Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-09-30 Sükösd-Hajós 1-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Hajósi FC 1:1 (0:0)

2018. szeptember 30. (Sükösd, 250 néző, 17oC, szép őszi idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Hajósi FC 0:3 (0:1)

Vezette: Allaga Iván (Nasz Róbert, Hágen András)

 

Májusban Hajóson erősen tartalékos csapattal, egy fájó kelebiai vereség után jó játékkal 4:0-ra nyertünk, pedig akkor jól ment nekik, harmadikak voltak mögöttünk a tabellán. Okkal duzzadtak az önbizalomtól, előtte egy héttel 6:2-re nyertek Borotán. Később már halványabb teljesítménnyel a 10. helyen fejezték be az előző bajnoki évet.

A nyáron jelentős mozgás volt a csapat körül, távozott Somogyi Tibor, Pump Szabolcs és Bányai Erik. Érkezett Szávuj Milos és Nagy Dávid Jánoshalmáról, Vágó Andor és Herceg Gergő Kecelről, Rácz Ferenc Kalocsáról.

Az őszi szereplésük nehezen indult, még nem állt össze igazán a csapat. Az eddigi hét fordulóban csak Bajaszentistvánon nyertek 8:0-ra, otthon Tompával 1:1-re jutottak. Négy pontjukkal – a szombati eredményeket is figyelembe véve – a 13. helyen érkeztek.

Sajnos a mi teljesítményünk is jóval alatta maradt a továbbiaknak, 12 pontunkkal nyolcadikak vagyunk. Ha a tavaszi kelebiai vereségünket fájónak ítélem, akkor a helyzet most ugyanaz. A múlt héten Kunbaján hagytunk három pontot, ami nagyon hiányzik és jó lenne pótolni.

Mindkét csapatnak bőven van javítanivalója. Már kínos, hogy gondjaink nem csökkennek, inkább nőnek. Lógó, Molnár, Matity, Nemes hiánya mellett – nyilván fegyelmezési megfontolásból – a kispadon foglalt helyet Csordás és Kovács Robi. Ez fél csapat!

Bíznunk csak abban lehetett, hogy minden bajunk ellenére megismételjük a tavaszi hajósi bravúrunkat. Ehhez volt még egy kapaszkodónk, a Hajós elleni hagyományos jó szereplésünk: 2014 novembere óta egy pontot szereztek ellenünk, az utóbbi hat meccset megnyertük. Ez ugyan a legvékonyabb garancia, mert a sorozatok véget szoktak érni.

Oda-vissza támadással indult a játék, szögletből Aladics emelt gyengén kapura, tőlünk Bohner talált a kapus kezébe. Tallér futotta végig a pályát, a végén hosszan szöktetett. Hajós már az elején felkínálta a félpályát a nyilvánvaló kontrák reményében. A félvonalig rendezkedtek be támadásaink fogadására – mélységben és szélességben.

Zsók szabadon járhatott fel, labdáival a felfutó szélső védőinket mozgatta, ha lehetőség kínálkozott, az előtte játszó Szabó Patrik robbantott, de építkezésünkben egyelőre több volt az oldalra és hátra adogatás, kerestük a lehetőséget.

Hajós védekezésével lefedte a területek nagy részét, a párharcok sikerétől függött, hogy ki kerül előbb helyzetbe. Ferenczi jutott át először a falon, Barta buktatta. Rozsi életerős szabadrúgása a bal léc mellett suhant el.

Rozsi életerős szabadrúgása a bal kapufa mellett suhant el.

Kacsa a jobbhátvéd posztjából végig segítette a támadásokat is.

Vendégeink a Ligetfalvi – Rácz – Szabadi trió révén jutottak először kapu közelbe, Tamás felszabadítása nagy ívben érkezett Ferenczihez, aki lendülettel vitte tovább, 20 méteres jól eltalált lövése a felső kapufán csattant és vágódott vissza a mezőnybe. (Kunbaján Kacsa találta ugyanígy telibe.) Tavaly ezek még befelé – most kifelé pattantak.

Igyekezett mindkét csapat, csak más módon alakította játékát. A labda nagyrészt nálunk volt, Zsók felvázolt taktikája a 16-osig működött, a befejezésekből hiányzott középen az átütő erő. Rozsi és Tallér beíveléseit a védők rendre hárítani tudták. A labdabirtoklási fölényünk mellett a 25. percben jutottunk el az első valódi helyzetig: Tallért senki sem tudta megállítani, beadása Ruff fejére érkezett, aki egy „stukk” helyett lábbal emelt mellé.

Ruff fejes helyett lábbal emelt mellé.

Vendégeink nem okoztak nagyobb gondot, Szarvas és Rácz gyenge lövéseit védte Szabados.

Szarvas lövését védte Szabados.

Szabó Patrik védő munkája mellett töretlenül kereste a lehetőséget, először Barta, majd Kákonyi állította meg ígéretes helyzetben. A válasz nem váratott magára, Szarvas nagy erejű szabadrúgásába Szabó beleért, két szögletet rúghattak, amit Tamás és Ruff mentett.

Tamás biztos pont volt a védelemben.

Rozsi jó labdakihozatalából Schultz Martin szerezhetett volna vezetést, de kihagyta.

Schultz Martin nagy lehetőséget mulasztott el.

Jellemző kép: támadunk - Hajós védekezik.

Az eddigi legveszélyesebb ellentámadással megleptek bennünket: Rácz élesen belőtt labdáját Tallér a kapu torkából – bravúros belépővel – tolta szögletre. Ezzel a hajósi fellángolás le is csengett.

A félidőig maradt az eddig látott játék: mi támadtunk, Hajós védekezett. Ferenczi lövését blokkolták, Kárpátit Schuszter rántotta le, Rozsi szabadrúgása a léc fölött zúgott el. Játékban az történt, amit mi akartunk, csak a gól hiányzott. Hajós vonulhatott elégedettebben az öltözőbe.

A második félidőt – hasonlóan az elsőhöz – vendégeink támadása nyitotta. Tamás és Bohner közös erővel állította meg Ligetfalvit. Formás akcióval mi következtünk: Zsók lépett fel, pontos indításával Tallér robogott, beadása abszolút gólhelyzetben találta Schultz Martint, oda rúghatta volna, ahova akarja, mégis rosszul választott.

Tallér eddigi legjobb játékával sorra hagyta ott ellenfeleit, belőtt labdáját Rozsi fejelte fölé.

Tallér eddigi legjobb játékát nyújtotta.

Vitathatatlan mezőnybeli fölényünket az 52. percben sikerült gólra váltani. Bohner jó cselekkel közeledett a 16-oshoz, Koch nem engedte tovább. Ferenczi 20 méteres szabadrúgása a sorfal felett jutott a jobb alsóba (1:0).

Ferenczi szabadrúgáshoz készülődik...

... és itt a találata (1-0).

A következő 10 percben Hajós feladta eddigi taktikáját és kitámadott. Schusztert Ruff, Vágót Tamás szerelte szabálytalanul, Karcsié sárgát ért. Barta szabadrúgását Zsók fejelte ki. Az 58. percben Ligetfalvi előzmények nélkül a földön maradt, úgy, hogy ellenfél a közelében sem volt. Nem tudjuk, mi történt, cseréjeként Jakab folytatta, mindjárt egy kontrával - Tallér gyorsasága ezúttal is segített, befejezni nem tudta.

Rozsi egyre gyakrabban húzódott középre, helyet biztosítani ezzel a felfutó Kacsának. Utóbbi első lövése Kochban akadt el, majd Zsók passzából a kapust találta el.

A 62. percben Bohnert Pesti váltotta. Higgadtabban és pontosabban kezdtünk futballozni. Járattuk a labdát és mi vártunk a jó alkalomra. Pesti, Szabó és Ferenczi passzai megtalálták Schultz Martint, de nem boldogult velük. Pesti előkészítéséből Ruff lőhetett, a kapus kivetődve fogta.

Zsók erősen gondolkodóban a cserékről.

A 73. és 75. percben kettős cseréről döntött Zsók edző. Schultz Martin helyett Kovács, Ruff helyett Schultz Máté érkezett és megindult a harc a második gólunkért. Schultz már egy perc múlva nagy labdát küldött Kárpátinak, Kákonyi az utolsó pillanatban beérte és szerelni tudta.

A 80. percben Vágó csak elütni tudta Rozsit, a szabadrúgást követő két szögletnél nem tudtunk védőik fölé kerekedni. A 83. percben Zsók Tamás helyett behozta Csordást, ebben nagyobb kockázatot senki sem látott, mégis megbomlott az eddigi stabil védekezésünk. Hajós fáradni látszott, esélyünk volt előnyünket növelni, mégis furcsa idegesség jeleit lehetett felfedezni játékunkban. Okát nem lehetett tudni, Kacsa, Rozsi és Pesti is helyzet közelben járt, de nem jött össze a második és vártuk a sípszót.

Vendégeik tettek még egy ártalmatlannak látszó kísérletet a baloldalon. Schultz Máté szabálytalanságát követően Barta 35 méteres ívelését kifejeltük, Koch átvette és öt védőnk között visszaemelte Aladics fejére, aki az ötösről bebólintotta a 92. percben (1:1).

Aladicsra itt ketten vigyáztak, a 92. percben ő szerezte az egyenlítő gólt.

Miénk volt már a meccs, a csapat ebben az összeállításban is mindent megtett a sikerért. Egyetlen hibáért le kellett nyelni a keserű pirulát.

 

Ifjúsági csapatunk életkorából adódóan ezúttal sem volt egy súlycsoportban ellenfelével és 3:0-ra kikapott.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 8 pont.

Allaga Iván játékvezető és segédei, osztályzata 8 pont.

 

Sükösd, 2018. október 2.

Varsányi József

(Fotók: Hlavati Péter)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/8/1360688.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/8/1388060.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/8.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/8.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer