Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-11-04 Érsekcsanád-Sükösd 0-5

FELNŐTT: Érsekcsanádi KSKE - Sükösdi SC 0:5 (0:2)

2018. november 4. (Érsekcsanád, 250 néző, 20oC, napsütéses idő.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanádi KSKE - Sükösdi SC 4:1 (3:0)

Vezette: Géró István (Szabó István, Iványi Bence)

 

Érsekcsanádi szomszédjainkkal 2014 májusa óta kilencszer találkoztunk, és kilencszer hagytuk el győztesen a pályát, jellemzően szoros első félidei eredmények után (négyszer 1:1, egyszer 0:0, kétszer 2:1). Remek sorozat, pedig előfordult, hogy előttünk álltak a tabellán. Alapja a máig kiolthatatlan vetélkedés, az el nem múló presztízs. Újra és újra nekigyürkőzik mindkét csapat, mi védjük a megszerzett pozíciónkat, ők minden alkalommal véget akarnak vetni a „sükösdi átoknak”: Így lesz ez most is. Vörös Dávid edző sejtelmesen annyit mondott, hogy meglepetésre készülnek az eddigiektől többre is képes fiatal csapatával.

Az előző bajnoki évet stabil középcsapatként a nyolcadik helyen zárták, benne szeszélyes ingadozásokkal. Játékoskeretükben nagyobb mozgás nem volt, Sükösdről Radics Józsefet, Bajaszentistvánról Szöllősi Róbertet igazolták. Novotnik Bence külföldön dolgozik, Kiss Tibor és Horváth László abbahagyta.

Az őszi szezont remek rajttal indították, három győzelemmel kezdtek (Hercegszántó, Híd SC, Felsőszentiván). A Borota elleni súlyos, 6:2-es hazai vereség indította el a lavinát, de a valódi törést a szeremlei 4:0 okozta. Hét meccset vesztettek el sorozatban, míg Bajaszentistván ellen 2:1-re győzni tudtak, aztán Bácsborsódon elszenvedték a nyolcadik vereségüket, 12 pontjukkal a 11. helyen állnak a tabellán. A 25:43-as gólkülönbségükből következik, hogy a védelmük erősen sebezhető.

Nálunk javult a helyzet, az utolsó öt találkozónkból négyet megnyertünk, egy végződött döntetlennel, de maradtunk az ötödik helyen, mert Kunbaja is ugyanígy teljesített. Érsekcsanádon nagyon észnél kell lennünk ahhoz, hogy egyet vagy kettőt még lépni tudjunk.

A hazaiak a legjobb csapatukkal léptek pályára, nálunk meg az a ritka eset fordult elő, hogy a múlt heti győztes csapattal kezdtünk. A motiváció mindkét fél részéről megvolt, az időjárás is elfelejtette, hogy november van, adva volt minden egy jó mérkőzéshez.

Szólt a síp és indult a rangadó, nem is akárhogy! Vörös edző betartotta szavát és valódi meglepetéssel szolgált. Elmaradt minden bevezető kóstolgatás, teljes letámadással indítottak. Már az első percben jött a figyelmeztetés, Novotnik alig fejelt mellé, Tamás az ötösön szerelte Radicsot, Szabó János beadását fogta Gajári. Molnár rövid hazaadásából majdnem baj lett. Csordás csak szabálytalanul tudta megállítani Novotnik Ferencet, akinek 20 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el, Tallér bravúros belépővel szabadított fel. Novotnik Ferenc nyesett indítását Novotnik Gábor alig késte le.

Volt esemény bőven a kapunk előtt. Gyorsan és pontosan kombináltak, támadás a támadást érte. Úgy tűnt, hogy szerepet cserélt az ötödik és tizenegyedik helyezett. Negyed órán át folyamatos védekezésre kényszerültünk, a Kárpáti – Lógó akcióval jutottunk először kapu közelbe: Zsolt simán lőhetett volna, de kivárt és passzát lehalászták.

Rozsit és Szabó Patrikot lekötötte a védekezés, középen Zsókot és Ferenczit jól tartották. A játékmodor, amit ránk kényszerítettek, sehogy sem ízlett. Lógó kereste leginkább a megoldást, de energiáinak nagy részét neki is a védekezésre kellett fordítania.

A 19. és 20. percben rúgtuk első szögleteinket, minden veszély nélkül. Kárpátit levették a pályáról. Heves párharcok folytak Csordás – Novotnik Ferenc, Tallér – Szabó János, Molnár – Novotnik Gábor között, oda-vissza. A 26. percben került Ferenczi helyzetbe, de Balogh gyorsabb volt és beérte.

A szorításból a 29. percben tudtunk kilépni, mindjárt jól! Rozsi labdájával Zsók ugratta ki Lógót, Zsolt kilépett a váratlanul megnyílt folyosón és higgadtan passzolt a bal alsóba (0:1).

Gólöröm Lógó vezető találata után (0-1).

Gólunkra azonnal érkezett a kontra: Csordás csak egy sárga lap árán tudta megállítani Mucsit. A szabadrúgást Gajári biztosan fogta. Valamit oldódott a nyomás, rendezni tudtuk sorainkat, akadozva ugyan, de elkezdtük játszani a saját játékunkat. Ez nem volt még az igazi, de arra elég volt, hogy ne kapjunk gólt. Szabadabban mozgott Szabó Patrik is, beadását Kárpáti a gólvonalon késte le. Radics futópárbajt vívott Molnárral, végül ő rántotta le.

Érsekcsanád megállás nélkül erőltette a támadásokat, a Balogh – Büte – Szarka akcióban már sok volt, hárításához Tamás kemény belépője és kisegítésként Tallér gyorsasága kellett. Átlagon felüli iramban folyt a küzdelem, az volt a kérdés, hogy ki bírja tovább.

Úgy látszott, hogy szűk egygólos vezetéssel fordulunk, ám a hazai védelem a 44. percben segített. Könyves Csordás ívelését levette és hazapasszolta a későn és bizonytalanul kilépő kapusának. Eke zavarában röviden tette középre Tabának – Zsók leolvasta a szándékot és a gólpasszt estében nyomta az üres kapuba (0:2).

A második gólunk előtti pillanat...

... Zsók szerezte a találatot (0-2).

Ez a hiba számunkra a lehető legjobbkor jött. Érsekcsanád az első félidőben erőn felül teljesített, aki egy kicsit is jártas a játék rejtelmeiben, az tudta, hogy ezt az iramot tovább nem fogják bírni, belefulladnak a maguk által diktált tempóba. Ez be is következett, csak kicsit később. Kettős cserével tíz percig még folytatni tudták az agresszív letámadást, amiért nagy árat fizettek a második kontránknál.

Az első Rozsi – Matity (Ferenczit váltotta a 46. percben) akciót még megúszták, a másodiknál Kárpáti bedobása Baloghról Zsók elé pattant, aki egy testcsellel tulajdonképpen magát szöktette, majd belépett a két védő közé és megnyílt előtte az út. A keményen meglőtt labdájára Eke mozdulni sem tudott (0:3). Klasszis megoldás volt!

A labda kapuba tart...

... a szerzője ezúttal is Zsók (0-3).

Az 56. perctől alapvetően megváltozott mindaz, amit eddig láttunk. Ellenfelünk izomban és fejben is elfáradt, ezen az újabb cseréikkel sem tudtak változtatni. A harmadik gólunk megfogta őket, innen már az történt, amit mi akartunk, a mérkőzés itt már eldőlt.

Védelmünk jóval feljebb lépett, Molnár és Tallér bátran járt fel a vonal mellett, beadásaikból Lógó és Matity készített elő további lehetőségeket. Tallér felvállalt egy hetven méteres magánakciót is, már a 16-oson belül járt, amikor Gergity és Mucsi közös erővel földre vitte, de a sípszó elmaradt.

Egészében nem rohantunk, okosan használtuk ki ellenfelünk egyre szaporodó hibáit. Lógó, Matity és Szabó Patrik is helyzetbe került, de védők egyelőre menteni tudtak. A 70. perctől véglegesen bekövetkezett, amire számítani lehetett, a hazai csapat kifutotta magát, a cseréknél elfogytak egyéniségei, játékuk darabjaira esett szét.

Lógó és Matity szabadon szervezett, a 74. percben sakk-matt helyzetbe hozták a hazai védelmet, Rozsinak csak annyi dolga volt, hogy az ötösről a hosszú sarokba emeljen (0:4).

Rozsi a hosszú sarokba emeli a negyediket (0-4).

Rozsinak is tetszett!

Rozsi – Pesti, Kárpáti – Schultz Máté cserékkel folytattuk – könnyedén és eredményesen. Pesti a jobb oldali vonal mellett könnyen jutott át két védőn, gólpasszát Zsók nagy erővel vágta a hálóba (0:5).

Zsók parádés gólja az ötödik (0-5).

Itt már befért a harmadik cserénk is, a háromgólos Zsók helyett Bohner jött be, de Szabados is kapott 10 percet a kapuban. A végjáték már az „élvezeteké” volt, nem törtük magunkat, de így is akadt még két-három kihasználatlan helyzetünk.

A háromgólos Zsók.

Molnár - Szarka párharc.

Szabó János gyors volt és veszélyes.

Még az ötödik után is volt helyzetünk, Lógó lövése alig ment mellé.

Teljesen ellentétes két félidő után a tapasztalat és játéktudásbeli különbség hozta számunkra az újabb sikert, a nagy számban jelenlévő sükösdi szurkolók vissza nem fogott örömére. Továbbra is dagadhat a kebel, legalább fél évre meg van a téma a kocsmában.

 

Ifjúsági csapatunk jobb csapattól kapott ki 4:1-re, gólunkat Ruff Lénárd szerezte.

 

Géró István játékvezető osztályzata: 8 pont.

Géró István játékvezető felvezeti a csapatokat.

 

Sükösd, 2018. november 5.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/13/1360732.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/13/1388104.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/13.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer