Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-10-27 Sükösd-Borota 7-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Borotai SE 7:1 (3:0)

2018. október 27. (Sükösd, 200 néző, 20oC, borús, de kellemes futballidő.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Borotai SE 2:2 (1:1)

Vezette: Kiss Sándor (Szomjú Richárd, Marton Renáta)

 

Borota nagy reményekkel indult 2015 őszén a megyei II. osztályban. Ezek csak részben teljesültek, de újoncként így is elismerésre méltó a megszerzett 6. helyük. A jó nevekből álló garnitúra korán megkopott, a következő szezonban már a 13. helyen kötöttek ki. 2017 őszén lépett a vezetőség és minőségi igazolásokkal erősítettek. Géderlak legyőzésével versenyben voltak a dobogóért, hírük lett a megyében. A végén Dusnok három ponttal megelőzte őket és negyedikek lettek.

A nyáron változás nem történt a játékos keretben, el nem ment senki, új igazolásuk sem volt. Edzőjük szerint gondjaik vannak, elfogytak.

Az új bajnoki évben harmadszor rugaszkodtak neki az éremszerzésnek, nem is rosszul. Az első három mérkőzésüket megnyerték, majd két vereség következett, Mélykút és Nemesnádudvar rontotta el a jónak induló szériát. Tompát könnyű 6:2-vel küldték haza. A két bajnok jelölt – Dusnok 5:1-re, Géderlak 1:6-ra lépte le őket. Bajaszentistván sima ügy volt (0:5), Bácsborsódot nehezen, de le tudták gyűrni (2:1). Hét győzelemmel és négy vereséggel utánunk hatodikak a tabellán. A hátralévő mérkőzéseikből hármat otthon játszanak, talán csak Hajós és Kunbaja szoríthatja meg őket.

Szemben velünk, mert vége a három hetes „kegyelmi állapotnak”, amikor gyengébb ellenfelekkel találkoztunk és hozni tudtuk az elvárható eredményeket. Most már élesbe fordul a végjáték, a rangadók következnek (Érsekcsanád, Mélykút, Nemesnádudvar), de Tompa sem lesz egyszerű.

A mai eredmény meghatározza esélyeinket a végső sorrendre. Mérlegünk velük szemben kedvező, hat találkozóból négyet megnyertünk, egy végződött döntetlennel és egy vereséggel. A meccs ettől függetlenül három esélyes, függ attól is, hogy a megyei listán 13 gólos második helyezet Nikutovic Sasát, hogy tudjuk semlegesíteni.

A múlt hetihez képest létszámban javult a helyzet, kiegészültünk Szabó Patrikkal, kezdő volt Rozsi, a tartalékok között már ott volt Matity is, pályára még nem lépett, rá vigyázni kell!

Az első támadást Borota vezette! Molnár röviden adott haza, Varga elérte, de befejezni már nem tudta. Az enyhe ijedelem után – óvatosan, - de mi kezdeményeztünk, nem lehetet tudni, hogy Borota mire készül.

Mezőnybeli adogatás után a 10. percben jutottunk el az első helyzetig. Szabó Patrik jónak látszó indítását Kárpáti nem érte el. Vendégeink hasonló pozíciót foglaltak el, mint mi. Egyelőre zárt védekezés, aztán majd meglátjuk, jöhetnek-e a kontrák.

Kopunovic meg is próbálta, Zsókon akadt fenn. Másodszor Molnár nyomta el, Nikutovic szabadrúgása Ferencziről vágódott a mezőnybe. Lukac Damir már közelebb jutott a kapunkhoz, őt Tamás rúgta fel. Kovács 18 méteres szabadrúgását bravúrral nyomta szögletre Gajári. Ebből Szabó Patrik - Molnár akcióval jöttünk fel, Rozsi lőhetett az ötösről, a rövid sarkot, egyben a kapust választotta.

06. Nikutovic itt nem talált a kapuba..JPG

Nikutovic helyzete nem érett góllá.

A 20. perctől már ráéreztünk, hogy bőven van keresnivalónk. Gyorsabb, tudatosabb lett a játékunk. Rozsi beadása pontosan érkezett Kárpáti elé, ő az ötösről hanyagul fölé emelt. Egy perc múlva Ferenczi gólpasszával cselezgetett addig, míg szerelni tudták. Két lehetőség úszott el – két perc alatt. A harmadik, a 29. percben már bejött. A Tallér – Rozsi labda kihozatalt követően Rozsi gurított az alapvonalról Ferenczi elé, aki védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba (1:0).

01. Ferenczi védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba (1-0)..JPG

Ferenczi védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba (1-0).

A középkezdés után Zsók növelhette volna az előnyt, de kisodródva az ötös sarkáról a kapusba lőtt. A vezető gól megadta az alaphangot, lényegesen többet birtokoltuk a labdát és jobban bántunk vele. A fonalat a bal oldalunk kapta el jobban, élt is vele. Rozsi beadását Ferenczi megcsúsztatta és Tamás a 33. percben a kapuba nyomta (2:0).

02. A 33. percben Tamás is betalált (2-0)..JPG

A 33. percben Tamás is betalált (2-0).

Ezzel a helyzet megváltozott, Borota az egyenlítés reményében feladta az eddigi szoros védekezést, mi pedig ráálltunk saját játékunkra, az eddigiektől nagyobb sebességgel. Lógó kézben (lábban) tartotta a középpályát, szervezte és irányította támadásaink sorozatát, amelyek nagy részében volt ötlet és meglepetés. A szórványos vendég kísérletek semmilyen veszélyt nem jelentettek.

12. Lógó emelkedett legmagasabbra, fejese mellé ment..JPG

Lógó emelkedett legmagasabbra, fejese mellé ment.

A felbukkanó Lukac Damirt Csordás, Madarászt Tamás szerelte biztosan. A fordulásból Lógó 30 méteres bombája messzire kivágódott Horváth melléről, erre nem számított senki. Erősödő fölényünk már nem volt vitás, Zsók indítását a 42. percben Kárpáti vitte tovább, gólpasszából Ferenczi másodszor is betalált (3:0).

13. Ferenczi második gólja..JPG

Ferenczi második gólja (3-0).

A gól után – már minden mindegy alapon - öten szelték át a pályát, Lukac Damir nagy lövésénél Gajári második bravúrja kellett ahhoz, hogy 3:0-al tudjunk fordulni.

16. Lukac Damir lövését bravúrral mentette Gajári..JPG

Lukac Damir lövését bravúrral mentette Gajári.

A második félidő első öt perce csendes mezőnyjátékkal folydogált, aztán robbant a mérkőzés számunkra legjobb szakasza: hét perc alatt három akció gólt lőttünk. Az 50. percben a teljes borotai védelem a felező vonalnál ragadt. Szabó Patrik indításával Kacsa kilépett, követni sem tudták, kedvére elfektette Horváth kapust és ezúttal nem tévedett (4:0).

17. Kárpáti első gólja (4-0)..JPG

Kárpáti első gólja (4-0).

Az 53. percben Zsók indítása megtalálta Ferenczit, aki éles szögből lőtt a jobb sarokba (5:0).

15. Ferenczi harmadik gólja..JPG

Ferenczi harmadik gólja (5-0).

Az 56. percben Zsók a vonal mellett felfutó Szabó Patrikot játszotta meg, utóbbi beadása olyan jól sikerült, hogy a jobb felsőben akadt meg (6:0).

03. Szabó Patrik beadása a jobb felsőben landolt (6-0)..JPG

Szabó Patrik beadása a jobb felsőben landolt (6-0).

A tűzijátékot Molnár - Schultz Máté csere követte, Lógót Bohner váltotta, készen az újabb gólra éhes támadásunkra, amelynek végén Kovács Zoltán majdnem besegített: nagy igyekezetében a felső kapufájukat találta el.

A vendégek tudták, hogy innen már nincs talpra állás, lélekben szerintem már a negyediknél feladták. A tisztesség néhány percig még hajtotta őket, Csordás egy sárga lapért állította meg Nikutovic-ot, Schultz Máté Lukac Damirral, majd Vargával szemben volt keményebb a megengedettnél. A szabálytalanságért járó szabadrúgásokból semmit nem tudtak kihozni.

Nálunk Zsók már Rozsi fejére tehette volna a hetediket, ám ő az ötösről kényelmesen fölé bólintott. Túl jól ment már minden, lazult a fegyelem.

A 67. percben egy baloldali támadás végén Varga beadása Tallér kezét érte. A 11-esből Nikutovic szépített (6:1).

11. A 11-est a sértett értékesítette..JPG

A 11-est a sértett Nikutovic értékesítette (6-1).

Vendégeink a szépítéssel be is érték, nyomát sem láttuk a híres szerb küzdeni tudásnak, a teljes csapat már a 70. percben azt hitte, hogy vége van. Nálunk még bőven volt muníció, folytattuk a múlt heti sorozatos helyzetkihagyást, csak a százas ziccereket sorolom fel, tényszerűen: Ferenczi a 68., Kárpáti a 72 és 77., Zsók a 87. percben állt őrző nélkül a kapussal szemben – Kacsáéból a másodikat akár behunyt szemmel is be lehetett volna rúgni.

08. Ferenczi és Zsók tiszta helyzetben..JPG

Ferenczi és Zsók tiszta helyzetben.

07. Kacsa már túljutott a kapuson..JPG

Kacsa már túljutott a kapuson.

09. Kacsánál ez is kimaradt..JPG

Kacsánál ez is kimaradt.

05. Zsók lövése elkerülte a kaput..JPG

Zsók lövése elkerülte a kaput.

A tékozlást Pesti állította meg a 90. percben: Csordás előreívelésével már az ötösön járt, amikor Kovács felborította. Két (kihagyott) gólpassza után a kiharcolt büntetőt Kárpáti vágta - most már - a léc alá (7:1).

04. Kacsa második gólja (7-1)..JPG

Kacsa második gólja (7-1).

14. Kárpáti ma is kétszer talált be (akárcsak Tompánál a szezon elején)..JPG

Kárpáti ma is kétszer talált be (akárcsak Tompánál a szezon elején).

Amit akartunk, elértük, jobban sikerült, mint gondoltuk. Borota csak fegyelmezetlenségünknek köszönheti, hogy nem kétszámjegyű verességgel utazott haza. Hetet ezen az őszön még senki nem rúgott nekik, legyen ez a búcsúi ajándék.

 

Ifjúsági csapatunk javított a múlt heti kisikláson, Balázs Máté és Ruff Lénárd góljaival értékes 2:2-es döntetlent ért el.

 

Kiss Sándor játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

18. Kiss Sándor és segítői..JPG

Kiss Sándor és segítői.

 

Sükösd, 2018. október 28.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/12/1360722.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/12/1388094.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/12.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer