Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-10-20 Felsőszentiván-Sükösd 0-6

FELNŐTT: Felsőszentiváni SK - Sükösdi SC 0:6 (0:4)

2018. október 20. (Felsőszentiván, 150 néző, 22oC, szeles, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Felsőszentiváni SK - Sükösdi SC 7:1 (4:1)

Vezette: Petyarity József (Péter-Szabó Márk, Herczeg Gergő)

 

Felsőszentiván sok gonddal hagyta maga mögött az előző bajnoki évet. Tizenhat pontjával a 15. helyen végzett – Katymár visszalépésével utolsóként. Ezen kívántak változtatni Nagy István edző szerződtetésével és hat új igazolással. Bácsborsódról Popán, Nagy és Gál, Katymárról Hebők és Tóth, Tataházáról Barta, Kunfehértóról Soós érkezett. Távozott Balázs, Répási befejezte.

A csapat nehezen állt össze, a várt erősítés nyomai nem látszottak, az első négy találkozójukat elveszítették, 25 gólt kaptak 5 ellenében. Mindjárt a nyitányon Szeremle lepte meg őket egy 2:9-es zakóval. Borotán tisztességgel helyt álltak (3:2), amit az Érsekcsanádtól kapott 2:5 és a mélykúti 8:1 követett. Nemesnádudvar ellen szerezték első őszi győzelmüket (3:0), Tompán jó eredménynek számít az 1:1. A géderlaki 9:1-től akár el is tekinthetünk (megesik ez mással is), Bajaszentistvánt aztán meg tudták verni 2:1-re. A bácsborsódi 3:1 reális eredmény.

A lejátszott 10 fordulóban túl vannak hét-nyolc nehéz ellenfélen, két győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel, 7 pontjukkal a 12. helyen állnak a tabellán. Könnyebbnek a mai meccs sem ígérkezett, 2007 augusztusa óta 22-szer találkoztunk, ebből egyet tudtak megnyerni.

A szezon utánunk következő szakaszában látnak esélyt a feljebb kapaszkodásra. Azt jó volt hallani, hogy „utánunk”, ami azt jelenti, hogy számoltak az erőviszonyokkal. Az utóbbi két győzelmünk javított a közhangulaton, de nem hozott változást a tabellán, változatlanul ötödikek vagyunk – 19 begyűjtött pontunkkal.

Zsók, Rozsi, Szabó Patrik, Nemes és Kovács Robi hiányával léptünk pályára. Az utóbbi e-mailben közölte Zsók edzővel, hogy nem kíván tovább játszani, befejezte. Ennek voltak előzményei, én mégis azt ajánlanám, hogy Robi, gondold át még egyszer. Játékos múltad ennél többet érdemel. Életed legszebb éveiben vagy, élvezed a sükösdi közönség szeretetét, ne akaszd szögre a csukát, korai még! Megjósolom, hogy hiányozni fog mindaz, ami eddig veled a pályán és körülötte történt.

A kellemetlen hír mellett örömmel láttuk Molnárt a kezdőben, és indult a játék, számunkra jobban nem is kezdődhetett. Komoly előnyre tettünk szert mindjárt az elején, két perc alatt kétszer vettük be Szöllősi kapuját. Az 5. percben Ruff beadását Kárpáti tette az érkező Lógó elé, aki belsővel a bal kapufa mellé helyezte (0:1).

01. Lógó már az 5. percben megszerezte a vezetést (0-1)..JPG

Lógó már az 5. percben megszerezte a vezetést (0-1).

A 6. percben Tamás passzával Tallér lépett fel megállíthatatlanul és húzott középre. Átadásába Ferenczi belepörgetett, ez megzavarta védőjét és röviden adott haza. Schultz Martin rácsapott és biztosan hozta a másodikat (0:2).

02. A 6. percben Schultz Martin folytatta (0-2)..JPG

A 6. percben Schultz Martin folytatta (0-2).

A két gyors gól megfogta a hazaiakat, megpróbáltak gyorsan válaszolni. Nagy Zorán lövését biztosan fogta Gajári, Tóth elől Csordás mentett elegánsan, Lászlót hátrányból futotta le Tallér. Igyekezetükben védelmük korán kinyílt, ez kedvezett nekünk.

03. Tallér védekezésben, támadásban kiválót nyújtott..JPG

Tallér védekezésben, támadásban kiválót nyújtott.

Lógó vezényletével bejátszottuk a teljes pályát, kiszámíthatatlan volt, hogy támadásban milyen megoldást választ. Felváltva foglalkoztatta a felfutó Tallért és Molnárt, ha a védők erre reagáltak, középen kereste a rést.

04. Lógó volt a karmester..JPG

Lógó volt a karmester.

A 12. percben Ferenczi gólhelyzetben lőtt a kapusba, a kipattanót Kárpáti elszórakozta, két felesleges csel után ő is a kapust találta el. Ferenczi közelről fejelt mellé, aztán Schultz Martin hagyta ki helyzetét. Egy rosszul sikerült kapuskirúgásból Kacsa a kapuig gyalogolhatott volna, ehelyett elhamarkodottan 20-ról lőtt mellé.

Egyértelmű mezőnyfölényünket Nagy Zorán lendülete törte meg, Tallér buktatta 15 méterre a kapunktól. Szabadrúgása elakadt a sorfalban. Jó lehetőséget szalajtottak el a következő percben is, a Lakatos – László akcióból Nagy 10 méterről hibázott.

Az átmeneti hazai kezdeményezés után visszaálltunk a kezdő ritmusunkra. Ferenczit csak egy sárga lap árán tudta megállítani Papp, de érett az újabb gól. Molnár szabadon jött fel a vonal mellett, indításával Kárpáti sorra hagyta ott védőit és a kapus fölött emelt a jobb felsőbe (0:3).

05. Kárpáti a kapus felett emelt a hálóba (0-3)..JPG

Kárpáti a kapus felett emelt a hálóba (0-3).

A háromgólos előny nagy biztonságot adott, folyamatosan építkeztünk, s a 43. percben véglegesen kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Csordás 50 méteres ívelése a védők mögé érkezett, Ferenczi kilépett és 10 méterről megszerezte a negyediket (0:4).

06. Ferenczi lőtte a negyediket (0-4)..JPG

Ferenczi lőtte a negyediket (0-4).

Lehetett volna 0:5 is, Lógó 25 méteres passzát Kacsa Schultz Martin elé tette, bármit csinálhatott volna vele, de kapásból fölé durrantott. Hazai részről a félidőig két formás támadás jegyezhető fel: a Mojzes – Nagy adogatás végén Tallér bravúrosan szerelte Salamont, Csordás jó lehetőségtől fosztotta meg Lakatost.

A második félidőt három erőteljes letámadással indította a Gál – Mojzes – Salamon trió, amelynek végállomása sorban Molnár, Tamás és Csordás volt. Busa még megpróbálkozott a negyedikkel, azt csírájában fojtotta el Schultz Máté.

07. Schultz Máté fejese alig kerülte el a kaput..JPG

Schultz Máté fejese alig kerülte el a kaput.

A támadó harmad birtoklása öt percig tartott, aztán különösebb megerőltetés nélkül visszavettük. Ruff gólhelyzetet teremtett Schultz Martinnak, de nem tudta eldönteni, hogy mit csináljon vele, így Papp közbe tudott lépni. Tamás minden áron fel akart iratkozni a góllövők közé, az ötösről lőtt mellé. Ferenczi tökéletes gólhelyzetből játszotta ki magát, Lógó tanári indítása csúszott el Kárpáti talpa alatt.

Az 50. és 60. perc közötti rész részünkről a mérkőzés lazább szakasza volt. Látszólag hagytuk a kezdeményezést, de figyeltünk. Lászlót, Nagyot Tamás, Horváthot Ruff, Gált Schultz Máté nyomta el. A faultjainkat követő szabadrúgások egyike sem jutott el a kapuig.

Zsók edző elérkezettnek látta az időt a cserére. A 65. percben Ruffot Bohner váltotta, élénkebb játékunk egy perc múlva hozta az ötödiket. Csordás újabb előrevágott labdájánál Schultz Martin lerázta a bizonytalanul kilépő kapust, passzával Kárpáti most nem bíbelődött, nagy erővel vágta a léc alá (0:5).

08. Schultz Martin túljutott a kapuson, és Kacsa fejezte be (0-5)..JPG

Schultz Martin túljutott a kapuson, és Kacsa fejezte be (0-5).

Egy perc múlva Lógó helyett Pesti érkezett (Zsolt megtette a magáét), miközben Nagy Zoránra kellett figyelni – Tallér egészen kiváló mozdulattal szedte le veszélyes indítását. Fellazult az eddigi csapatszerkezetünk, s a hazaiak eddigi legjobb támadására adott lehetőséget, amelynek során Barta ajtó-ablak helyzetben hibázott.

A 70. percben Schultz Martin helyett Rozsi is kipróbálta magát, Pesti gólpasszából egy kapufáig jutott.

09. Rozsi kapufája..JPG

Rozsi kapufája.

Kényelmes tempóra váltottunk, de a labda nálunk volt. Ferenczi került jó pozícióba, Kelle felvágta. Húsz méteres szabadrúgását parádésan tolta ki a léc alól Szöllősi.

Nem volt már éles a helyzet, de a 89. perc még tartogatott valamit: a mérkőzés egészére jellemző támadássorozatunk utolsójaként Rozsi beívelését Pesti mellel levette, már lőhetett volna, de önzetlenül kiszolgálta Kacsát. A befejezés három méterről már nem volt gond (0:6).

10. Pesti gólpasszából lőtte Kacsa a hatodikat..JPG

Pesti gólpasszából lőtte Kacsa a hatodikat.

A ráadás perceiben Schultz Máté bántotta még Gált, 25 méteres szabadrúgása elsuhant Papp feje fölött és szólt a síp.

11. A hazaiak kevés lehetősége közül egy, Gál hagyta ki..JPG

A hazaiak kevés lehetősége közül egy, Gál hagyta ki.

12. Jellemző kép, lendületben a sükösdi csapat..JPG

Jellemző kép: lendületben a sükösdi csapat.

Jó mérkőzést játszottunk, s ami nagy szó, sárga lap nélkül! Egy futballügyekben jártas ifjú sükösdi hölgy szerint „megtaláltuk önmagunkat”! Frappáns végszó, én csak annyit ennék hozzá, hogy őrizzük is meg.

 

Ifjúsági csapatunk hiányzókkal és tele gondokkal súlyos, 7:1-es vereséget szenvedett. A gólunkat Kárpáti Milán lőtte.



Petyarity József játékvezető kifogástalanul vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

13. Petyarity játékvezető segédeivel kifogástalanul vezette a mérkőzést..JPG

Petyarity József játékvezető segédeivel kifogástalanul vezette a mérkőzést.

 

Sükösd, 2018. október 22.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/11/1360711.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/11/1388083.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/11.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer