Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-10-26 Sükösd-Hajós 1-1

FELNŐTT: Sükösdi SC – Hajós FC 1:1 (0:0)

2019. október 26. (Sükösd, 200 néző, 24oC, még mindig nyárvég.)

IFJÚSÁGI: Sükösdi SC – Hajós FC 9:2 (6:0)

 

Vezette: Holczimmer Tamás (Juhász Tamás, Biber Tamás)

 

Hajós az elmúlt bajnoki évet a 8. helyen zárta, ami valamivel elmaradt a várakozástól, de a maihoz képest jó eredményként könyvelhették el.

Alföldi Albert elnök szerint a nyáron megkezdték a csapat „visszahajósítását”. Rácz Ádám Szeremlére, Szávuj Miklós Géderlakra, Gyurászovics Zoltán és Zana Csaba Császártöltésre távozott. Várszegi Csabát igazolták Öregcsertőről, hazajött külföldről Schindler Endre, aki ma sérülés miatt hiányzik.

Aladics Dániel sérülten foglal helyet a kispadon. Őszi gyenge szereplésük okát abban látja, hogy a fél szezont belső védők nélkül játszották. Feltűnően sok gólt kaptak: harminckettőt, tőlük csak az utolsó Hercegszántó kapott többet (33-at).

Jól vették az őszi rajtot, Mélykútot verték 3:2-re, de a folytatás már elmaradt. Dusnokon még nyerni tudtak 6:4-re, 1:1-es döntetlent értek el Tompával, de a kilencből hat mérkőzésüket elvesztették. Hét pontjukkal a 13. helyen érkeztek.

Az elmúlt 12 évben 24-szer találkoztunk, ebből 15-öt megnyertünk, 3 végződött döntetlennel és 6 vereséggel. 2015 és 2018 között pontot sem tudtak szerezni ellenünk. 2018 őszén megtorpant a hibátlan széria, Sükösdön 1:1-es döntetlen, majd 2019 tavaszán, Hajóson 4:2-es vereség következett.

Erre vártuk a méltó választ, jó eséllyel, hisz az utolsó négy mérkőzésünket megnyertük, amivel felértünk az ötödik helyre. Ezt még erősítette az a kivételes helyzet, hogy Csordás Erik kivételével mindenki hadra fogható volt, ami nálunk ritkaságszámba megy.

Egykori játékosaink a szurkolók között (Rácz Gergő, Farkas Péter és Bajnok Noel).

Ahogy az várható volt, támadások sorával kezdtük, az első percben szögletet rúghattunk. Szabad volt a félpálya, egyértelmű védekezésre rendezkedett be, Hangya lágy ívelése találta meg először a kaput.

A 11. percben jutottunk el az első valós helyzetig, Molnár beadását Szabó Patrik rosszul találta el. A másik oldalról Szarka és Vágó jutott kapu közelbe, Lógó és Zsók időben reagált. A labda nálunk volt, Rozsi beadását Ferenczi átlépte, Hangya kapásból lőtt fölé. Zsók megpróbálta középen, gólt ígérő indításába beleértek, így Ferenczi nem érte el.

Létező mezőfölényünk a 16-osig érvényesült, de 20 perc elég volt ahhoz, hogy lássuk: támadóink nem hozzák a hercegszántói formájukat. Rozsi szöktetését Szabó Patrik 10 méterről lőtte emberbe, a kipattanóról Ferenczi maradt le – egy ütemmel.

Ezalatt Hajós két gyors kontrával jelentkezett, Fejes elől Schultz Máté és Gajári tisztázott. Fejes a következő találkozásukkor csúnyán odarúgott Máténak, az ára egy sárga lap volt.

Fejes odarúgott Schultz Máténak, sárga lapot érdemelt.

Tettük-vettük a labdát, haladtunk is, de hiányzott az igazi dinamika. Rossz passzaink egyikéből Szarvas lőhetett, Gajári szögletre tolta. A Lógó – Molnár akció a 25. percben hozta eddigi legnagyobb lehetőségünket, Ferenczi 10 méterről hibázott. Ezt megismételte Schultz Martin is, ő Schultz Máté passzából lőtt fölé.

Gajári szögletre tolta Szarvas lövését.

Nem jött az eredmény, nőtt a türelmetlenség és a hibák száma. Ezzel együtt még két helyzetet össze tudtunk hozni, a 36. percben egy 100%-ost. Rozsi buktatását követően Ferenczi passzát Szabó Patrik lőtte hat méterről mellé, a 40. percben Hangya lövését tolta kapufára Kollár.

Szabó Patrik ezúttal nem találta el a kaput.

A félidő hajrájában emeltünk valamit a közepes tempón, Zsók is feljebb lépett, azzal a veszéllyel, hogy egy kontrával meglephetnek bennünket. Ezt Rácz, Szarka és Gyurkits meg is próbálta, de a befejezésekkel ugyanolyan hadilábon álltak, mint mi. Meddő mezőnyfölényünkről és ennek 0:0-ás eredményéről szólt az első félidő.

A második félidőt Tallér sérülése miatt Pestivel folytattuk, Rozsi húzódott hátra. A játék forgatókönyve egyelőre nem változott, Zsók edző ezen kívánt változtatni: a 60. percben Schultz Martin helyett Matityot, a 63. percben Hangya helyett Bohnert hozta be.

Az átrendeződés perceit Hajós majdnem kihasználta: Gyurkits 20-ról telibe találta a felső kapufát. Az ijedelem jót tett, felgyorsult a játékunk, folyamatosan birtokoltuk a támadóharmadot, minden áron dűlőre akartuk vinni a találkozót – ehhez több kell, hiszen az első perctől tudni lehetett, hogy Hajósnak jó a döntetlen.

Jellemző kép a mérkőzésről: Sükösd támad, Hajós védekezik.

A 66. és 75. perc között sorra jöttek a jobbnál-jobb lehetőségeink, a 70. percben Ferenczi – Tamás cserével folytattuk. Lehorgonyoztunk a 16-oson. Zsók beadását Matity higgadtan lekezelte, két csel után megnézte a bal sarkot és 6-7 méterről lőtt, Kollár pedig bravúrosan védett, kiütötte, Pesti rátűzte, kijött a védőkről, Matity ismételhetett, az is elakadt az élő védőfalon. Azonnal jött a következő: Lógó – Matity passzok után Tamás került 100%-os helyzetbe, az ötösről nem találta el a kaput.

A tűzijátékból (Matity, Pesti, majd újra Matity lövéséből) nem született gól.

Egy Kollár kapus bravúrjai közül.

Egyre nagyobb nyomás alá került a vendég védelem, érett a gól. Pestit, majd Schultz Mátét buktatták a 16-oson belül, a játékvezető továbbot intett, de két perc múlva már nem. Pestit Kákonyi nyomta el ziccerben, a játékvezető ezúttal nem mérlegelt, Kákonyi megkapta a második sárgáját, majd a pirosat és a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Lógó higgadtan értékesítette (1:0).

Pesti a földön, ezért járt a büntető.

Lógó 11-esével vezettünk (1-0).

Még ízlelgetni sem tudtuk a várva-várt vezetést, amikor a középkezdésből előre vágott labdával Schuszter magára maradt, a sarokzászlónál megkerülte Molnárt, beadásából a rendezetlen védőink mögül Várszegi nagy gólt lőtt a léc alá (1:1).

Várszegi egy percen belül egyenlített (1-1).

Védősorunk egyetlen, nyomasztó hibáját az ellentámadásból azonnal javíthattuk volna: Lógó ívelését (az egyébként kiváló) Kollár elmérte, a társak segítettek, a gólvonalról húzták ki.

Újabb csereként Schultz Máté helyett Szabó Dávid lépett pályára, és ezzel még nem volt vége az izgalmaknak. Zsók keresztbe lőtt labdáját Szabó Patrik két méterről emelte fölé. A 89. percben Tamás lehetett volna a király: három méterről a gólvonalon tömörülő védőkbe lőtt, így maradt az 1:1.

Zsók és Lógó mind a védekezésből, mind a támadásból oroszlánrészt vállalt.

Kimondva- kimondatlanul is ott volt a fejekben, hogy ez a meccs a miénk, hiányzott az összpontosítás. Ennyit nem lehet hibázni, Hajós fegyelmezetten végrehajtotta, amiért jött, rászolgált az egy pontra. Tény viszont az is, hogy FORTUNA velük volt, rá nem panaszkodhatnak.



Ifjúsági csaptunk gáláns „búcsúfiával” ajándékozta meg szurkolóit: 9:2-re győzött. Az elmúlt 15 évben dokumentáltan nem, de emlékeim szerint soha nem rúgtunk még kilencet a hajósi ifinek. Gólszerzők: Balázs Máté (3), Kárpáti Zsolt (2), Rácz Erik (1), Kolompár Kevin (1), Molnár Kristóf (1), Kárpáti Renátó (1).



Holczimmer Tamás játékvezető osztályzata: 8 pont.

Holczimmer Tamás játékvezető a segítőivel.



Sükösd, 2019. október 28.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Kovács Kinga készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/10/1462836.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/10.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/10/1496251.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/10.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer