Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-10-07 Hercegszántó-Sükösd 1-8

FELNŐTT: Hercegszántói FC - Sükösdi SC 1:8 (0:4)

2018. október 7. (Hercegszántó, 150 néző, 23oC, nyárias ősz.)

IFJÚSÁGI: Hercegszántói FC - Sükösdi SC 3:0 (1:0)

Vezette: Stefánovits Gábor István (Rácz Béla, Bánóczky Csaba)

 

Hercegszántó hosszú évek kihagyása után 2017 őszén került fel a megyei II. osztályba. Az előző bajnoki évet újoncként a 11. helyen zárta, ami sikeres bemutatkozásként értékelhető. Az idei őszi teljesítményükről már nem mondható el ugyanez, a lejátszott nyolc fordulóban hét vereséget szenvedtek, köztük súlyos a mélykúti és a bácsborsódi 6:0. Ezzel szemben értékelhető, hogy Géderlakon 3:0-lal megúszták. Egyetlen győzelmüket Bajaszentistván ellen érték el (2:0).

Zsibrek Zoltán edző szerint szereplésük attól függ, hogy a határvédelmet ellátó rendőrök közül ki van éppen jelen. A nyáron annyi változott, hogy Kanizsa és András abbahagyta, Garáról Kovács és Sajtos, a határon túlról Búra érkezett. Egyelőre ismerkedik a csapattal, céljuk a bennmaradás.

Három pontjukkal az utolsó előtti, 15. helyen fogadtak bennünket. Csapatunkat mostanában elkerülték a jó szelek, nem tudtunk elmozdulni a középmezőnyből, nyolcadikként még reális eséllyel léptünk pályára, éhesen egy jó eredményre. E mellett szólt az is, hogy tavaly Sükösdön 5:2-re, az otthonukban 5:0-ra vertük őket.

A múlt heti Hajós elleni 1:1 után kötelező volt a győzelem. Erősségeink közül változatlanul hiányzott Matity, Molnár, Kovács Robi és Nemes. Hosszú idő után viszont örömmel láthattuk a kispadon Lógót.

Magabiztos letámadással indítottunk, Szudoczkinak már a második percben akadt dolga, Ferenczi és Ruff lövését védte. A jobb oldalunk volt aktívabb, Zsók egyértelmű támadó szerepkörben mozgatta Rozsit és Ferenczit, ők tovább Szabó Patrikot. A teljes térfél a miénk volt, az elejétől bejátszottuk minden pontját. Ellenfelünk védekezési hibái hamar kiütköztek, a kérdés csak az volt, hogy mikor találunk be először.

A hazaiak a 10. percben lépték át először a félvonalat, Farkas lőtt 16-ról mellé. Erőteljes nyomásunkat 13 percig bírták. Zsók az alapvonalon már átemelt a kilépő kapuson, Szabónak az üres kapuba kellett volna betalálni. Addig forgolódott, míg Nagy közbe tudott lépni. Ez kimaradt, de az újabb lehetőséget fél perc múlva már kihasználtuk. Rozsi lendülettel jött fel a jobb oldalon, megkerülte a védőket, beadásából Kárpáti közelről megszerezte a vezetést (0:1).

Zsók előkészítette, Kárpáti befejezte (0-1).

Két perc múlva Zsók megismételte Rozsi alakítását, azzal, hogy az összjátékba bevették Schultz Mátét és Ferenczit, végül Rozsi lőtt a hosszú sarokba (0:2).

Rozsi lőtte a másodikat (0-2).

A két korai találat érzékenyen érintette a hazaiakat, Farkas megpróbált reagálni, ám Tallér hátrányból is lefutotta és szerelte. Védőinket nem tették próbára, kedvükre vállalhattak részt a támadásokból. Mozgásban volt az egész csapat, működtek a részek, a találkozó – a végeredmény ellenére is – a kihagyott helyzetekről szólt. Legalább annyit pazaroltunk el, amennyit értékesítettünk. A kétszámjegyű eredmény bőven benne volt a meccsben.

A 24. percben Ruff beadását fejelte fölé az ötösről Kárpáti. A labda megállás nélkül a lábunkon vándorolt, Kacsa nagyon becsapta Somogyit, passzából Rozsi lőtt fölé. Tamás is előrelopakodott, formás akciójukból Szabó Patrik találta el a felső lécet.

Szabó Patrik kihagyott helyzete, egy a sok közül.

Kontráktól nem kellett tartani, még a veszélyzóna előtt elakadt Ivancsan és Kovács próbálkozása. Bischoffé már jobb volt, első kaput eltaláló lövését lábbal védte Gajári.

A második negyedórában is tűz alatt tartottuk a szántói kaput és halmoztuk a kihagyásokat. A 32. percben Zsók szögletét Szabó lőtte kapásból mellé, Csordás kiváló átívelését játszotta túl Rozsi.

A 38. percben – eltérően az eddigiektől – a bal oldalunk következett: Kacsa nagyon élt, cseleivel sorra hagyta ott védőit, jó volt a passza is, amiből Szabó Patrik növelte előnyünket (0:3).

Szabó Patrik lőtte a harmadikat (0-3).

A 39. percben Ruff cserét kért, Bohner folytatta. A csere pillanatait kihasználhatták volna, de Farkas az ötösön hibázott. Fél perc múlva Szabó viszonozta a szívességet, Rozsi gólpasszát hagyta ki.

A 43. percben már javítottunk: Ferenczi rajtolt jól, nem tudták szerelni, átadását Kacsa védő nélkül vehette át az ötösön, majd kipróbálta Szudoczki idegeit. Csak azt nem kérdezte, hová kéri, aztán két lövő csel után lazán elgurított mellette (0:4).

Ferenczi és Kárpáti hozta össze a negyediket (0-4).

A mérkőzés már 0:3-nál eldőlt, most már végleg. Ebből felállni sanszuk sem volt. Védekező felállásuk már nem működött, szembetűnően nagy volt a sebességkülönbség. Ritmusváltásainkat és átrendeződéseinket nem tudták követni.

A második félidő első perceiben mégis úgy tűnt, hogy erőre kapnak. Kovács és Bischoff szépen hozta ki a labdát, az induló Nagyot Zsók egy sárga lapért szerelte. Élni nem tudtak a lehetőséggel, Vörös szabadrúgása magasan fölé ment. Farkas lenyomásáért Tamás is besárgult. Schultz Máté Mészárost blokkolta.

A hat perces felvillanás után végleg kettészakadt a pálya, nem volt megállás. Rozsi gólpasszát Szabó kristálytiszta gólhelyzetben az ötösről mellé tudta rúgni. Bohner hangyaszorgalommal gyűjtötte be a labdákat, fordulékonyságát jól használta, az 51. percben már a 16-oson belül járt, amikor Vörös buktatta. A 11-est Zsók most biztosan értékesítette (0:5).

Bohnert Vörös buktatta...

... a 11-est Zsók most biztosan értékesítette (0-5).

A hazai energiák fogyóban voltak, lestaktikával igyekezték pótolni, ami hét-nyolc esetben be is jött. A félvonalon álltunk és tetszésünk szerint alakítottuk ki helyzeteinket. Az 59. percben Zsók edző gyógyultnak minősítette Lógót és Ferenczi helyett behozta. Vele tovább javultak az eddig sem rossz indításaink. Zsók a tetemes előny birtokában is tovább űzte csapatát. Jól ment a játék, eredményünket a képtelenségig rossz befejezések rontották.

A 63. percben Szabó Patrik folytatta ebbéli szériáját, most Kárpáti ziccerét hagyta ki, de hogy ne legyen szemrehányás, egy perc múlva Patrikét hagyta ki Kacsa. Csatlakozott Tallér is, végigszáguldotta a pályát és – szokásától eltérően – a 16-oson belül találta magát, a 11-esről lőtt mellé.

Hihetetlen, de Tallér ezt ki tudta hagyni.

A 68. percben Schultz Mátét Schultz Martin váltotta. Megszálltuk a 16-ost, Bohnert Nagy ütötte el, a szabadrúgást követően Kárpáti az ötösről a kapusba lőtt. A hazaiak végképp beszorultak, egy rosszul sikerült kapuskirúgás után Zsók labdát szerzett, beadása ezúttal is pontosan érkezett Kárpáti elé, a befejezéspontos volt (0:6).

Zsók beadása pontosan érkezett, Kacsa befejezése most pontos volt (0-6).

Lógó két távoli lövéssel tesztelte műtött térdét, a kapus a helyén volt. A 71. percben Szabó helyett Pesti érkezett, s tovább növelte Bánóczky partjelző eddig sem kevés gondját a lesek megítélésénél. A legutóbbinál jól lépett ki és Rozsit kínálta meg egy „százassal”, aki élt is vele (0:7).

Az egész mérkőzésre jellemző kép, Rozsi lövése elkerülte a kaput.

Kacsa jól lépett ki, átadásából Rozsi most betalált (0-7).

Két perc múlva újra lefagyott a lestaktika. A mai futballban ritka eset, hogy három támadó egyszerre lépjen ki és vigye rá a kapusra a labdát. Lógó Pestit, ő meg jobb alsót választotta (0:8).

Lógó újra a pályán, a befejezéshez Pestit választotta, Laci meg a jobb alsót (0-8).

A 78. percben álltak legközelebb a hazaiak a gólszerzéshez: Sajtos bal felsőbe tartó lövését védte bravúrosan az eddig dologtalan Gajári. Félő, hogy a kihagyott helyzeteket illetően hitelét vesztheti írásom, de még a 83. percben is sikerült egy: Lógó lekészítését puskázta el Rozsi, ezzel be is fejezte, nem mindennapi csereként Nagy Endre jött a helyére és kétszer is közeljárt a gólszerzéshez.

Nagy Endre közel járt a gólszerzéshez.

Szépséghiba, hogy Farkas a 89. percben 1:8-ra módosította az eredményt.

Farkas szépítő gólja a 89. percben (1-8).

Élvezetes, jó játékkal nyertünk, a futball minden elemében fölötte álltunk ellenfelünknek, de óvnék mindenkit az eredmény túlértékelésétől, egy gyenge Hercegszántót vertünk meg.

Zsók űzte-hajtotta csapatát.

Kacsa háromszor vette be Szudoczki kapuját.

 

Ifjúsági csapatunk nem tud talpra állni, 3:0-ás vereséget szenvedett.

 

Stefánovits Gábor István játékvezetővel nem volt gondunk, osztályzata 8 pont.

 

Sükösd, 2018. október 9.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/9/1360697.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/9/1388069.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/9.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/9.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer