Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-09-23 Kunbaja-Sükösd 3-0

FELNŐTT: Kunbajai SE - Sükösdi SC 3:0 (1:0)

2018. szeptember 23. (Kunbaja, 150 néző, 26oC, szép őszi idő.)

IFJÚSÁGI: Kunbajai SE - Sükösdi SC 9:1 (3:0)

Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor)

 

Kunbaján az ezredforduló előtti években nagy futballélet volt, jómódú szponzor mellett az NB III-ig jutottak, kívülről hozott, jól fizetett vendégjátékosokkal. Éveket töltött ott Evanics Zoltán is. Ahogy fogyott a pénz, úgy került lejjebb a csapat, de még 2000 után is a jók között jegyezték a megyei II. osztályban. Mi 2007 áprilisában találkoztunk velük utoljára, 5:0-ra nyertünk Sükösdön, a már gyengélkedő társaság kiesett, s a Megyei III Déli csoportjában folytatta.

A 2017-2018-as bajnoki évet a 3. helyen zárta, s mivel a második Gara nem tudott ifjúsági csapatot indítani, vállalták a megyei II. osztályt, megyei első, vagy magasabb osztályból érkező igazolásokkal. Jelenleg 9 szerb illetékességű, határon túli szerepel a keretben. Az első hat fordulóban velünk tökéletesen azonos teljesítménnyel besoroltak a négy 12 pontos közé. Mi jobb gólkülönbségünkkel az ötödik helyen előztük őket.

Az esélyekről nehéz bármit is mondani, hisz a két csapat még nem találkozott eddig. Amit biztosan tudni lehetett, az a szerb mentalitás, amit volt már szerencsénk megtapasztalni Borotán, Kelebián, Tompán, vagy előbb Katymáron. Részünkről pedig az, hogy a sorozatos sérülések miatt nem tudjuk azt nyújtani, amit az előző két évben. Jelenleg Matity, Molnár és Tallér ült sérüléssel a kispadon, Lógó még el sem kezdte. Nemes hosszú kihagyás után csereként most lépett először pályára. Ez akkora teher, amit nem bír el a csapat.

A múlt heti Szeremle elleni felfogásban támadással indítottunk, jól, már az első percben könnyen vezetéshez juthattunk volna. Rozsi élesen belőtt labdáját Ruff fejelte a léc alá, Paunovic nyomta fölé.

Ruff fejesét hárítja bravúrosan Paunovic a 2. percben.

Az 5. percben jött a következő: Rozsi 25 méteres átfordítását Kárpáti kapásból küldte a jobb felsőbe, a kapus ezúttal is remekelt, a kikapart labdát Ruff 10 méterről lőtte mellé.

Második nagy lehetőségünk: Kárpáti bombáját kiöklözte a kapus, Ruff 10 m-ről mellé lőtte.

A két egymást követő parádés védés valamelyikénél Paunovic rosszul ért földet, hét-nyolc percig állt a játék, mire talpra tudott állni és folytatni tudta. A kényszerű szünet nem használt nekünk, megtörte eddigi lendületünket. A hazaiak az eddigi visszahúzódó állásból kiléptek, három-négy húzással siklottak át a középpályánkra, ami csak ízelítő volt a későbbiekből.

Gulyás indításából Lazarevic lőtt nem sokkal fölé. Ferenczi és Csordás eltévedt passzából ezt megismételhette Mike is. Lazarevic levált Tamásról, veszélyes lövését Gajári lábbal hárította. Erre volt még válaszunk: Rozsi szöglete pontosan érkezett Szabó Patrik fejére, gólhelyzetben fejelt fölé. A Drcelic kezezéséből megítélt szabadrúgást követően rúgtunk még két szögletet, ezekben nem volt veszély. Az ellentámadásból Drcelic nagy lövését tornászta ki Gajári.

Drcelic nagyon sok gondot okozott nekünk (10-es mezzel).

A 24. percig hibáink mellett is kiegyenlített volt a játék, a három kialakított gólhelyzetünk némi fölényt is jelentett. Ekkor még nem gondoltuk, hogy ezzel el is lőttük minden puskaporunkat, de a labda nálunk volt. Zsók cselei nem jöttek be a térfelükön, Kopunovic labdát szerzett és tovább tette Gulyásnak, aki átvette és 12 méterről a kapufát találta el, a kipattanót Lazarevic közelről nyomta a fekvő Gajári mellett a hálóba (1:0).

Az első hazai gól, Lazarevic első gólja (1-0).

Kunbaja ezzel befejezettnek tekintette a felmérés időszakát, és elindította a támadások sorozatát, nagyrészt a jobb oldalunkon. Lazarevic megállíthatatlan volt, átadásából Gulyás már gólnak látszó lövését tolta a léc mellé Gajári.

Gulyás lövését tolta léc mellé Gajári.

Átvették a játék irányítását, gyorsan és pontosan kombináltak, csak keresgettük ennek ellenszerét, ha megtaláltuk, el is rontottuk. Szabó Patriknak sikerült beverekednie magát a 16-osra, már-már gólhelyzetbe hozta Schultzot, Martin lövés helyett az ellenfélhez passzolt.

Sorozatos hibáinkat nem volt nehéz lekövetni, elöl nem jelentettünk veszélyt, a középpályánkat könnyen játszották át, nagyobb kockázat nélkül támadhattak, így védőinkre folyamatos nyomás nehezedett.

A 38. percben Ruff csak sárga lap árán tudta megállítani Tatalovic-ot, Zsókot otthagyta Bélavári, beadását Lazarevic az ötösről perdítette mellé. Két perc múlva Csordás húzta le Balunovic-ot, ez is sárgát ért.

Pihenőt nem hagytak, védőik felváltva vállaltak részt a támadásépítésben, kapunk rendre veszélyben volt. Egyszeri lélegzetvétel után Kacsa jutott kapu közelbe: először Drcelic buktatta, az érte járó szabadrúgást Rozsi emelettel a kapu fölé küldte, másodszor Rozsi íveléséből a kapust találta el.

A kapus gyógyítása miatt 53 percig tartott az első félidő. A hosszabbítás sem volt a miénk, de átvészeltük.

A második félidőt Ruff – Matity, Schultz – Pesti cserével folytattuk és tőlük váltuk a megváltást. Matity belépése azonnal érzékelhető változást hozott a középpályán, sajnos még 10 percig sem tartott. Csonthúzódása kiújult és fájdalmakkal hagyta el a pályát – helyére Nemes érkezett.

Az újabb veszteség csak könnyítette ellenfelünk dolgát, azon a hullámhosszon folytatták, ahol az első félidőt abbahagyták. Ferenczi nem boldogult Mikével, Drcelic szabadrúgását követően Lazarevic csúsztatott fejesét védte bravúrral Gajári.

A Zsók – Nemes jobb oldal gyorsabb lett, jó labdakihozatal után Ferenczi átadását Pesti kapásból lőtte nagy erővel fölé (alig tévedett).

Pesti lövését fogja a kapus.

Görcsösen, de megpróbáltunk futballozni. Nemest Gulyás, Szabó Patrikot Kopunovic faultolta. Zsók szabadrúgását Ferenczi tette Pesti elé, lövése gyengére sikeredett. Kárpáti is megélénkült, őt Balunovic akasztotta meg.

Zsók itt még megpróbálta.

Amíg az egyenlítésért küzdöttünk, a 60. percben Gulyás és Mike meglódult, középpályánkat sokadszorra szelte át, a támadást a jobb oldalon Lazarevic folytatta és fejezte be. A gyengén eltalált lapos lövése Gajári hasa alatt került a hálóba. Potyagól és kapussors (2:0)!

Lazarevic második gólja (2-0).

Három perc múlva felcsillant a remény: Kacsa elől szögletre mentett a kapus. Rozsi belőtt labdája Balunovic kezét érte, a nyilvánvaló 11-esről vita sem volt. Zsók félmagasan jobbra tartó büntetőjét (ez a kapusok álma) látványosan védte Paunovic.

Zsók félmagasan jobbra tartó büntetőjét látványosan védte Paunovic.

Beállt a lélektani hátrány nálunk, tovább duzzadt az előny a hazaiaknál, amit ki is használtak. Csordás kétszer mentett nagyon kényes helyzetben (Bélavári esetében 11-est reklamáltak). A szünet nélküli védekezés mellett – kínlódva ugyan, de – próbáltunk kezdeményezni, és legalább szépíteni. Mindenhol ott voltak, ha kellett, egyszerre hárman is, csírájában elfojtották akcióink nagy százalékát.

Igyekeztünk a 73. percben balul sült el. Balunovic felszabadító rúgásával elhalt a Rozsi – Nemes – Pesti támadás is, egy az egyes pozícióban találta Kovácsot. Robi hátrált és rosszul számította ki a labdát. Bélavári rácsapott és a későn és bizonytalanul kilépő Gajári fölött a hálóba emelt (3:0).

Ez a harmadik (3-0).

Volt még idő hátra bőven, de mi nem kívántuk. Zsók edző ugyan előrelépett (hátha tud javítani), Nemes lett a jobb hátvéd, de nem változott semmi. A sokszor eredményes szervezettségünknek nyoma veszett, minden erőnket lekötötte a védekezés, egyetlen szabadrúgásra tellett még a hátralévő időben, Rozsi azt is fölé durrantotta.

Kovács Robi felszabadít.

A megváltást Matitytól és Pestitől vártuk, de ezt most a mérkőzés végét jelentő sípszó hozta. Nagyon ritka eset az, amikor egy csapat minden tagja képességei alatt teljesít, mert ez történt, de az is lehet, hogy Kunbaján jól fizetnek, aminek viszont ellentmond két amatőr bajnoki címünk.

 

Ifjúsági csapatunk erősen tartalékosan nem volt egy súlycsoportban ellenfelével, súlyos, 9:1-es vereséget szenvedett. A hat szerb játékosukból kettőt–hármat szívesen látnék a mi felnőtt keretünkben. Vigasztalásul fellapoztam a sükösdi futball történetét és abban azt találtam, hogy 1973 októberében Kunbaján 14:0-ra vertük őket, így még mindig maradt törleszteni valójuk.

 

Öröm az ürömben, hogy U14-es csapatunk hétfőn, első bajnoki mérkőzésén 15:0-ra legyőzte Tompát. Góljainkból Balázs Máté hetet, Rácz Erik négyet, Mihálovics Dániel kettőt, Zsikó Arnold és Balázs Renátó Alex egyet-egyet szerzett.

 

Holczimmer Tamás játékvezető közreműködéséről megoszlanak a vélemények. A többségnek tetszett. Osztályzata: 8 pont.

Holczimmer Tamás működéséről megoszlottak a vélemények, a többségnek tetszett.

Sükösdiek a kunbajai lelátón (2003. szeptember 21., Kunbaja-Sükösd 1:2).

 

Sükösd, 2018. szeptember 25.

Varsányi József

(Fotók: Hlavati Péter)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/7/1360683.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/7/1388055.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/7.html

AZ U14-ES MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19476/1/1404533.html

A FORDULÓ U14-ES MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19476/1.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer