Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-05-26 Mélykút-Sükösd 4-1

FELNŐTT: Mélykúti SE - Sükösdi SC 4:1 (1:0)

2019. május 26. (Mélykút, 150 néző, 25oC, kora nyári meleg.)

IFJÚSÁGI: Mélykúti SE - Sükösdi SC 13:1 (8:0)

Vezette: Sebestyén László (Berger Tibor, Apró Ferenc)

 

Az első hat csapat őszi versenyében jelentős előnyre tett szert a 48 pontos Dusnok és a 42 pontos Géderlak, négy üldözőjével szemben. A kiélezett harcot jelzi, hogy a 3. Sükösd és a 4. Mélykút egyaránt 34 pontot szerzett, egyetlen gól különbsége döntött a javunkra, a 33 pontos Borota és az ugyancsak 33 pontos hatodik Kunbaja előtt.

Tavasszal jelentősen megváltoztak az erőviszonyok, amelynek mi vagyunk a vesztesei. Behozhatatlan hátrányt jelentett a Bácsborsód, Hajós és Szeremle ellen elvesztett 9 pont, amelyből az elmúlt években ötöt-hatot biztosan meg tudtunk szerezni. Ezek birtokában most is a dobogóért harcolhatnánk.

Jelen állás szerint Kunbaja 60 pontjával a harmadik, negyedik az 56 pontos Borota, ötödik a vele azonos pontszámú Mélykút, mi 54 pontunkkal a hatodikként érkeztünk, abban a reményben, hogy helyet is cserélhetünk, ha pontokat, vagy pontot szerzünk.

Ellenfelünk jól szerepelt tavasszal, nyolc mérkőzését megnyerte (Hercegszántó 1:2, Híd SC 6:2, Felsőszentiván 1:4, Érsekcsanád 3:5, Szeremle 5:2, Tompa 1:5, Baja 3:2, Bácsborsód 0:5). Hazai pályán értékes 1:1-es döntetlent ért el Géderlak ellen, Borotán 6:2-re, Nemesnádudvaron 3:0-ra, Dusnokon 4:1-re kapott ki. Egységes a csapat, jó a hangulat a társaságnál, nem így nálunk.

A szűnni nem akaró gondjaink csak fokozódtak. Hiányzott a két Csordás, Kárpáti Krisztián és Szabó Dávid. Sérüléssel lépett pályára Tamás, Papp, Molnár és Matity.

Ennek ellenére nem indult rosszul számunkra a mérkőzés. Rozsi szögletéből Tamás az ötösön Illést találta el, az újabb szögletből Ferenczi fejelt fölé. Nyugodtan támadhattunk, Mélykút nagyobb erőkifejtésnek nem adta jelét, Pilcsuk gyenge lövése jelentette az első hazai eseményt.

Tamás gólhelyzetben.

Schultz Máté fejese fölé ment.

A miénk ütősebb volt! A 10. percben Szabó Patrik 20 méterről a jobb kapufát találta telibe. Két perc múlva Zsók lekészítéséből Rozsi jó lövése a védőkről vágódott ki, ami figyelmeztette és felrázta a hazaiakat.

Palásti kapus repül, Szabó Patrik a kapufát találta el.

A 14. percben Horváth jobb oldalon felhozott labdájával Pilcsuk Gyetvait játszotta meg, aki könnyedén kilépett három védőnk közül (Tamás elcsúszott) és nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (1:0).

Gyetvai vezető gólja (1-0).

Nem így képzeltük, de a vezetés nálunk nagyobb zavart nem keltett, támadásban maradtunk, rövid passzos adogatásokkal, még elég jó pontossággal.

A 17. percben Zsók kristálytiszta gólhelyzetbe hozta Szabó Patrikot, aki 10 méterről a kapust találta el. Két perc múlva kiszolgálta Schultz Mátét is, gyenge lövése Geletában akadt el. Fölénybe kerültünk, Vörös elütötte a lendülettel kapura húzó Zsókot. Megkapta érte a sárga lapját. Rozsi 20 méteres szabadrúgása magasan fölé ment, ezzel újabb lehetőségünk szállt el.

Zsók gólhelyzetben.

Nem lehetett megállapítani, hogy Mélykút kivárásra játszik, vagy gyengélkedik. Snyehola igazolta, hogy nem az utóbbiról van szó, Schultz Máté szerelte szabálytalanul. Pilcsuk szabadrúgását Horváth átvette, lövését Gajári a jobb felsőből tornázta ki. A veszély elmúlt, ellentámadásunkból Bogdán lenyomta Rozsit, a szabadrúgást követően Szabó Patrik lőtt hat méterről fölé.

Gajári bravúros védése.

Az eddigiektől veszélyesebb hazai öt perc következett: Tallér Gieszingert, Molnár Pilcsukot, Ruff Illést állította meg, de volt rá újabb válaszunk. A Schultz Máté – Zsók akcióból Rozsi hagyta ki a következő 100-ast, 10 méterről tekert fölé.

Itt már számolni kellett azzal, hogy ennyi hibát nem lehet büntetlenül megúszni. A 37. és 38. percben két villámtámadásból könnyen növelhették volna az előnyüket, védelmünk komolyabb rövidzárlatánál Gyetvai és Gieszinger lőtt ordító helyzetben mellé.

Gieszinger lövése mellé ment.

A félidőig hátralévő percek kiegyenlített játékot hoztak, Gyetvai és Ferenczi befejezetlen szólójával. Ígéretes kezdésünkkel időben juthattunk volna tetemes előnyhöz, s ha a helyzeteink felét kihasználjuk, másként alakulhatott volna a második félidő, amit csak rontott Molnár sérülése a 44. percben. Bohner érkezett helyette.

Mindig szoros első félidőket játszottunk Mélykúttal, 2013 óta tízszer állt 0:0-ra, 0:1-re vagy 1:0-ra a mérkőzés, s a sor folytatódott, s ezúttal sem látszott behozhatatlannak az egygólos hátrány.

A második játékrész első 8 perce – hasonlóan az elsőhöz – a miénk volt, mi kezdeményeztünk, ott jártunk a 16-oson és két szögletet rúghattunk, a másodiknál gyanús kezezés mellett, ami jelentéktelen ahhoz képest, amit kihagytunk. A Szabó Patrik – Zsók labdaváltás után Ferenczi az ötösről lőtt fölé, Zsók gólpasszából Bohner három méterről képtelen volt a kaput eltalálni.

Zsók gólpassza Ferenczinek - a befejezés elmaradt.

Zsók gólhelyzetben.

Az 54. percben visszaköszönt az első félidő kottája, mi kaptuk a gólt. Egy Snyehola – Gieszinger villanással átfutottak rajtunk, Illés beadását az őrző nélkül maradt Gyetvai kapta és könnyen duplázhatott (2:0).

Gyetvai duplázott (2-0).

Innen magabiztossá vált Mélykút játéka, de a lelátó szerint még nem dőlt el a mérkőzés. Matity belépésében bízhattunk, az 59. percben Schultz Mátét váltotta. Donát mindjárt munkához is látott, cselsorozatát Kiss megunta és buktatta 18 méterre a kaputól, nagyon jó pozícióban. Az eredmény hasonló a korábbiakhoz, Ferenczi szabadrúgása nagyon gyengére sikerült.

Rozsi szabadrúgása a sorfalban akadt el.

A 62. perctől kiütköztek gyengeségeink, szaporodtak az eltévedt passzaink és szabálytalanságaink. Először Szabó Patrik rántotta le Snyeholát, másodszor Rozsi döntötte le, ami már sárgát ért. A sértett két nagy erejű szabadrúgása célt tévesztett.

A fogyni látszó fizikai teljesítőképesség mellett a csapatot nyomó sikertelenség a lelki állóképesség megingását hozta magával, ami kiült az arcokra. Tíz percig még álltuk a fokozódó nyomást, de a legújabb gyors kontra már megpecsételte a sorsunkat.

A harmadik gólunkat is az első mintájára kaptuk: a Snyehola – Gieszinger páros labdafelhozatalát nem tudtuk megállítani. Papp lemaradt Gieszingerről, aki tévedhetetlenül kilőtte a bal alsó sarkot (3:0).

Gieszinger rúgta a harmadikat (3-0).

A mérkőzés ezzel eldőlt, végkimenetele már nem volt kétséges, fel nem adtuk, de játékunk meg sem közelítette az első félideit. A 73. percben Zsók maga helyett Schultz Martint küldte be és hét percet bírtunk ki kapott gól nélkül.

Gieszingert – valamivel túl a félpályán – Papp és Rozsi közös erővel próbálta feltartani. Az ütközésből a támadó jött ki jól, a labda nála maradt, otthagyta a teljes védelmünket, gólpasszából Snyehola szerezte a negyediket (4:0).

Snyehola passzolta be a negyediket (4-0).

A 80. percben Zsók edző lehozta Rozsit és Hornyák folytatta. Az utolsó 10 percben Mélykút már nem erőltette a dolgokat, mi még becsületből tettünk néhány kísérletet.

Schultz Martin jó lövését tolta a léc fölé a cserekapus Bodnár, a 87. percben Tallér beadását Szabó Patrik élesen fejelte a jobb felső sarokba (4:1). Szépségtapasz sebeinkre!

Szabó Patrik szépítő fejese (4-1).

Úgy látszik, hogy nálunk ez a törlesztések éve. 2012 óta 15-ször találkoztunk, ebből tízet megnyertünk, három végződött döntetlennel, kettő vereséggel. Most megérdemelten nyertek, ez teljesen rendben van.

Aki nem látta a mérkőzést, tükörsima győzelmet vélhet a 4:1-es eredmény mögött, pedig nem volt az! Mindkét félidő elején megvoltak a lehetőségeink, amelyekből, ha csak egyszer betalálunk, szorosabb eredménnyel térhettünk volna haza a számunkra oly kedves pályáról. 2017 május 28-án ezek alatt a nyárfák alatt ünnepeltük első bajnoki aranyérmünket (az egymást követő kettőből), akkor 2:0-ra nyertünk és még szóltak a sükösdi dobok…

 

Ifjúsági csaptunk 13:1-re kikapott. A gólunkat Nagy Balázs szerezte 11-esből. Az eredményhez csak annyit, hogy emlékeimben és forrásaimban hasonlót nem találtam.

 

Sebestyén László játékvezető osztályzata: 8 pont.

Sebestyén László játékvezető a segítőivel.

 

Sükösd, 2019. május 27.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Varsányi Zoltán készítette.)

     

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19149/29/1429977.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19149/29.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/49/1/19352/29/1441487.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19352/29.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer