Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-04-14 Hajós-Sükösd 4-2

FELNŐTT: Hajósi FC - Sükösdi SC 4:2 (2:2)

2019. április 14. (Hajós, 200 néző, 8oC, szemerkélő eső.)

IFJÚSÁGI: Hajósi FC - Sükösdi SC 2:0 (1:0)

Vezette: Kiss László Attila (Horváth Zoltán, Szabó István)

 

Hajós nagyon régi vetélytársunk, amelynek van egy létező, de a maiak által alig ismert eredője. A sükösdi központú Hosszúhegyi Állami Gazdaságnak több száz hajósi dolgozója volt a ’70-es években. Mindkét község csapata a megyei első osztályban szerepelt, a játékosok nagy része is a gazdaságban dolgozott. A munkahelyeken futballal kezdődött és azzal végződött a hét. Állandó volt egymás ugratása, folyt a vetélkedés, csípősen, de barátian. A nosztalgia még él, a gazdaság most lehetne hetven éves.

Ez a múlt, de nézzük a jelent, amelynek mérlege 2007 óta számunkra nagyon kedvező: a 23 lejátszott mérkőzésből 15-öt megnyertünk, 3 végződött döntetlennel és 5 vereséggel. Az utóbbi hat találkozónkon egyetlen pontot tudtak szerezni ellenünk, tavaly ősszel, Sükösdön (1:1).

Ellenfelünk az őszt 19 pontjával stabil középcsapatként zárta a 9. helyen. A téli változások közül a legjelentősebb Koch Tamás edző távozása Bajára. Helyére a mezőny legfiatalabb játékos edzője, Aladics Dániel került. Nagy Dávid Jánoshalmára, Jakab Zoltán Nagybaracskára igazolt. Érsekcsanádról Szarka Balázs, Bácsborsódról Rácz Tibor és Rácz Ádám érkezett.

A tavaszi rajtot jól vették, Nemesnádudvart simán verték 4:0-ra, értékes pontot hoztak el Tompáról (3:3), Dusnoktól 3:1-re, Géderlaktól 4:1-re kaptak ki. Hazai pályán 1:1-es döntetlent játszottak Bajával. A megszerzett öt pontjukból négyet törölt a szövetség (a Nemesnádudvar elleni három + egy büntető, Maráczi kapus orvosi igazolását találták szabálytalannak).

A vezetőség elégedett a csapat eddigi teljesítményével, annak ellenére, hogy a várt eredmények eddig elmaradtak, de biztosak abban, hogy jó úton járnak.

Mi a bácsborsódi és szeremlei fiaskó után, a Kunbaja elleni döntetlenünkkel kiegyenesedni véltük a csapatot és bizakodtunk egy jó eredményben még úgy is, hogy Csordás Eriket hátul, Zsókot és Pestit elől kellett nélkülöznünk. Lógóra tartósan nem számíthatunk, róla csak akkor szólok, ha sérüléséből felépül.

Az esélyeket illetően mindkét csapatnak volt javítanivalója, rossz ómennek véltem, hogy az utóbbi öt meccsen nem tudtak nyerni, a sorozatok pedig meg szoktak szakadni. Húsz pontjukkal egyébként a 11. helyen fogadtak bennünket.

Azonos intenzitással kezdett mindkét csapat, Zana jelentkezett először távoli lövéssel, minden veszély nélkül. A válaszunk ennél sokkal erősebb volt a 7. percben. Schultz Máté indításával Ferenczi 100%-os ziccerbe került, lövését Maráczi lábbal tudta menteni. Az egymást váltó támadások során Csordás Zalán Aladiccsal, Szabó Patrik Schuszterrel, Tamás Szarkával, Rácz Ádám Ferenczivel mérette meg magát.

Ferenczi 100%-os ziccerben, Maráczi lábbal ment.

Egy gyors kombinációval érkező hazai támadás végén Rozsi Zanával ütközött és a földön maradt, ülve várta a sípszót, ami elmaradt. Zana élt a lehetőséggel és irányt vett a kapura. Erősnek nem mondható lövése Gajári talpa alatt jutott a hálóba (1:0). Könnyen szerzett előny a 11. percben a hazaiaknál! Rozsinak tudnia kellett, hogy Kiss játékvezetőnél az ilyen találkozás még nem számít eseménynek.

A hazaiak vezető gólját Zana szerezte (1-0).

A kezdés után akár egyenlíthettünk is volna. Kárpáti belőtt labdája Schultz Mátéról pattant a léc fölé, a kapu torkából. Némi szerencse nem ártott volna, de várnunk a gólra nem sokat kellett.

A labda Schultz Mátéról kerül a léc fölé, nem volt szerencsénk.

Tallér felhozott labdájával Ferenczi az alapvonalig jutott, lerázta védőjét, élesen belőtt labdájára Kárpáti jól érkezett és nem volt nehéz dolga a hálóba passzolni (1:1). Három húzásból tökéletesen kivitelezett kontra volt!

Kárpáti egyenlítő gólja (1-1).

Csendesebb szakasz, kiegyenlített játék következett, az újabb fogáskeresés ideje, egy távoli Barta lövéssel, kihagyott Szarka helyzettel. Kárpátit Gyöngy tette odébb, Schuszter Ferenczit. A 31. percben Csordás Zalán szabálytalanul szerelte Schusztert, egy sárga lap mellett le kellett cserélni, Bohner jött be helyette.

Védelmünket át kellett rendezni. Hibákkal ugyan, de az elsődleges védekezés mellett képesek voltunk támadásra is. Matity passzával Kárpáti jól rajtolt, a 11-es táján Gyöngy beérte.

Matity bűvöli a labdát.

A 40. percben Bohner jó cselekkel tisztára játszotta magát, 30 méterre a kaputól fennakadt Rácz Ádámon. Rozsi ívelt szabadrúgását Matity fejelte a léc alá (1:2).

Matity fejesgólja a léc alá tart (1-2).

Egy perc múlva eldőlhetett volna a mérkőzés: Szabó Patrik labdájával Ferenczi maga mögött hagyta a teljes hazai védelmet, 20 méteres nagy lövését bravúrral nyomta szögletre Maráczi. Ott maradtunk még a 16-oson, Schultz Máté passzából Kacsa lőhetett, de nem volt benne elég erő.

Schultz Máté a levegőben Schuszter elől fejeli el a labdát.

A 45. percben már mindenki a sípszóra várt, de a hazaiak tettek még egy kísérletet a bal oldalon és szögletig jutottak. Szarka beívelése – megmagyarázhatatlan módon – Zana sarkáról a kapufára, onnan a hálóba perdült (2:2), a szerző maga sem hite, hogy ily módon egyenlített. Egy egész pályafutás alatt – ilyen – jó, ha egyszer előfordul. Hozzáteszem, ehhez kellett a teljes védelmünk asszisztálása is.

A félidő vége előtt Zana megcsinálta a majdnem lehetetlent (2-2).

A második félidőt energikusan és az eddigiektől nagyobb elszántsággal kezdte Hajós. Aladics, Schuszter, majd Rácz Ferenc közelített a kapunkhoz, az utóbbit Ruff csak egy sárgáért tudta megállítani.

Aladics (5-ös mezben) nagyon közel a kapunkhoz.

Szarka 25 méteres kemény szabadrúgása a sorfalról jött vissza, nehezen szabadítottunk fel, erősödött a hazai nyomás. Kákonyi elől Tamás keresztezett, Rácz Ádám fejese szállt kapu fölé. Az 50. percben a végig veszélyes Szarka otthagyta Ruffot, a belső védőink közül nem lépett ki rá senki, 25 méteres félmagas lövése a mozdulatlan Gajári mellett kötött ki a bal sarokban (3:2).

Ez nálunk a biztos törést jelentette és a kritikus helyzetek sorát hozta maga után, támadásban fölénk kerekedtek, visszaköszönt a bácsborsódi és szeremlei második félidő. A Vágó – Szávuj csere jó frissítés volt. A 62. percben nálunk Ruffot Molnár, a 70. percben Kárpátit Papp váltotta, lényeges fordulatot ők sem hoztak.

Középpályánk erejét ezúttal is a védekezés kötötte le, hiányoztak az ötletek, a váratlan megoldások. Kifutottuk a lelkünket a labda megszerzéséért, még a helyzetig is felküzdöttük magunkat, de az utolsó passzokba rendre belebuktunk. Szabó Patrik két magánakciójával próbált meg valami újat, az elsőnél Gyöngy sárgalapos belépője volt a gát, a másodiknál átkígyózott öt emberen, s az ötösről a kapust találta el. Ez volt az utolsó esélyünk az egyenlítésre.

A 79. percben erőink tovább apadtak: Tallért egy ütközés után le kellett hozni, mert ellenfele ráesett, térde (vétlenül) a fejét érte. Szédült és Zsók edző nem hagyta tovább játszani. Ezzel végleg borult minden, ami változást hozhatott volna. Tallér helyett Szabó Dávid, a 84. percben Schultz Máté helyett Hornyák folytatta.

A további 10 percben (4 perces hosszabbítás volt) csak a védekezés maradt számunkra, felesleges, oktalan hibával a végén. A 92. percben Szabó Dávid elkaszálta Schusztert. Szarvas 28 méteres szabadrúgására Gajári rosszul helyezkedett (őt takarta a sorfal) s megvolt a negyedik (4:2).

Szarka lövését itt még szépen fogja Gajári...

Szarvas szabadrúgásával szemben már tehetetlen volt (4-2).

Az első félidőnk rendben volt, a második alapján Hajós rászolgált a győzelemre. Nyugalom Szurkolók! Volt már ilyen, lesz ez jobb is!

 

Ifjúsági csapatunk minden eddiginél gyengébb játékkal 2:0-ra kikapott.

 

Kiss László Attila játékvezető osztályzata: 9 pont.

Kiss László Attila játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. április 15.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/23/1425661.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/23.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/23/1441446.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/23.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer