Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-10-14 Sükösd-Híd SC 2-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Híd SC 2:1 (1:0)

2018. október 14. (Sükösd, 200 néző, 23oC, szeles, napos nyárvég.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Híd SC 1:1 (1:1)

Vezette: Garai Péter (Farkas Krisztián, Bányai Dorottya)

 

Nagybaracskát az előző bajnoki évben a mezőny alsó harmadában találhattuk. Ehhez mi is hozzátettük a magunkét, Sükösdről 8:1-es vereséggel tértek haza. Végül a 17 pontos Tompa és Szeremle előtt – jobb gólkülönbséggel – a 12. helyen végeztek.

A nyáron alig volt változás náluk, hozzánk igazolt Ferenczi Máté, Holczer Csaba érkezett Bajaszentistvánról. Edzőjük szerint sem jobbak, sem rosszabbak nem lettek, az őszi szezont mégis három vereséggel kezdték: Borotáról mindjárt a nyitón egy nyolcast kaptak, Érsekcsanádon megúszták a felével, a harmadik fordulóban 8:0 Mélykúton.

Nemesnádudvaron már talpra álltak és meglepetésre nyerni tudtak, javuló formájukat igazolta a Tompa elleni 2:2 is. Dusnokon majdnem csodát műveltek, 5:4-re kaptak ki – sokak szerint övék volt a meccs, a csalódás megtörte a felszálló ágat és Géderlaktól jött a harmadik nyolcas. Bajaszentistvánt valahogy legyűrték (0:1), Bácsborsódon újra kicsúszott alóluk a talaj 5:0-ás vereséggel. A legtöbb gólt kapták az egész mezőnyben, 42-t, és 12-t rúgtak. Hét pontjukkal a 13. helyen érkeztek.

2015 óta hatszor találkoztunk, ötször nyertünk, egy végződött döntetlennel. A múlt heti hercegszántói győzelmünkkel elértük az ötödik helyet, s mindenki több gólos hazai sikerben reménykedett. Emellett nem ártott számításba venni, hogy a majdnem hibátlan mérlegünk ellenére Nagybaracskával sosem voltak könnyű meccseink. Most sem lehetett tudni, hogy melyik arcát mutatja ellenfelünk.

A kiinduló helyzet most is adott volt, támadni az első perctől és minél előbb gólt szerezni. Ennek megfelelően indítottunk, Zsók, Tallér és Szabó Patrik hozta fel a labdákat, a 16-osig nem is volt gond, ott már kiütköztek megoldatlan problémáink. Tett ezért a szoros emberfogásra berendezkedett vendégcsapat is. Már a középpályán felvállalták az ütközéseket, jól zártak, a szokásos faultoknál keményebben. Az utolsó passzainknál mindig akadt egy láb, amely közbe tudott lépni.

Kontráikhoz megvoltak az alkalmas embereik: a szervező Pintér, az oldalakon Holczer és Töttös. Ők merészkedtek fel először, nagyobb gondot egyelőre nem okoztak, Csordás és Tamás biztosan állt a lábán.

A korán kiütköző befejezési hibák ellenére is elképzeléseinknek megfelelően alakult a játék, amit megerősít, hogy a 13. percben 11-eshez jutottunk. Pintér buktatta a lendülettel érkező Schultz Mátét, Zsók büntetőjét Kovács a bal alsóból kinyomta.

Ez nyomot hagyott a csapatban, optimális lehetőséget szalajtottunk el, hatása a vendégeket hozta fel. Néhány percre bátrabban jöttek fel, Töttös kellemetlenkedett, amíg Tamás meg nem állította. Megtört a lendületünk, időbe tellett, míg vissza tudtunk állni a kihagyott büntető előtti hullámhosszra.

Tallér Ferenczi, Zsók Schultz Máté passzából lőtt nagy erővel a léc mellé. A Ruff – Ferenczi akcióból két szögletig jutottunk, az első Szabó Patrik fejét súrolta, a másodikból Lógó fejelt a gólvonalon álló védőbe – a kapus már verve volt.

A fokozódó nyomásunkra a Bosnyák – Pintér – Holczer hármas válaszolt, kísérletüket Tallér állította meg, szabálytalanul. Kiss szabadrúgása gyenge volt, Gajári biztosan fogta. Pár perc múlva újra kapunk előterében találtuk őket, akkor Csordás volt a végállomás.

A 30. perctől már eltökélten dűlőre akartuk vinni a dolgot, öt perc alatt három gólhelyzetet dolgoztunk és hagytunk ki. Zsók beadása pontosan érkezett Lógó fejére, az ötösről védő nélkül fejelt mellé. A Ruff – Lógó előkészítésből Kárpáti az ötösről képtelen volt a kapuba találni. Tallér beadásánál Kacsát Végh tüntette el, 11-est ígérő körülmények között, de a sípszó most elmaradt. Egy sokat ígérő Lógó – Zsók akcióból Ruff lőtt tíz méterről mellé.

Közeledett a félidő és úgy látszott, hogy marad a 0:0, ám Szolga Soma segített, a 43. percben jobb oldali támadásunk befejezéseként Ferenczi élesen belőtt labdáját juttatta saját kapujába. Öngól és 1:0!

A ráadás három percében Szabó Patriknak adódott még lehetősége, de nem tudott élni vele. Amit eddig a mezőnyben láttunk, az elfogadható volt, Gajárinak kellett kétszer labdához érnie. Az egygólos (öngólos) vezetésünk mégis kevésnek látszott, a döntés a második félidőre maradt.

Vendégeink ébredtek korábban, a Holczer – Töttös – Pintér támadást akasztotta meg Csordás. Középről, 20 méterről járt a szabadrúgás, Pintér a sorfalba lőtte. Ebből baj lehetett volna, de megúsztuk.

Kell a gól! – Tamás évtizede jegyzett hangos üzenete fölöttébb aktuális volt, mert kiegyenlítettebbé vált a játék. Változatlanul erőltettük a támadásokat, Zsók és Tamás időnként feljebb lépett, Tallér menetrendszerűen közlekedett a vonal mellett, Lógó is többet vállalt, csak az eredmény nem változott. Kacsa, Szabó Patrik és Ferenczi képtelen volt a kapuba találni.

Türelmesen vártuk, hogy előbb-utóbb megtörjük a szikáran helytálló baracskai védelmet. E helyett valami egészen más következett: a 60. percben elképesztő kapushibából egyenlítettek. Egy hazaadást követően Gajári egyszerű oldalpassz helyett cselezésbe kezdett az őt támadó Töttössel szemben. Ebből a támadó jött ki jól, megszerezte a labdát és ajándék gólt gurított az üres kapuba (1:1).

A levegőben volt, hogy a mérkőzést döntően befolyásoló két elemi hibáért fizetni fogunk, így valamit tenni kellett. Ruff – Bohner csere következett, s az átrendeződés nálunk veszélyeket hordoz, ez történt most is. Schultz Máté legyűrte a kilépő Holczert, Kiss szabadrúgását követően a sértett a kapu torkában nem találta el a labdát. Eddigi legnagyobb helyzetüket hagyták ki.

Négy perc múlva Szabó viszonozta a szívességet, Bohner átadását az ötösről rúgta mellé. Ferenczi jó lövése elakadt, Kacsa gólpasszát Zsók rúgta fölé, szögletből Lógó fejese suhant el a léc mellett. Amíg küszködtünk a második gólért, Hangya – Holczer és Pintér átjátszotta a pályát, végül Csordás mentett nagyszerűen. A 80. percben nem sikerült ez Zsóknak. A kapura húzó Holczert vállal kibillentette egyensúlyából a 16-os táján, a játékvezető egyből piros lappal büntette.

A befejező 10 – 12 percre Szabó Patrik helyett Pesti jött be, nagyon jókor! Példamutató elszántsága öt percen belül eredménnyel járt. Tamás átadását az alapvonal és az ötös sarkából estében visszaemelte Bohner elé, Sebők gólhelyzetben felrúgta. A 85. percben jött a második 11-es és Lógó nem hibázott, biztosan lőtt a jobb alsóba (2:1).

Ezzel a vártnál sokkal nehezebben, de el is dőlt a három pont sorsa. Matity, Molnár, Rozsi és Nemes nélkül és Kovács Robi kispadra ültetésével most ennyire voltunk képesek, de nyertünk!

Zsók ezúttal kihagyta...

... Lógó berúgta a 11-est.

 

Ifjúsági csapatunk javuló játékkal, Kárpáti Milán góljával 1:1-es döntetlent ért el.

 

Garai Péter játékvezető osztályzata: 8 pont.

Garai Péter játékvezető és segítői.

 

Sükösd, 2018. október 15.

Varsányi József

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/10/1360705.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/10/1388077.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/10.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/10.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer