Jelenlegi hely

Év végi bizonyítvány, 2018.

ÉV VÉGI BIZONYÍTVÁNY

2018

Június 9-én Tompán, az utolsó fordulóban páratlan izgalmak között a 87. percben, Lógó Zsolt tizenegyes góljával dőlt el a bajnoki cím sorsa. Véget ért a versenyfutás Géderlak és Sükösd között, 2017-18-BAN ISMÉT SÜKÖSD A MEGYEI MÁSODOSZTÁLY DÉLI CSOPORTJÁNAK BAJNOKA! A végjátékban megőriztük első helyünket, a trófea újra a miénk.

A csapatnak hatalmas ünneplésben volt része ezen a mámoros délutánon a mérkőzés lefújása után, de folytatódott vasárnap hajnalig a sükösdi fogadáson is. Teljesítményükről csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni, a sükösdi futball történetében páratlan, hogy egymást követő két évben bajnokságot nyert, szín tiszta amatőr alapon.

Nem volt egyszerű, a tavaszi szezon: sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltságok miatt tele volt gondokkal. Két egymást követő mérkőzésen alig tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni. Előfordult, hogy hat alapemberünk hiányzott, ilyenkor csak a küzdeni tudás, egymás segítése és a végig kikezdhetetlen csapategység segített. Izgalmas rangadók sorával az első helyen zártuk az őszi szezont, a nagyon erős versenytárs, Géderlak előtt, egypontos előnnyel. A felkészülést a jó őszi formát mutató 15 gólos Bajnok Noel nélkül kezdtük, Farkas Pál, Gazsi János után harmadikként ő is Kecelre igazolt a megyei első osztályba, Szöllősi Róbert Bajaszentistvánra távozott. Hazatért viszont az U-15 és U17-es magyar válogatott, Tallér István. Izgalmas tavaszi szezon várt ránk, célunk nem lehetett más, mint az első helyünk megtartása, bajnoki címünk megőrzése. Azt tudtuk, hogy ismételni sokkal nehezebb, mint bajnokságot nyerni, a bajnokot mindenki meg akarja verni, ellene kettőzött erővel küzd.

Nehezen indult a bajnokság, az időjárás nem volt hajlandó alkalmazkodni a versenynaptárhoz, így elmaradt a Hajós és a Tompa elleni mérkőzésünk. A harmadik nekifutásra Szeremlén kezdtünk és 5:0-ra nyertünk. A rajt megfelelt a várakozásnak, de látni kellett azt is, hogy a csapat formája még nem az igazi, jóval alatta maradt az őszinek. Ettől függetlenül biztos hazai győzelemre számítottunk hazai pályán Bácsborsód ellen, mégis be kellett érnünk egy 0:0-ás döntetlennel, e mellett még Schultz Máté súlyos sérülést szenvedett. Második térdműtétén van túl, várjuk mielőbbi visszatérését. A két pont elvesztése helycserével járt, Géderlak került az élre.

A későbbiekben nagyon sokat számító botlás után az újonc Hercegszántótól már elhoztuk a három pontot, 5:0-ra nyertünk. Dusnok érkezett, s az köztudott, hogy aki bajnok akar lenni, annak Dusnokot meg kell verni. Ez mindig rangadó a javából, a tétet csak növelte, hogy Érsekcsanád elütötte Géderlakot, egy győzelemmel visszaszerezhetjük első helyünket. Hatszázas nézőszám mellett éltünk a lehetőséggel, és Kárpáti góljával 1:0-ra nyertünk. Felsőszentivánon megint ötöt rúgtunk (5:2), Géderlak döntetlent játszott Borotával, így négy ponttal megléptünk a tabellán. A korábbi önmagához képest most gyengélkedő, 10. helyezett Nemesnádudvart fogadtuk. A papírforma mellettünk szólt, de az örökös vetélkedés ezt felülírta, 2:0-s vezetés után 3:3 lett a vége, ezzel Géderlak újra előzött.

 

A folytatás ettől is kellemetlenebb volt, a hét vaskos meglepetéseként 2:1-re kikaptunk Kelebián. A vereség terhével, Zsók, Rozsi, Csordás, Kárpáti, Kovács ás Gajári hiányával érkeztünk Hajósra, amely a megye ámulatára 6:2-re nyert Borotán. A helyzet kilátástalannak tűnt, az öthetes sérüléséből visszatérő Matity vezényletével a tartalékos gárda mégis megmutatta erejét, s minden várakozást felül múló játékkal 4:0-ra nyertünk. Rendkívül fontos állomása volt ez a bajnoki címhez vezető útnak. A HÍD SC már nem okozott gondot, 8:1-es vereséggel tértek haza.

Mélykúton tavaly május 2-án lettünk bajnokok, a kellemes emlékek színhelyén most főpróba előtt álltunk a dobogón maradásért. Kihagyott helyzeteink mellett, a 87. percben Kárpáti góljával hozni tudtuk a mérkőzést és versenyben maradtunk. Az ősi ellenfél Érsekcsanád következett, amely öt éve pontot sem tudott szerezni ellenünk. A látványos, helyenként izgalmakkal túlfűtött meccsen maradt a hagyomány, Rozsi, Kárpáti, Nemes és Lógó találataival megint miénk lett az év mérkőzése (4:2). A rangadót a Petőfi Népe beharangozója szerint „szuper rangadó” követte Géderlakon, a megyei futballélet megkülönböztetett figyelme mellett. A versenytársak megmérettek és tökéletesen azonos súlyúnak találtattak, Pesti góljával 1:1-re végeztünk, de még nem dőlt el semmi!

Mindkét csapatra két pokolian nehéz mérőzés várt. Nekünk az első a negyedik helyezett Borota, nagyon rossz előjelekkel, tele sérültekkel. Koszorús, aki egy éve pályára sem lépett, az első hívó szóra jött segíteni, ugyan így Szabó Dávid is, aki tavaly májusban játszott utoljára. Hajóson voltunk hasonló helyzetben, most is egy Matittyal voltunk jobbak, két gólt szerzett, Schultz Martin egyet (3:1). A másik ágon Géderlak katasztrofális, 8:2-es vereséget szenvedett Dusnokon, így újra átvehettük a vezetést. A döntés az utolsó fordulóra maradt. Géderlak Nemesnádudvarra, mi Tompára utaztunk, ugyanazért, a bajnoki címért. Nekünk ehhez győzni kellett. A félidőben Tompa vezetett 1:0-ra, Bohner egyenlített. A 86. percig még Géderlak volt a bajnok, a 87.-ben Lógó 11-es góljával már Sükösd!

A hosszú és végig fordulatokban gazdag versenyt mi nyertük, az atlétika nyelvén „mellbedobással”. Hogy megmaradjunk a hagyományos értékelésnél, csapatunk KITÜNŐRE vizsgázott, játékból és küzdeni tudásból. A 28 mérkőzésből 22-őt megnyertünk, 4 végződött döntetlennel és 2 vereséggel. 101 gólt lőttünk, ebből ősszel 63-at, tavasszal befejező csatár nélkül 38-at (pontosan Bajnok 15 találata hiányzott) és 30-at kaptunk. A védelmünket dicséri, hogy ez a leg kevesebb a mezőnyben. A házi góllövő listát Lógó Zsolt vezeti 22 góllal, a megyein ezzel hatodik. Őt Bajnok követi 15, Kárpáti 14, Matity 11, Nemes 8, Kovács 7, Schultz Martin 4, Rozsi 4, Szabó Patrik 4, Zsók 3, Bohner 2, Papp 2, Schultz Máté 2, Tamás 2, Pesti 1, Rácz 1 találattal, 1 öngól volt. A tavaszi szezonban 27-en léptek pályára, közöttük nincs olyan, aki minden mérkőzésen szerepelt volna. Zsók, Lógó, Tallér, Kovács, Tamás 13-szor, Rozsi, Kárpáti 12, Szabó Patrik 11, Gajári, Csordás, Nemes, Schultz Martin 10, Molnár, Matity, Bohner 8, Papp 6, Rácz, Berger 5, Szabados, Pesti 4, Hornyák 3, Koszorús, Szabó Dávid, Radics J. 2, Halász és Forgács 1 mérkőzésen lépett pályára.

A felnőtt csapat megvédte bajnoki címét, az első helyen végzett.

felnott

Álló sor, balról jobbra: Gajári József András, Matity Donát, Papp Árpád, Rácz Gergő, Tamás Károly, Koszorús Péter, Zsók József játékos edző, Hornyák Tamás, Szabó Dávid, Csordás Erik, Pesti László, Szabados Miklós.

Térdelnek: Kovács Róbert, Szabó Patrik, Berger Dénes, Tallér István, Molnár Zsolt, Bohner Zsolt, Schultz Martin, Kárpáti Krisztián, Rozsi József.

A képről hiányzik: Lógó Zsolt, Nemes Róbert, Schultz Máté, Nagy Endre, Béda Péter, Forgács Gábor.

 

Ifjúsági csapatunknál az ősszel megkezdett csapatépítés sikerrel folytatódott. Balogh János edző erőfeszítései beértek, ha nem is a befektetett munka arányában. Játékban és eredményben előrébb léptünk, elégedett még sem lehet. Ez a tavasz az elszalasztott lehetőség tavasza volt, 9 nagyszerű győzelemmel (Szeremle, Hercegszántó, Felsőszentiván, Nemesnádudvar, Hajós, HÍD SC, Érsekcsanád, Borota, Tompa), 1 döntetlennel (Dusnok), és 4 vereséggel Ebből három egy gólos különbségű (Bácsborsód 1:2, Kelebia 5:4, Mélykút 3:2) és egy súlyos 6:2-vel Géderlakon. – 49 pontjával a negyedik helyen végzett.

Kisebb csoda, hogy eddig jutott, hisz az utolsó 10 mérkőzését Radics Szabolcs eltiltása miatt gyakorlatilag kapus nélkül játszotta, ezzel nagy terhet cipelt a csapat. A góllövő listát Radics József vezeti 32 góllal, ez a 7. helyet jelenti a megyei listán. Őt Ruff Lénárd követi 20, Pintye Krisztián 13, Kárpáti Zsolt 11, Radics Szabolcs 4, Kővári Tamás 3, Boros Robin 2, Nagy Dávid 2, Szabados Dániel 2, Kárpáti Milán 1, Kolompár Kevin 1, Petrás Gergő 1 találattal. Ez a csapat többre képes, már az idén is helye volt a dobogón. Osztályzata: jó, küzdeni tudásból:jeles!

Ifjúsági csapatunk a negyedik helyen végzett.

ifjusagi

Álló sor, balról jobbra: Balogh János edző, Kárpáti Milán, Boros Robin, Nagy Dávid, Varga Márk, Kárpáti Zsolt, Szabados Dániel, Ruff Lénárd.

Térdelnek: Ruff Martin, Petrás Gergő, Bogdán Bálint, Nagy Balázs, Pintye Krisztián, Kővári Tamás, Kolompár Kevin.

A képről hiányzik: Radics József, Radics Szabolcs, Majorosi Márk, Balázs Dávid, Ambrus Alex.

 

Utánpótlás csapatunk (U-14) Lógó Zsolt edzőnél jó kezekben van. Zsolt vérbeli futballista, alapvető célja az oktatás mellett a jó közösség megteremtése nem csak a pályán, hanem azon kívül is. A gyerekek ezt megérzik, felnéznek rá, örömmel végzik az edzéseket, fegyelmezetten végrehajtják a gyakorlatokat. A 16 fős keretével január 23.-án kezdték a felkészülést teremben, márciusban a szabadban, de csak egy edzőmérkőzést tudtak játszani. Ősszel és tavasszal is az ötödik helyen végeztek a 11 csapatos mezőnyben, ami komoly előrelépés. Három- négy játékosa folyamatosan játéklehetőséget kapott az ifiben, maradéktalanul elégedett a csapatával. A kijelölt irány és a csapat osztályzata: jó.

Utánpótlás csapatunk (U-14) az ötödik helyen végzett.

utanpotlas (u-14)

Álló sor, balról jobbra: Lógó Zsolt edző, Nagy Balázs, Ruff Martin, Pusztai Máté, Majorosi Márk, Petrás Gergő, Malik Márkó.

Guggolnak: Zsikó Arnold, Kolompár Kevin, Mihálovics Dániel, Balázs Máté, Zima Máté, Balázs Renátó, Kárpáti Renátó.

A képről hiányzik: Rácz Erik.

 

A Bozsik korosztály 7-9-11 éves gyermekeit Halász István edző heti két edzésen oktatja a játék alapelemeire.  A három korosztályban 28 igazolt játékosunk van, ami örvendetesen nagy szám. A cél a játék megszerettetése. A 7 és 9 évesek nyolc fesztiválon „mérkőzés játékot”  játszanak és különböző feladatokat oldanak meg a labdával. A 11 évesek 10 kinti és három teremtornán vettek részt, tornánként 5-6 mérkőzéssel, Dusnok, Hajós, Császártöltés, Jánoshalma és Nemesnádudvar csapatai között. Az eredmény másodlagos, a lényeg az edzéseken gyakorolt elemek beépítése és a minél jobb hozzáállás erősítése. A legügyesebb játékosoknak az U-9 és U-11-es korosztályban a LUA Baja edzői tartanak kéthetente közös edzést, mindkét együttesben szerepel sükösdi játékos.

A legifjabbak, Bozsik-program (U-7, U-9, U-11).

Bozsik-program (U-7, U-9, U-11)

Álló sor, balról jobbra: Vizi Ármin, Makó Máté, Kovács József, Kővári Roland, Vizi Bence, Pusztai Áron, Halász István edző, Kovács Tamás, Pesti László, Pék Ákos, Nagy Dániel, Soós Dénes.

Térdelnek: Bogdán Patrik, Makó Martin, Kővári Kristóf, Deák Medárd, Sipos Bence, Perity Péter, Marusa Márton, Szerletics Andor, Tüske Levente, Boros Dasztin, Pesti Zalán.

A képről hiányzik: Kovács Vencel, Soós Bence, Zsikó Máté, Soós Dominik, Pohl Dávid, Lógó Gergely.

 

Ismét jó évet zárt a sükösdi futball, véletlenül nem lehet kétszer egymás után bajnokságot nyerni, a siker közös munka eredménye. Az érdem első helyen a csapaté, de jár az elismerés mindazoknak, akik tettek érte, a vezetőktől, edzőktől a pályagondnokig. Kijár a megye II. legnagyobb látogatottságát hozó szurkolóinak, ezen belül végig hangos és kitartó „kemény magnak”. Kiemelendő, hogy az Önkormányzat mindenben a csapat mögött állt.

Ünnepeljünk mértékkel, hozzá jó pihenést, kellemes nyaralást kíván mindenkinek:

 

Varsányi József

Sükösd, 2018. június 23.

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer