Jelenlegi hely

Így láttam én... 2019-11-03 Borota-Sükösd 1-4

FELNŐTT: Borotai SE - Sükösdi SC 1:4 (0:2)

2019. november 3. (14oC, borús idő, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Borotai SE - Sükösdi SC 6:1 (3:0)

 

Vezette: Tóth Csaba (Fülöp József, Becze Milán)

 

Borota a 2018-19-es bajnoki évet a negyedik helyen zárta, 62 pontjával a dobogó közelében volt - Kunbaja előzte meg a csapatot 64 ponttal. Támadásban nagyon erősek, Sasa Nikutovic 43 találatával a megyei góllövő lista első helyén végzett

Az őszt hazai pályán Kunbajával kezdték, a 5:1-es eredményüket óvás után 3:0-val Kunbaja javára írta a Szövetség. Elmaradt a Szeremle elleni meccsük, ezt november 24-én pótolják, a további kilencből négyet megnyertek.

Legnagyobb fegyvertényük a Géderlak elleni 5:4-es győzelmük, de Bácsborsódot is 6:2-vel küldték haza. Mélykúton 2:2-es döntetlennel végeztek, kikaptak otthon Dusnoktól (3:4) és a múlt héten Baján (3:2). Tizenhárom pontjukkal hatodikak a tabellán. Góljaiknak majdnem a felét (13-at) ezúttal is Nikutovic rúgta, amivel harmadik a megyei listán.

A felkerülésük óta nyolcszor találkoztunk, 5 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a velük szembeni mérlegünk. Közülük ki kell emelni az utolsó kettőt: tavaly októberben Sükösdön leléptük őket 7:1-re, a májusi visszavágón ők intéztek el bennünket 7:3-ra. Ezt szerettük volna feledtetni jó és rossz előjelekkel. Mellettünk szólt, hogy jó sorozattal érkeztünk, három győzelemmel és egy döntetlennel, amit Ferenczi, Tallér és Molnár hiánya gyengített.

A bajai mérkőzésük értékelésében olvastam, hogy Borota „szeszélyes és veszélyes”, ezt megtapasztaltuk már mi is, most az volt a kérdés, hogy melyik arcát mutatja a négy vajdaságival megerősített gárda.

Azt már az első percben jelezték, hogy mire készülnek, Nikutovic már a középkezdés után megcélozta Gajári kapuját. A letámadást sorozatban folytatták, a szokott játékunkhoz legkevésbé alkalmas kisméretű pályán. Itt egy kapuskirúgás vagy hosszú indítás után helyzetbe kerülhetnek a technikás támadóik. Leszűkül a játék a két 16-os közé, döntő a középpályánk szűrőképessége és védekezésünk összhangja.

Zsók, Csordás Zalán és Lógó belépései miatt öt perc alatt három szabadrúgáshoz jutottak. A harmadik a 16-os sarkáról járt, Kopunovic a sorfalba lőtte. A következő akcióból Tarjányi nagy lövése kerülte el a kaput.

Csordás Zalán harca Blahóval.

A következő 10 perc is a hazai rohamok megállításával telt, megnyugtató sikerrel. Középről a szélekre váltottak, beadásaikra védelmünk hiba nélkül reagált. Schnoblnak a 15. percben sikerült először kibújnia, lövését Gajári biztosan fogta.

Az elején még aggodalom a kísérő hölgyek arcán.

Az elhárítás működött, ha kellett, Pesti és Tamás is visszajött segíteni. A védekezésre összpontosítottunk, szórványos támadások mellett. Szabó Patrik ezúttal is bejátszotta a pályát, Schultz Máté (az ügyeletes ütköző) Ciric-et csak szabálytalanul tudta megállítani, járt a sárga lap.

Pesti cselez, Schultz Máté figyeli a végkimenetelt.

Túl voltunk a mindig kritikus első 20 percen, és nem kaptunk gólt. Azt tudtuk, hogy Borota védekezésben gyengébb, mint támadásban, hibára kényszeríthető, így nagyobb kockázatok felvállalása nélkül támadni kezdtünk.

A 27. percben Csordás Zalán szépen szerelte Lukac Damirt, majd Rozsihoz passzolt, aki hosszan indította a 16-osra belépő Pestit. Szabó Richárd rosszul sikerült becsúszásával mindketten földre kerültek, úgy, hogy a védő kézzel ért a labdához. A játékvezető határozottan mutatott a 11-es pontra, a büntetőt – első sükösdi góljaként – Hangya értékesítette (0:1).

Hangya első sükösdi gólja 11-esből (0-1).

A középkezdésből megismételték első percbeli villámtámadásukat, Nikutovic lövése nem sokkal ment mellé. Az ellentámadásból Pesti akadt el lesen, reklamálásért ő is besárgult, majd Tamás elől szedte fel a labdát a kapus. Ezután öt percre ismét felpörgött a hazai gárda, de a jó formában játszó Zsók irányításával minden kísérletüket meghiúsította védelmünk.

Gajárinak ezúttal nem sok védenivalója akadt, és a szerencsével sem állt hadilábon.

A 36. percben szépen felhozott labdával Lógó Schultz Martint játszotta meg, a visszakapott passzát az ötösre érkező Tamás elé készítette, akinek a lövése a védőkről került szögletre. Hangya beívelésére Lógó emelkedett, fejesét Horvát a jobb felsőből bravúrral tolta ki, de röviden, a kavarodást Lógó használta ki és növelte előnyünket (0:2).

Lógó emelkedik, majd megszerzi második gólunkat (0-2).

A következő 10 perc már kiegyenlített játékot hozott, igyekeztünk megtartani a labdát, ami jórészt sikerült, de a 43. percben beállt egy váratlan rövidzárlat. Üres volt a kapu, Schnobl lövését Zsók a gólvonalról rúgta ki. Szabó Patrik – Rozsi akció zárta a félidőt, Rozsi 20-ról lőtt fölé, végül Csordás Zalán tisztázott Blahó elől.

Zsók taktikája ezúttal is bejött.

A hazai közönség – bántó beszólásai mellett – nem értette, hogy mi történt, elképzelni sem tudta, hogy Sükösd itt ma nyerjen, abba maradtak, hogy jó lesz majd az 5:2 is a végén, ez a csapatukban benne van.

A második félidőt Schultz Máté – Bohner cserével kezdtük. Borota ismét intenzív támadásokkal kezdett, felzárkózott a félvonalig. Védekezésre kényszerültünk, de meglepni nem tudtak bennünket, sőt, nagyobb esélyünk nyílt a kontrákra, mint eddig.

Szabó Patrik ezúttal is bejátszotta a pályát, Bohner pedig most is gyors volt.

A 49. percben Tamás lefutotta (!) Kovács Zoltánt, a kilépő kapus mellett alig tévedett. A válasz hasonló volt: egy elpasszolt labdánkkal Nikutovic 100%-os helyzetbe került, de nem találta el a kaput.

A 60. percig kiegyenlítetté vált a játék, benne egy kihagyhatatlannak látszó helyzetünkkel: remek Pesti – Szabó Patrik labdakihozatal után Schultz Martin előtt üres volt a kapu, de három méterről a felső lécet találta el. Erre is volt még hazai válasz, Végvári a jobb kapufát találta el. Szabó Patrik nagy mentése kellett Kopunovic elől, hogy ne változzon az eredmény.

Schultz Martin az ötösről a felső kapufát találta el.

A 71. percben Pesti helyett Matity érkezett. A ritmus a rendeződés alatt megtört, és ez elég volt ahhoz, hogy a hazaiak szépítsenek: Végvári hosszú indítása átszállt Csordás Zalán feje felett, Madarász Ákos ezzel gólhelyzetben találta magát és biztosan lőtt a hosszú sarokba (1:2).

Nyitott maradt a mérkőzés, de csak három percig: Lógó elegánsan, mellel vette le a labdát a gólvadász Nikutovic elől és passzával Rozsi szabadon léphetett fel az alapvonalig. Beadását Matity átvette és nagy nyugalommal küldte a bal sarokba (1:3).

Rozsi fellépett az alapvonalig, beadott ...

... Matity pedig befejezte (1-3).

Ez volt a mérkőzés döntő pillanata, megtörte a hazaiakat, nem nagy meggyőződéssel, de megpróbáltak újítani, játékuk nem hasonlított már az első félideire. Szétestek és a pálya minden pontján hibáztak.

Védelmük kinyílt, így a 86. percben Zsók a pálya jobb oldalán talált szabad területet, Bohnerrel történt labdaváltás után abszolút gólhelyzetbe hozta Tamást, aki befejezte a kidolgozott sakk-matt helyzetet (1:4).

Zsók otthagyta Kovács Zoltánt ...

... Tamás pedig beállította a végeredményt (1-4).

Véglegesen eldőlt a mérkőzés, Borota kihasználta mind az öt cseréjét, de velük sem talált fogást rajtunk. Az utolsó 10 percre mi is cseréltünk, Schultz Martin helyett Szabó Dávid, Csordás Zalán helyett Papp lépett a pályára. Nekünk már nem volt sürgős semmi, tartottuk a labdát és vigyáztunk az eredményre.

Borota a megváltó sípszóra várt, a levonuló játékosaik arcáról csak azt tudtam leolvasni, hogy nem hiszik el, pedig megtörtént, amire nem sokan számítottak. A háromgólos különbségre érvényes az a változat is, hogy számítottunk, hisz hazai pályán csak döntetlenre futotta az utolsó előtti Hajóssal szemben. Hajlok arra, hogy Sükösd is a „szeszélyes és veszélyes” csapatok egyike – ezen az őszön.

A sorozat ötödik állomása, 4 győzelem között 1 döntetlennel.



Ifjúsági csapatunk – tartalékosan – 6:1-re kikapott a bajnoki címre törő, nagyon jó képességű ellenfelétől. A gólunkat Rácz Erik szerezte.



Tóth Csaba játékvezető közreműködéséről megoszlottak a vélemények, ami hovatartozásától függően gyakori. Osztályzata: 8 pont.

Tóth Csaba játékvezető a segítőivel.



Sükösd, 2019. november 4.

Varsányi József

(A mérkőzés fotóit Bolvári Csenge készítette.)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20902/11/1462842.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20902/11.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/52/1/20909/11/1496257.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/52/1/20909/11.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer