Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-11-18 Nemesnádudvar-Sükösd 2-3

FELNŐTT: Nemesnádudvari KSE - Sükösdi SC 2:3 (1:3)

2018. november 18. (Nemesnádudvar, 200 néző, 5oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvari KSE - Sükösdi SC 4:2 (1:2)

 

Sükösd:

Gajári József András

 

Molnár Zsolt Tamás Károly Csordás ErikBohner Zsolt Tallér István

(csere, 66’)

 

Schultz Máté

 

Kárpáti KrisztiánSzabó Dávid Szabó Patrik Rozsi József

(csere, 82’)

 

Zsók József Ferenczi Máté.pngSchultz Martin

(csere, 91’)

 

Edző: Zsók József

 

Vezette: Katona Balázs (Herceg Tamás, Krepsz László)

 

Nemesnádudvar az előző bajnokságot a korábbi években az önmaga által meghúzott szint alatt a 9. helyen fejezte be. Az okokról annyit lehetett megtudni, hogy a csapat átalakulóban van, építkezik és a fiatalokra számít. Ez nem ment zökkenőmentesen, Wittmann Viktor és Vinter Zoltán külföldön dolgozik, Melcher Balázs abbahagyta, Melcher Martin Kalocsára igazolt. Így szükség volt Cser Péter, Nánay Attila és Bischof Norbert visszahívására.

Az őszt új edzővel, Huber Gáborral kezdték, jól! Az első három fordulót az erőviszonyoknak megfelelően két győzelemmel és egy szoros 3:2-es kunbajai vereséggel kezdték. A negyedikre nehéz magyarázatot találni, hazai pályán kaptak ki az eddig nyeretlen HÍD SC-től. Az ötödiket megnyerték ugyan Felsőszentivánon, de óvás után el is veszítették. A hatodik fordulótól találták meg újra önmagukat, kilenc nagyon verítékes pontot gyűjtöttek be Borota, Mélykút és Érsekcsanád ellen. Szeremlén aztán legázolták őket, az 5:0-s vereségükkel megtört lendület, a következő öt mérkőzésükből csak Bajaszentistvánt tudták megverni, döntetlennel jöttek haza Tompáról.

Ma kiváló alkalom kínálkozott a javításra ellenünk, az örökös vetélkedőn, s hogy ezért mindent megtesznek, ahhoz nem fért kétség. Feljebb szeretnének lépni a jelenlegi 8. helyükről, s van törleszteni valójuk Sükösddel szemben, mert az utóbbi négy találkozónkból hármat megnyertünk, egy végződött döntetlennel tavasszal (3:3) úgy, hogy 2:0-ra vezettünk.

Mifelénk mostanában jó szelek fújnak, az utóbbi hat mérkőzésünket megnyertük, az utolsót Mélykút ellen, Lógó, Matity és Kovács nélkül, ők ma is hiányoznak, s az utolsó fordulóban sem számolhatunk velük, az esélyek latolgatásánál ezt figyelembe kell vennünk. A Mélykút elleni teljesítmény elégnek látszana, én mégis három esélyesnek vélem a találkozót, annak ellenére, hogy a 19 pontos nyolcadik és a 31 pontos harmadik helyezett találkozójáról van szó.

Az első hét perc után a három esélyt illett módosítanom. A futballtudósításoknak meg van a maga nyelvezete, egyik ilyen fordulata az „álomkezdés”. Nem kedvelem, de vasárnap bizonyítást nyert, hogy létezik a megyei II-ben is. Hét perc alatt 2:0-ra vezetni Nemesnádudvaron - tökéletesen megfelel a jelzős szerkezetnek.

Zsók indította Molnárt a jobb oldalon, beadását Kárpáti visszatette Szabó Patrik elé, aki már az első percben bevette László kapuját (0:1).

01. Szabó Patrik már az első percben betalált (0-1)..JPG

Szabó Patrik már az első percben betalált (0-1).

02. Nagy az öröm..JPG

Nagy az öröm.

A másodikra hat percet kellett várni, a bal oldalunk sem akart lemaradni, Csordás ívelését Zsók vette le, beadását Ferenczi díjazható fejessel juttatta a dermedt védők között a hálóba (0:2).

03. Itt a második, Ferenczi Máté fejes gólja (0-2)..JPG

Itt a második, Ferenczi Máté fejes gólja (0-2).

A két tökéletesen végig vitt támadás és befejezés bénítóan hatott a hazai gárdára, a nagy verés lehetősége lógott a levegőben. Hosszú perceken át keresték a labdát, a következő hibájukat Kárpáti laza pörgetése miatt nem tudtuk kihasználni (0:2 után már adni kell a stílusra is – gondolta).

Negyed óra elteltével kezdtek magukhoz térni, Vinter felejtett a leggyorsabban, első lövése közelről mellé ment, a második gyengén sikerült, Gajári könnyen fogta. Átmenetileg rendezni tudták soraikat, a 16. percben Podmaniczki és Schmidt jutott be az alapvonalig. Csordás hagyta kimenni a labdát, azt hitte, hogy a miénk. A szögletet menteni tudtuk, a kipattanót Nébl küldte vissza. Erősnek nem mondható lövése Tamáson irányt változtatott és az elmozduló Gajári mellett a hálóban kötött ki (1:2). (Így is védhető volt!)

04. Nébl szépített (1-2)..JPG

Nébl szépített (1-2).

Egy váratlan gól mindig felhozza az ellenfelet, Nádudvar valamivel jobb lett, a gála hangulata alább hagyott. Schmidt előkészítéséből Nébl nagy lövését fogta Gajári, Bischof az alapvonalnál késte le Harsányi jó indítását, Rozsi állta útját Kákonyinak. Valódi veszélyt azonban ezek a próbálkozások nem hoztak. Kezünkben tartottuk az irányítást, időnként visszaálltunk, teret adtunk a hazai játéknak, de kontráink nagy részében benne volt a gól. Zsók taktikája működött.

05. Szabó Patrik és Csordás megelőzi Kákonyit..JPG

Szabó Patrik és Csordás megelőzi Kákonyit.

06. Keresztúri és Harsányi támadásban..JPG

Keresztúri és Harsányi támadásban.

Ennek legjobb példáját a 30. percben láttuk. Hatan ragadtak fenn a támadással, Schultz Máté íveléséből Szabó Patrik ugratta ki Zsókot a 16-oson belül. László kapus kilépett és elütötte, majd Kárpáti 11-esét lábbal nyomta szögletre.

07. Zsók a földön, László elütötte..JPG

Zsók a földön, László elütötte.

Tartósan a kapu előterében maradtunk, egymást követően öt szögletet rúgtunk két oldalról, eredmény nélkül. Kacsa kihagyott két-három helyzetet, de a 42. percben bejöttek a cselei. Szabó Patrikot játszotta meg, visszagurítását Zsók helyezte a bal sarokba (1:3).

08. Zsók szerezte a harmadikat (1-3) - a Petőfi Népe  fotója..jpeg

Zsók szerezte a harmadikat (1-3) - a Petőfi Népe  fotója.

Az utolsó negyedben Schmidt révén jutottak az egyetlen helyzetükig, aki csúnyán elrontotta. Jó játékkal, kétgólos előnnyel zárhattuk az első félidőt, csak azért, mert Molnár beadását a kapu torkában Szabó Patriknak sikerült fölé emelnie.

A második félidőt az elsőnek megfelelő lendülettel kezdtük. Ferenczit Vinter, Zsókot és Rozsit Nébl nem hagyta tovább menni. A szabadrúgást követően Rozsi félpályás szólóját nagy lövéssel fejezte be, László szögletre ütötte, amelynek mentése során Nébl kezére pattant a labda. A játékvezető határozottan befújta a második büntetőnket is. Ennek Kárpáti állt neki és ugyanúgy a kapusba rúgta.

Egy perc múlva folytatódott a párbaj. Most Szabó Patrik kezét érte a labda és jött a harmadik 11-es. Schmidt nem volt olyan kegyes, mint mi, határozottan bevágta (2:3).

09. Schmidt nem hibázott (2-3)..JPG

Schmidt nem hibázott (2-3).

Az eddigiek láttán meg sem fordult a fejekben, hogy szorossá váljon az eredmény, de a futball örökös törvénye szerint a kihagyott helyzetekért büntetés jár. Ezzel a második félidőre becserélt Sziegl tisztában volt, és megpróbálta magával vinni a társakat az egyenlítésért. Először Csordás, másodszor Tamás szerelte meleg helyzetben a kapura lövésnél. Némi zavart okozott az is, hogy Csordás meghúzódott, a 66. percben le kellett cserélni. Bohner érkezett helyette, Zsók folytatta Csordás helyén.

10. Zsók elől....JPG

Zsók elől...

11. ... és hátul is jól teljesített..JPG

... és hátul is jól teljesített.

Áttörést nem hozott a hazaiak jobb 10 perce, ennek ellenkezője történt, sorozatban alakítottuk ki helyzeteinket - a 68 és 75. perc között ötöt. Az elsőt Kacsa bombázta fölé Bohner beadásából az ötösről. A másodiknál Rozsi cselezte ki magát a 100-as ziccerből. Ezt Bohner követte, Ferenczi gólpasszából nem találta el a kaput. A negyediknél is Rozsi a tettes, teljesen tisztán lőhetett, a kapust találta el. Az ötödiknél Tallér indult a félvonalról, egyedül, az utolsó ütemben hosszan tolta meg a labdát és ütközött a kilépő Lászlóval. Nehezen állt talpra, de folytatni tudta. Rácsúszásért ő kapott sárgát.

12. László és Tallér kemény ütközése..JPG

László és Tallér kemény ütközése.

Fogyott a koncentráció, lazult a fegyelmezett játék. Lehet, hogy nehezen hihető, de a 82. és 84. percben Rozsi háromszor állt a kapussal szemben és háromszor találta el. A harmadik már több volt, mint 100% (ha van ilyen), Ferenczinek is megadatott a lehetőség, ő emeléssel próbálkozott, a közel két méteres kapu fölött. Harminchat percen át tartotta magát ez a szoros eredmény, úgy, hogy a három pontunk egy percig sem volt veszélyben.

13. Ez kimaradt....JPG

Ez kimaradt...

14. ... és ez is..JPG

... és ez is.

Arra jutottam, hogy gyanúsan jól futballoztunk, elképesztően rossz helyzetkihasználás mellett. Kontrollként újra átnéztem jegyzeteimet, s ebből az derült ki, hogy vendéglátóinknak a 11-esen kívül a második félidőben kaput eltaláló lövése sem volt. Így hetedszer nyertünk egy végben, még egyszer kellene, hogy a dobogón teleljünk.

15. Megvan a zsinórban hetedik győzelmünk!.JPG

Megvan zsinórban a hetedik győzelmünk!

 

Ifjúsági csapatunk egy félidőre volt jó, Balázs Máté és Szabados Dániel góljaival még vezetett 2:1-re. Elképesztő védelmi hibák mellett kikapott 4:2-re.

 

Katona Balázs játékvezető osztályzata: 8 pont.

16. Katona Balázs játékvezető a segédeivel..JPG

Katona Balázs játékvezető a segédeivel.

 

Sükösd, 2018. november 19.

Varsányi József

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/15/1360746.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/15/1388118.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/15.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer