Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-11-24 Tompa-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Tompai SE - Sükösdi SC 2:1 (0:0)

2018. november 24. (Tompa, 80 néző, 5oC, borús idő.)

IFJÚSÁGI: Tompai SE - Sükösdi SC 3:2 (1:2)

 

Vezette: Borsos Tamás (Markó László, Korsós Péter)

 

Eltérően a korábbi évektől, még nem vonultak téli pihenőre a csapatok a megyei II. osztályban. Előre hozták a 2019-es tavaszi első fordulót, valószínű, hogy az idei tapasztalatok alapján. Az őszi szezont Tompával kezdtük, így velük is fejezzük be.

Augusztusban 5:1-re nyertünk ellenük Sükösdön. Elért eredményeiket érdemes szemügyre venni, valahogy kilógnak a sorból. Ők a mezőny döntetlen specialistái: hatszor osztozkodtak a pontokon (Híd SC, Felsőszentiván, Nemesnádudvar, Szeremle, Bajaszentistván, Hajós).

Nagyon kevés gólt kaptak (27-et), kettőnél többet csak Sükösd, Borota és Bácsborsód rúgott nekik. Szoros eredményt értek el az élcsapatokkal (Dusnokon 1:0, Kunbaja ellen 0:1, Mélykúton 1:0). Mindez védekezésük stabilitását igazolja, szemben a támadójátékuk gyengeségével, 15 találkozón 14 gólt lőttek. A két csapatrész eredménye úgy látszik, semlegesíti egymást: 12 pontjukkal a 13. helyen állnak.

A mérlegünk velük szemben jó, 2015 óta hétszer találkoztunk, hatot megnyertünk - volt közötte 11:0 is, de a 2018-ban náluk kiharcolt bajnoki címünkhöz 2:1 is. Könnyű menetelésre most sem számíthattunk, attól függetlenül, hogy az utolsó hét meccsünket megnyertük. Esélyeinket nagymértékben rontotta, hogy a csapat öt meghatározó játékosa (Csordás, Molnár, Lógó, Matity és Kárpáti) nélkül léptünk pályára. Ezt már nem bírja el a csapat, a megszokott és eredményes játékunk nélkülük nem megy.

Az, hogy az utóbbi időben elöl eredményes Zsók hátra kényszerült, eleve behatárolta a támadó játékunk hatékonyságát. A bölcselet szerint azzal kell főzni, ami van. A hazaiak kezdtek bátrabban, Vojnic Tallért, Miklós-Balog Bohnert, Dulic Schultz Mátét foglalkoztatta.

Szabó Patrik felszabadít.

Folyt a gyenge pontok feltárása, labdát átlagos iram mellett szerzett és vesztett el mindkét csapat. Ez nagy izgalmakkal nem járt, a hangsúly a szoros védekezésen volt. Gólt nem kapni és elöl majd lesz valami séma volt az alap.

Mi Ferenczi révén kerültünk először kapu közelbe, Szabó Patrik indítását késte le, majd Pesti emelését fejelte két méterről mellé. Válaszul Miletic elől kivetődve szedte fel a labdát Szabados. Rozsi beadása Pesti fejét súrolta, Szabó Patrikét már elérte, de ő mellé csúsztatta. A 16. percben Schultz Máté passzából Schultz Martin lőhetett tisztán, szögletre mentették. Szabó Patrik emelését a léc alól tenyerelte ki Labanc.

A lassan, de érlelődő fölényünkre támadássorozattal válaszoltak, hosszú, előrevágott indításokkal. Védőinknek egyre több dolga akadt, Tamás Szakált nyomta el, Miklós-Balog meglépett, éles szögből nem találta el a kaput, Óvári nagy lövését védte szépen Szabados. Tallér elütötte Dulicsot, Gregó szabadrúgása alig ment fölé.

Zsók a 30. perctől merészkedett feljebb először, ebből két szögletet rúghattunk, a másodikból Rozsi lövése Pesti lábáról pattant három méterről fölé. Schultz Martint is kiszolgálta, aki nem tudott élni a lehetőséggel. A felszálló ág végét Ferenczi lövése jelentette, de Labanc fogni tudta. A visszazáráskor Miletic-et akasztotta meg egy sárga lap árán. Egy perc múlva Miletic is megkapta a maga sárgáját Schultz Máté letalpalásáért.

Hullámzó, tördelt volt a játék, nem hagyták játszani egymást a csapatok. Borítékolható volt, hogy aki ma az első gólt rúgja. az nyer. A 42. percben ez megadatott Schultz Martinnak, de Tallér beadását az ötösről mellé bólintotta. A 44. percben Miklós-Balog is közel járt hozzá, Tamás és Bohner közös erővel szerelni tudta. Az első félidőben hibátlan támadást egyik oldalról sem láttunk, viszont eredendő céljukat elérték: gólt nem kaptak.

A második félidő első öt percében mi álltunk közelebb a gólszerzéshez. Rozsi szabadrúgása pontosan érkezett Zsók fejére, tökéletes ziccerben fejelt az ötösről mellé.

A kihagyott helyzetért mindig fizetni kell! Az 56. percben Tamás összecsapott Deákkal a 16-os magasságában a bal oldalon. Vojnic szabadrúgását Óvári fejelte kapura, megpattant egy védőn és irányt változtatva hullott a jobb sarokba (1:0).

Tompa vezető gólját szerzi Óvári (1-0).

A gól utáni öt perc görcsös erőlködés megmutatta, hogy az eredeti felállásunk nem hozhat eredményt, így Zsók edző változtatott. Schultz Martin helyére behozta Szabó Dávidot, Rozsi lett a középső védő, maga pedig a támadósor élére állt. A váltás azonnal érezhető változást hozott, lényegesen feljavult a játékunk, sokkal határozottabb lett.

A Zsók – Szabó Patrik akcióból kisszögletet rúghattunk. A legurításból Zsók nagy erejű lövése a jobb „csücsökről” vágódott a gólvonalra, nem akadt senki, aki besegítse. A nyomásunk erősödött, a kapu előterében maradtunk, Ferenczi be is talált, a partjelző lesnek látta. A 65. percben Vasic rúgta fel Zsókot, ez is sárgát ért. Rozsi szabadrúgásából Pesti fejese a felső kapufán csattant.

Pesti fejese a kapufán csattant.

A két kimaradt helyzetünk után Vojnic 35 (!) méteres szabadrúgása megrökönyödésünkre utat talált a hálóba – Szabados későn és rosszul reagált (2:0).

Zsók újabb cserével próbálkozott, Pestit Gajári váltotta (a választékra jellemző, hogy kapus a legjobbnak vélt cserénk). A második gól megpecsételte a sorsunkat. Lélektanilag és játékban is fölénk kerekedtek, de föl nem adtuk, támadásba kezdtünk annak minden kockázatával. Gajári lövését a kapufa tövénél csípte el Labanc, Zsókét biztosan fogta.

A kotta az volt, hogy rúgunk kettőt, vagy kapunk még kettőt. Az elszántsággal nem volt baj, mindent megpróbáltunk. Oda-vissza élesben folyt a játék, tüskékkel, gáncsokkal. Rozsinak akadt afférja Deákkal, egy sárgával megúszta. A hazaiak következtek, Prentel jónak látszó beadását Rutai vétette el.

Kontrol nélküli igyekezetünkben védelmünk kinyílt, Szabados az oldalvonalig üldözte Deákot, mégis lőni tudott, Tallér a „föld alól bukkant elő” és a gólvonalról menteni bírt.

Szabó Dávid hosszú átíveléseivel folyamatosan kereste a mozgásban lévő Zsókot, Ferenczit és Szabó Patrikot. A 88. percben is erre lehetett számítani, de más történt. Zsók elől Szakál nyomta ki a labdát, az oldalvonalon túlra. A bedobást visszafejelték és a fellépő Szabó Dávid 30 méterről bődületes kapáslövéssel szépített (1:2).

Szabó Dávid bombagólt lőtt (2-1).

Nagyon felpörgött a játék, a hazai kontra életveszélyes volt. Szabados megismételte előző kifutását, most Rozsi segítette ki, a gólvonalról mentette Tógyer lövését. A 94. percben még mindig Bohner lábában volt az egyenlítés, de ott is maradt. A végjáték paprikás hangulatát két sárga lappal csillapította Borsos játékvezető, Vojnic és Tógyer érdemelte ki.

Ma egy góllal jobb volt Tompa, fogjuk fel fájó szépséghibának, a pályán levőket szemrehányás nem érheti, ennyire voltak képesek. A télen idézzük fel inkább a sikereinket, örüljünk annak, hogy a gondokkal teli őszt mégiscsak a dobogón zártuk. Ez adjon erőt tavaszra, én azt mondom, hogy így is SZÉP VOLT, FIÚK!

 

Ifjúsági csaptunk félidőben Ruff Lénárd és Szabados Dániel góljaival még vezetett 2:1-re, hasonlóan a nemesnádudvarihoz, most is a második félidőben buktunk el, kikaptunk 3:2-re.

 

Borsos Tamás játékvezető jól vezette a mérkőzést, rajta nem múlott semmi, osztályzata: 8 pont.

Borsos Tamás játékvezető és segédei.

 

Sükösd, 2018. november 26.

Varsányi József

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/16/1361001.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/16/1408775.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/16.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer