belőtt labdája a védőkről Matity elé pattant. Donát kedveli a különleges helyzeteket, higgadtan megnézte a bal sarkot és magától értetődő biztonsággal helyezte a bal sarokba (2:0). Ellene nem volt mit tenni.

Matity megnézte a bal sarkot és lőtt (2-0).

A gól néhány percre Szeremlét rázta fel, bátrabban jöttek fel és kezdeményeztek, a 16-osig nem is rosszul, de itt elfogyott a tudomány. Feidt jutott volna legtovább, Schultz Martin faultolta. Martin ezzel be is fejezte, Bohner érkezett a helyére, nyomban el is kaszálta Mihalicsot, így hamar besárgult. Mozgékonysága segített az előre játékban, a nyomás fokozásában.

Játékunk súlypontja egyre erőteljesebben a baloldalra terelődött, a jobb oldali védelem látszott sebezhetőnek. Szabó Patrik bejátszotta az egész pályát, fáradhatatlanul szerezte és hozta fel a labdákat. Matity és Zsók eleve feljebb játszott, Rozsi fordításai folyamatosan érkeztek Kacsához, Zsóké tökéletes gólhelyzetben találta. Lövésére sem lehetett panasz, de a végig kiváló Mácsai védeni tudta.

Egy a sok kihagyott helyzetből, Kacsa közeli lövését hárította Mácsai.

Fölényünk csak erősödött, a 69. percben Kovácsot Csordás, a 74. percben Matityot Schultz Máté váltotta. A cserék közötti rendeződésben adódott vendégeink legnagyobb lehetősége. Mihalics látványos egyéni játékkal túljutott védőinken, nagy erejű lövését Szabados bravúrosan védte, hozzáteszem, hogy nagyon jókor.

Szabadost egyszer tették próbára, akkor bravúrosan mentett.

Ellentámadásunkkal Rozsi jutott szögletig, ezúttal Bohner volt az ügyeletes helyzet kihagyó. Még ebben a percben megismételte, az ötösről nem találta el a kaput. A 81. percben Kárpáti helyett Ruff jött be. A cserékkel tarkított csapat is megőrizte a lendületet, nem érte be a 2:0-ával, a harmadik gólunkat is a baloldalról értük el. A harcos Szabó Patrik beadását a négy perce pályán lévő Ruff küldte nagyon oda, ahová az előzőt Matity (3:0).

Ruff pályára lép...

... és 4 perc múlva megszerzi a harmadik gólunkat (3-0).

A gól után Papp kapott még néhány percet Ferenczi helyett. Hornyákban maradt még erő az utolsó percekre is, mozgósította a társakat, Schultz Máté Szalait, majd Kudellát állította meg, Csordás odébb tette Mihalicsot. Felső 30 méteres szabadrúgását Szabados szögletre ütötte, baj nem lett belőle. Schultz Máté lövése zárta a találkozást, amit a címvédőtől elvárható játékkal megnyertünk.

Szeremle a tisztes helytállásban bízott, ezt elérte. Fiatal még ez a csapat, ha együtt marad, hallunk még róluk.

 

Ifjúsági csapatunk elmaradt mérkőzését szeptember 25-én pótolták. A fiatalok 0:3-as félidő után bravúros teljesítménnyel 3:3-ra egyenlítettek. Góllövők: Pintye Krisztián, Rácz Erik és Szabados Dániel.

 

Ézsiás Gábor József játékvezetőnek nem volt nehéz dolga, osztályzata: 8 pont.

Ézsiás Gábor Józsefnek és segítőinek nem volt nehéz dolga.

 

Sükösd, 2018. szeptember 18.

Varsányi József

(Fotók: Hlavati Péter és Bogdán Milán)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/6/1360671.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE (09. 25-ÉN PÓTOLTÁK):

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/6/1388043.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/6.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/6.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer