Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-05-12 Borota-Sükösd 7-3

FELNŐTT: Borotai SE - Sükösdi SC 7:3 (2:2)

2019. május 12. (Borota, 100 néző, 20oC, kellemes napsütés.)

IFJÚSÁGI: Borotai SE - Sükösdi SC 5:0 (3:0)

Vezette: Minda Róbert (Tóth Csaba, Baranyi Ádám)

 

Borota ősszel hullámzó teljesítményt nyújtott, nagy győzelmekkel és nagy vereségekkel. A Híd SC-t 12:0-ra, Hercegszántót 11:0-ra, Érsekcsanádot 6:2-re verték, Dusnokon 5:1-re, Géderlakon 6:1-re, Sükösdön 7:1-re maradtak alul.

A tavaszt 2:2-es döntetlennel kezdték otthon Felsőszentiván ellen, a következő négy mérkőzésüket megnyerték, a 6. fordulóban Tompán kaptak ki először 3:2-re. A folytatásban értékes 2:2 Dusnokkal, 6:4-es vereség Géderlakon, 0:2 Baján, aztán Bácsborsódon 1:4. A megszerzett 50 pontjukkal közvetlenül utánunk ötödikek a tabellán, egy ponttal előzzük meg őket.

Támadásban nagyon erősek, Géderlak után ők lőtték a legtöbb gólt, 98-at – ebből Nikutovic 35-öt (második a megyei listán), Lukac Damir 24-et (ezzel ötödik). Védelmük gyengébb az első négynél, 53 gólt kaptak.

Felkerülésük óta hétszer találkoztunk, ötöt megnyertünk, egy végződött döntetlennel és egy vereséggel. Az öt szerb légióst foglalkoztató egyesület harmadszor rugaszkodik neki a dobogóra kerülésnek, amihez nagy jelentőséggel bír a mai találkozó eredménye.

Tipikus „ki-ki” meccs várt ránk, nem a legjobb reményekkel. A géderlaki pontszerzésünk után három idegenbeli mérkőzésünket elveszítettük, csak a Híd SC-től tudtuk elhozni a három pontot. Egyre súlyosabb gondot jelent hátul Csordás Erik, középen Matity tartós hiánya, emellett most Szabó Patrikot és Bohnert is nélkülöznünk kellett. Csapatunk jelenlegi állapotában volt mitől tartanunk, nagyon készültek visszavágni az őszi sükösdi 7:1-ért.

Lukac Damir és Nikutovic kísérleteivel indult a mérkőzés, minden veszély nélkül. A 4. percben mi is felzárkóztunk, Molnár indítását Rozsi valamivel a félvonalon túl átvette és 40 méteres nagy erejű lövése a léc alatt kötött ki (0:1). Bevezetője volt a nagy gólok mérkőzésének. Ennél jobban számunkra mérkőzés nem kezdődhet.

Tóth Zoránra hárman vigyáztak.

Rozsi 40 méteres góljához úton a labda (0-1).

A döbbenetes csendet Nikutovic két lövése törte meg, az elsőt könnyen fogta Gajári, kapáslövése pedig fölé ment. Tallér és Rozsi kezdeményezett a bal oldalon, Zsókot keresték, ám Ciric Nemanja elütötte. Nikutovic-ot Molnár megelőzte. Szabó Richárd emelését fogta Gajári.

Komolyabb hazai lehetőségek nélkül jutottunk el a 19. percig, amikor Rozsi jó indítása megtalálta Zsókot. A félpályáról indult, kilépett a lesre játszó középső védők közül, egy visszahúzással megszabadult utolsó őrzőjétől is, majd éles szögből lőtt a hosszú sarokba (0:2).

Zsók túljutott a kapuson ...

... és megszerezte a másodikat (0-2).

Idegenben húsz perc alatt kétgólos előny jó alapnak látszott a továbbiakra, de Lukac időben gondoskodott arról, hogy ezzel ne számoljunk. A leggyorsabb emberünket, Tallért tette harcképtelenné, még a 25. percben. Nem segített a hosszas ápolás, le kellett vinni a pályáról, a komoly veszteséggel korán megbomlott védelmünk egysége. Ferenczi jött be a középpályára, Kárpáti Krisztián kényszerült visszahúzódni a védelembe.

Lukac gondoskodott leggyorsabb védőnk, Tallér kiiktatásáról.

A kedvezőtlen váltás éreztette a hatását, a négy veszélyes támadó különböző és nehezen követhető variációkban egyre gyakrabban közelített a 16-osunkhoz. Csordás Zalán csak egy sárga lap árán tudta megállítani Kopunovic-ot, a szabadrúgásból szögletig jutottak, amelyből Gajári öklözését Trója küldte vissza, Schultz Máté a gólvonalról mentett.

A Schultz Máté – Rozsi labdafelhozatal után Zsók Szabó Richárdot találta telibe, a labda szögletre szédült. A beívelést Horvát szépen húzta le. Az ellentámadást Kopunovic szervezte, Schultz Máté buktatta. Trója szabadrúgását Nikutovic küldte a hálóba, de les volt!

A pálya méretéből adódóan egy hosszú kapuskirúgás akár helyzetet is teremthetett, így a 35. percben Zsóknak is. Kovács szabálytalanul szerelte. A szabadrúgásunk komoly kavarodást teremtett a 11-es táján, Kacsa háromszor lőhetett, kétszer a védőkbe, aztán a kapusba. A jelenet két perc múlva a mi oldalunkon ismétlődött meg. Schnobl közelről lőhetett, Gajári nagyszerűen zárta a szöget, Lukac ismételhetett, az ő lövése is a sokaságban akadt el.

Kárpáti Zsolt nem tudta kihasználni a nagy lehetőséget.

Folytatódott az oda-vissza támadás, Zsók passzából Ferenczi lőtt nagy erővel a kapu mellé. A 40. perc nagy esélyt kínált számunkra a mérkőzés kézbentartására: Ruff beadása tökéletes gólhelyzetben találta Kárpáti Zsoltot – választhatott, hogy hová rúgja, gyengén a kapus kezébe gurított.

Ilyenkor törvényszerűen jön a büntetés: a 43. percben támadásba lendült az egész hazai csapat, élén Nikutovic-csal, Csordás Zalán gyötörte, de megállítani nem tudta. Előnyét a 16-oson elvesztette, a játékvezető visszafújta a szabálytalanságot. Nikutovic 25 méteres szabadrúgása a bal felső sarokban kötött ki (1:2).

Nikutovic szépítő gólja (1-2).

Megérezték, hogy az egy gólos előnnyel akarunk az öltözőbe vonulni, és ráerősítettek egy gyors jobboldali kontrával. Tamás felrúgta a levegőbe a labdát, a teljes védelmünk a felszabadítással küszködött a szögletzászló közelében, sikertelenül. A bal oldalra kipasszolt labdát Kopunovic üresen kapta és könnyűszerrel kihasználta hibánkat, a 45. percben egyenlített (2:2).

Kopunovic a félidő hajrájában egyenlített ki (2-2).

Két perc alatt elillant, amiért eddig harcoltunk, és hatalmas lélektani előnyt kölcsönzött a hazaiaknak. A rövidzárlat feltárta védelmünk sebezhetőségét, baljós előjeleként a második félidőnek, amit csak erősített Molnár kiválása is, helyén Papp folytatta.

A második játékrészt fokozatokkal magasabb sebességgel indította Borota, az 53. percben mégis mi jutottunk újabb előnyhöz. Csordás Zalán ütközött a középpályán, úgy, hogy a labda nála maradt, majd hosszan indította Zsókot, aki védőjével a nyakán az alapvonalig jutott. Élesen belőtt labdáját Ferenczi nem továbbíthatta a hálóba, mert Madarász rátartott a lábára. A megítélt 11-est Papp biztosan lőtte a jobb sarokba (2:3).

Papp tizenegyesével újra vezettünk (2-3).

Ferenczi már túljutott a kapuson, de fejese mellé ment.

A gólunk után Kárpáti Krisztián – Szabó Dávid csere következett. Újabb átalakulás a védelmünkben és újabb hiba, hazai góllal. Egy baloldali szöglet Papp fejéről került az alapvonalon túlra. A másik oldalról érkező szöglet Ruffról Trója elé pattant, aki védhetetlenül bevágta a bal sarokba (3:3).

Trója kiegyenlített (3-3).

Egy gólos előnyünk öt perc alatt elolvadt, s küldetésünk a következő hat percben a legaljára süllyedt. Folyamatosan tűz alatt tartották a kapunkat, Tallér és Molnár kiesésével védekezésünk hibahalmaza végleg megpecsételte sorsunkat. Hat perc alatt három gólt kaptunk.

A 60. percben Lukac felgyorsított a jobb oldalon, három védőnk közül kibújt, lövése Gajáriról elé pattant és nagy gólt lőtt (4:3).

Lukac növelte a hazai előnyt (4-3).

A 64. percben a kapus kirúgás átszállt Csordás Zalán feje fölött, Lukac rácsapott, a felpattanó labdát 25-ről küldte a bal felső sarokba - olyan biztonsággal, mintha máshová nem is mehetett volna (5:3).

Lukac bombagólja (5-3).

A meccs eldőlt, a 70. percben Zsók szépíthetett volna: Szabó Dávid gólpasszát közelről Horvátba rúgta. Ez semmit sem változtatott a hazaiak éhségén, a 75. percben az elemében lévő Lukac-t nem tudtuk megállítani, lövése Gajáriról Nikutovic elé pattant, aki folytatta a nem minden napi nagy gólok sorát (6:3).

Nikutovic folytatta a nagy gólok sorát (6-3).

A 83. percben Csordás helyett Hornyák kapott lehetőséget, a negyedszer átalakított védelmünkben. A gólszünet mindössze négy percig tartott: Trója átvett egy mélységi passzt, kettőt tolt rajta és 22-ről legalább akkora gólt lőtt, mint a ma tévedhetetlen társai (7:3).

Trója lőtte a hetediket - védhetetlenül (7-3).

Ötéves rekordot döntöttek meg, 2014. augusztus 17-én kaptunk hét gólt utoljára, Kelebián. Az első félidőben ez még nem volt benne, partnerek voltunk, a másodikban kihasználták a meggyengült védelmünk elemi hibáit és törlesztettek, de van még mit. A hazai és semleges közönség jó meccset látott!

 

Ifjúsági csapatunk kapusok nélkül, egy tartalékkal tudott kiállni és 5:0-s vereséget szenvedett. Ez nem a mi napunk volt Borotán.

 

Minda Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

Minda Róbert játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. május 13.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/27/1429590.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/27.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/27/1441474.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/27.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer