Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-09-13 Nemesnádudvar-Sükösd 3-0

FELNŐTT: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 3:0 (1:0)

2020. szeptember 13. (28oC, nyárutó, 350 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvari KSE - Sükösd SC 1:3 (0:2)

Vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Apró Ferenc)

 

Nemesnádudvar az előző három évben kellemes ellenfél volt számunkra. Öt rangadót nyertünk ellenük, egy végződött döntetlennel. Tavaly szeptemberben 3:1-re nyertek Sükösdön, amivel megtörték a páratlanul sikeres sorozatunkat. Ezzel együtt a 2018-19-es bajnoki évet még a 9. helyen zárták, aztán nagyon megerősödtek, új fejezetet nyitottak, sikerrel. Erejüket bizonyítja, hogy a bajnoki címre törő Baja otthonában 1:0-ra tudott csak nyerni ellenük, s a befejezetlen szezonban a 3. helyen végeztek.

A csapatépítés folyt a nyáron is, Schaffer Ádámot Bajáról, Csordás Zalánt Sükösdről igazolták. Egyedül Nébl Martin távozott Kalocsára. Tavaszi formájukat megőrizték, az őszi rajtot 1:1-es döntetlennel kezdték Tompa ellen, majd Harsányi Martin mesterhármasával taroltak Hajóson (1:5), otthon Mélykút ellen sem adták öt alatt (5:0). A szoros élmezőny 3. helyén fogadtak bennünket.

Nálunk más a helyzet, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség az őszi mérleg, ami a 6. helyre elég. A megcsappant játékoskeretünket pótolni nem tudtuk, amit csak tetőznek a szűnni nem akaró sérülések. Most Matity, Rozsi, Molnár, Végh és Ferenczi hiányzott. Az éveken át sikeres csapatunk közel megfeleződött.

Aktuális bajainkra már csak ráadás, hogy a sükösdi pályán folyó építkezés miatt a találkozó Nemesnádudvarra került. Négy mérkőzésből három idegenben – a gondok nélküli csapatnak sem egyszerű, a megváltozott erőviszonyok miatt okunk volt félteni csapatunkat, s mint kiderült, okkal.

Az előző három forduló eredményei alapján kételyei senkinek nem lehettek afelől, hogy Nemesnádudvar az első perctől kezdve élesre veszi a meccset. Oda-vissza támadásokkal kapu közelbe került mindkét csapat, nálunk Farkas, Lógó és Petrás, náluk Vinter, Schmidt, Csordás és Harsányi révén, akivel gyorsaságban csak Tallér tudta felvenni a versenyt.

Tallér és Harsányi párharca.

Tizenegy percet szántak az ismerkedésre a hazaiak, bal oldali támadásukat hárítottuk, Harsányi már kifelé hozta a labdát, amikor Zsikó – közel a 16-os sarkánál – utána nyúlt és buktatta. A megítélt 11-est Vinter nagy erővel lőtte a bal kapufa mellé (1:0).

A 11-es előtti pillanat.

Vinter Zoltán 11-esével korán vezetéshez jutottak a hazaiak (1-0).

A korai előny csak erősítette ellenfelünk mérkőzés előtt is meglévő önbizalmát. Lógó, Tallér és Tamás sikeresen szerelte Harsányit. Védekezésre kényszerültünk, ez kötötte le fiatal középpályásaink erejének nagy részét. Középen hiányzott a tapasztalt, irányító egyéniség (Matity), az előkészítéseink esetlegesnek és lassúnak bizonyultak, elöl Zsókot és Farkast nem tudták kiszolgálni. Az igyekezet megvolt, ha nehezen is, de kapu közelbe tudtunk kerülni.

A 18. percben Szabados távoli szabadrúgásával és Ruff lövésével találtuk el először a kaput. A másik oldalon Vinter szabadrúgását fogta Gajári. A labda nagyrészt a nemesnádudvari lábakon járt, kontráik sorát mentette védelmünk.

Hazai nyomás, a labda Gajárié.

Lógó fejjel ment Schmidt elől.

A szorításból – átmenetileg – a 30. percben szabadultunk, a Szabados – Ruff akciót Lógó nagy lövéssel fejezte be. Elakadt egy védőn, majd a kapufáról pattant szögletre. Még visszazárni sem tudtunk, amikor három húzásból a kapunk előtt termettek, s Vinter jó lövését Gajári védeni tudta. Ha nem is ilyen gyorsan, de volt válaszunk: Ruff passzából Tamás lőtt éles szögből, a védőkről került szögletre.

Tamás megpróbálta elöl is.

Az eddig kialakult mezőnyjátékot láttuk a félidőig, a szakadatlan védekezés mellett Zsóknak, Farkasnak és Bohnernak akadtak kisebb lehetőségei, de befejezésig egy-egy rossz passz vagy a jól záró védelem miatt nem jutottak. A legtöbbet egy Lógó átlövés ígért, s mint a legtöbb, ez is elakadt a védőkben.

Lógó, Ruff és Petrás támadásban, a képen nem látható Farkas lövését védi László.

A 40. percben jártunk, amikor Harsányi a bal kapufa tövéig cselezte magát, Petrás nagyszerű belépővel vette le lábáról a labdát. Láttunk még egy kifogástalan Vinter – Magyari kombinációt, a végén Szalai beadását Gajári húzta le.

Jól jött a pihenő, minimális hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe. A másodikat egyenlítéssel kezdhettük volna: Ruff passzával Farkasnak először sikerült áttörnie a védelmen, lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Ez volt eddigi legnagyobb lehetőségünk, amelyre Harsányi azonnal válaszolt: nyolc méterről leadott lövését védte bravúrral Gajári.

Farkas elől László lehúzza a labdát, háttal Harsányi (15-ös).

Két Farkas – Zsók próbálkozás után visszaállt az első félidő játéka, hazai fölénnyel, frissítésül Bohner helyett Szabó Dávidot hozta be Zsók edző.

Az 54. percben egy rosszul sikerült felszabadításnál Ruff lábáról Vinter elé perdült a labda, aki 25 méterről rátűzte. A veszélyesnek nem mondható lövés meglepte Gajárit, a labda lábáról Schmidt elé pattant, akinek csak annyi dolga volt, hogy a hálóba passzolja (2:0).

A gól után újra cseréltünk, Zsikó helyett Schultz Martin folytatta, s alig két perc elteltével helyzetbe került: Tallér szólóját simán befejezhette volna, ám lövés helyett passzolt, s ezt Magyari elcsípte. Farkas újra felvállalt egy betörést a 16-osra, amit a Kákonyi – Magyari – Csordás trió blokkolni tudott.

A fáradtság jelei egyre jobban kiütköztek minden csapatrészünkben, nehéz perceket éltünk át, de a 70. percben még volt egy sanszunk: Magyari elütötte a lendületben lévő Zsókot, Lógó 35 méteres szabadrúgását a bal felsőből kapufára tolta László, a kipattanóból Schultz közelről nem találta el a kaput. Nincs jelentősége, de tény, hogy a négy mérkőzésen ötször találtuk el a kapufát, s a labda mostanában mindig kifele perdül.

A fordulásból Zsók nyomta el Harsányit, Vinter 22 méteres szabadrúgása célt tévesztett. A hazai támadási kedv nem lanyhult, az erőn felüli védekezést a 82. percig bírtuk, amikor Nébl Krisztofer cseleivel túljutott a védősorunkon, és nagy gólt lőtt a jobb felsőbe (3:0).

Nemesnádudvar ezzel beérte, osztozhattak az örömben cseréik: Jagicza, Simon, Fejes és Mezőfi.

Ma a jobb erőket felvonultató csapat nyert, az eredmény reális, de valahogy nehéz hozzászokni.

 

Tóth Róbert játékvezető osztályzata: 8 pont.

Tóth Róbert játékvezető a segítőivel.

 

Ifjúsági csapatunk 3:1-re nyert. Góllövőink: Kolompár Jenő Kevin (2), Balázs Máté (1).

 

Sükösd, 2020. szeptember 14.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Németh József)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/4/1565005.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/4.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/4/1591633.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/4.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer