Jelenlegi hely

Év végi bizonyítvány, 2019.

ÉV VÉGI BIZONYÍTVÁNY

2019

 

Holczimmer játékvezető hármas sípjelére véget ért a 2018-2019-es bajnoki év a Nemesnádudvar elleni győztes mérkőzésünkkel. Két egymást követő bajnoki címünk után nehéz tavaszi szezont zártunk és a hatodik helyen végeztünk. Kitűzött célunk - a dobogón maradás - nem sikerült, ezt részben a szűnni nem akaró saját gondjaink, másrészt a megváltozott erőviszonyok hozták.

Ezúttal nem tudtuk felvenni a versenyt az előttünk végzett félprofi alakulatokkal. Könnyebb ősszel sem volt, de akkor volt még annyi erő a csapatban, hogy 34 pontunkkal a harmadik helyen zártunk. A téli felkészülésünk nem volt az igazi, az edzések látogatottságában és intenzitásában is elmaradtak a korábbiaktól. A helyzetet csak rontotta, hogy Kovács és Nemes Robi végleg abbahagyta (eljön az idő, amikor ezt még sajnálni fogják), Lógó térdműtéte után a teljes szezonra kiesett, Schultz Máté már gyógyulófélben volt, Matity, Molnár és Pesti sérülése makacsul tartotta magát, teljes értékű játékukra nem számíthattunk a későbbiekben sem. Keretünk az ifiből felhozott Ruff Lénárddal, és a külföldről hazatért ifjú Csordás Zalánnal bővült.

A nyitányon sok jóra nem számíthattunk: a pontveszteség nélküli első helyezettet, Dusnokot fogadtuk, mégis mi szolgáltunk a hét szenzációjával, a 4:1-es győzelmünkkel hosszú veretlenségi sorozatukat szakítottuk meg. Ma már tudjuk, hogy a bajnokot győztük le és ezúton is gratulálunk kiváló teljesítményükhöz. Viharos szélben, zuhogó esőben folytattuk a második helyezettnél Géderlakon, itt debütált a 16 éves Ruff Lénárd, 1:1-es döntetlenünkkel értékes ponttal tértünk haza. A jó nevű játékosokkal megerősített Bajaszentistván következett, rangadó volt ez is, semmivel sem könnyebb, mint az előző kettő, részükről főpróbája annak, hogy mire lesznek képesek a bennmaradáshoz. Zsók szerzett vezetést, majd Csordás Erik felejthetetlen bombagóljával nyertünk 2:1-re. Az első három fordulót várakozáson felüli teljesítménnyel hoztuk, úgy látszott, hogy sikerült átmenteni az őszi formánkat és megőrizzük korábban megalapozott tekintélyünket.

A kifogástalan kezdés jó folytatást ígért, de nagyon korán, már a következő két meccsen elmaradt, beállt az utóbbi időben nálunk gyakori bizonytalanság, A számunkra egyébként is kiszámíthatatlan Bácsborsódon Csordás E., Csordás Z. és Rozsi hiányával 4:2-re kikaptunk, és lecsúsztunk a dobogóról. Ezt el lehetett könyvelni egyszeri kisiklásnak is, sajnos nem az volt. A fájó vereséget csak tetőzte, hogy Allaga játékvezető Zsókot kiállította, vétségét olyan súlyosnak minősítette, hogy három hétre eltiltották, ami nálunk pótolhatatlan veszteséget okozott. Egyénisége és játéktudása viszi a csapatot, hiányával megtört a kedvező lendület, olyannyira, hogy Szeremle 10 év után nyerni tudott ellenünk. Ehhez azért hozzájárult az is, hogy Zsókon kívül hiányzott még Matity, Rozsi és Schultz Máté is. A bajt csak tetézte, hogy Csordás Erik a 20. percben olyan sérülést szenvedett, hogy a továbbiakban már nem is lépett pályára. Harmadik vereségünkkel az élmezőny aljára, a 6. helyre kerültünk, a két bajnoki címünk előtti években hasonló helyen tanyáztunk, de most még szokatlan.

A Kunbaja elleni 1:1-es döntetlenünkkel ezen javítottunk, kiegyenesedni véltük a csapatot, Hajóson már bíztunk egy jó eredményben, de ez is elmaradt, a 4:2-es győzelmükkel megszakították az ellenünk 2015 óta tartó sikertelen sorozatukat. Az egyre jobb eredményeket felmutató Hercegszántó ellen Zsók már letöltötte büntetését és irányításával biztosan nyertünk 4:1-re. Nagybaracskán a HÍD SC-nél gólparádét rendeztünk, 9:1-gyel a javunkra. Itt újabb ifistát, Kárpáti Zsoltot avattuk, két góllal mutatkozott be. Felsőszentiván ellen hoztuk a kötelezőt (4:0).  A három győztes mérkőzéssel feljöttünk a 4. helyre, de sokáig nem maradtunk ott, Borota 2:2-es félidő után 7:3-as, súlyos vereséget mért ránk és visszaestünk a 6. helyre. Itt azért maradjon meg, hogy Rozsi a 4. percben a felezővonalról vette be Horvát kapuját.

Ezzel a dobogós esélyeink minimálisra csökkentek, viszont Érsekcsanád ellen sikerült igazi rangadó hangulatot varázsolni: 0:2-ről fordítottunk 3:2-re, ezzel megőriztük a velük szembeni kivételesen jó pozíciónkat, 2014 óta 10-szer találkoztunk velük, és tízszer vertük meg őket! A győzelem elégtétel volt a borotai fiaskóért. Mélykútra már pontokért, de legalább egy pontért mentünk, jó esetben helyet cserélhettünk volna, két ponttal álltak előttünk az 5. helyen. Hagyományosan jó szereplésünk itt is megszakadt, a 4:1-gyel maradtunk hatodikak. Ez nem változott a Nemesnádudvar elleni záró találkozó után sem, Dusnok és Érsekcsanád után 4:3-ra megnyertük a harmadik „kistérségi rangadót” is, most legyen ez a vigaszdíjunk és becsüljük meg.

A példátlan sérüléssorozat és hiányzások mellett elvesztettük stabilitásunkat, formahanyatlások mellett most ennyire voltunk képesek. Kétszer nem tudtunk egymás után ugyan abban a felállásban kezdeni. Jellemző, hogy a 14 mérkőzésen 23-an léptek pályára, minden alkalommal Tallér és Ruff; 13-szor Gajári, Tamás, Schultz Máté és Ferenczi; 11-szer Zsók, Szabó Patrik, Papp és Bohner; 10-szer Rozsi, Kárpáti K. és Szabó D; 9-szer Matity (egyetlen mérkőzést tudott végig játszani), Molnár, Csordás Z., Hornyák; 5-ször Pesti; 4-szer Csordás E. és Kárpáti Zs.; 3-szor Szabados; 2-szer Schultz Martin; 1-szer: Szabados D.

18 győzelemmel, 3 döntetlennel és 9 vereséggel, 57 ponttal zártuk a 2018-19-es bajnoki évet. 98 gólt rúgtunk, ez alig marad el a tavalyitól, viszont 59-et kaptunk, ami egy híján duplája. Ez az egyik oka idei gyengébb szereplésünknek, csak akkor Zsók még a védelmet erősítette, most előre kényszerült és 18 találatával vezeti a góllövő listát. Őt Kárpáti K. követi 14, Ferenczi M. 12, Szabó Patrik 11, Tallér I. 6, Rozsi J. 5, Schultz Martin 4, Lógó Zs. 3, (az előző évben 22), Matity 3, (az előző évben 11), Kárpáti Zs. 3, Pesti L. 3, Schultz Máté 3, Kovács R. 2, Papp Á. 2, Ruff L. 2, Szabó D. 2, Bohner Zs. 1, Csordás E 1, Tamás K, 1, öngól 2.

A számbavétel az eddigiekben megtörtént, már csak az osztályzat hiányzik, de mihez képest? Bajnokságot ritkán lehet nyerni háromszor egymás után, ez nem lehet a viszonyítási alap, maradt a lehetőségeken belüli helytállás, az iskolai mérce szerint a érdemjegy a korrekt.

felnőttjó.jpg

6. helyezett felnőtt csapatunk.

Balról jobbra:

Álló sor: Gajári József András, Szabó Dávid, Matity Donát, Tamás Károly, Papp Árpád, Schultz Máté, Zsók József játékos-edző, Csordás Zalán, Szabados Miklós.

Térdelnek: Kárpáti Zsolt, Szabó Patrik, Ruff Lénárd, Tallér István, Kárpáti Krisztián, Hornyák Tamás, Pesti László.

A képről hiányzik: Bohner Zsolt, Csordás Erik, Ferenczi Máté, Forgács Gábor, Kárpáti Milán, Kovács Róbert, Lógó Zsolt, Molnár Zsolt, Nagy Endre, Nemes Róbert, Rácz Gergő, Rozsi József, Schultz Martin, Szabados Dániel.

 

Ifjúsági csapatunk (U-19) problémája évek óta megoldatlan, folyamatosan a csapatépítés stádiumában vagyunk. Korosztályok estek ki az elmúlt évek során, képtelenek vagyunk utolérni magunkat életkorban versenyképes játékosokkal. Lógó Zsolt vezetésével nagyrészt 14-15 éveseink versenyeznek a két-három évvel idősebbekkel. A fizikai hátrányunkat a mérkőzések felében sikerült okos játékkal pótolni, hat győzelemmel és hat vereséggel a 11. helyen zártuk a bajnokságot. A góllövő listát Pintye Krisztián vezeti 17 góllal, őt Kárpáti Zsolt kövei 10 találattal, a harmadik Kárpáti Milán 9-cel. Kész csoda szabad idejéből heti két edzésen részt venni. Elfogytak a gyerekek az egykor 500 főt számláló iskolából, ma 115-ből kell meríteni az utánpótlást. Lógó Zsolt mégis bizakodó, állítja, hogy ha együtt marad ez a gárda, nagyon jó ifi csapatunk lesz. Úgy legyen!

ifijó.JPG

11. helyezett ifjúsági csapatunk.

Balról jobbra:

Álló sor: Rácz Erik, Pusztai Máté, Kárpáti Milán, Szabados Dániel, Petrás Gergő, Boros Robin, Ruff Martin, Lógó Zsolt edző.

Térdelnek: Nagy Balázs, Kolompár Jenő Kevin, Balázs Máté, Kárpáti Renátó, Fleischer Bence, Pintye Krisztián, Farkas Dávid.

A képről hiányzik: Balázs Dávid, Bogdán Bálint Tibor, Farkas Zénó, Kárpáti Zsolt, Kővári Tamás, Majorosi Márk, Malik Márkó, Molnár Kristóf, Nagy Dávid, Popp József Martin, Radics Szabolcs, Ruff Lénárd, Szabó Erik.

 

U-14-es csapatunkat Balogh János vezeti, változatlan odaadással. Az edzéseket 14-16 fő látogatja, közülük három-négy játékosra szükség van az ifjúsági csapatban is, ami fokozott megterhelést jelent.

A 9 csapatos mezőnyben az ötödik helyen végeztünk, hat győzelemmel (három ősszel, három tavasszal) és tíz vereséggel. A góllövő listát Balázs Máté vezeti 30 találattal, ami figyelemre méltó, mert ezzel 4. a megyei listán. Őt Rácz Erik követi 17-tel, hetedikként a megyein. A harmadik Balázs Renátó Alex, 8 góljával. Egy hellyel léptünk előrébb a tavalyinál, ősszel jó lenne legalább kettővel.

DSC03944.JPG

5. helyezett U-14 csapatunk.

Balról jobbra: 

Álló sor: Balogh János edző, Mihálovics Dániel, Pusztai Áron, Rácz Erik, Szabó Denisz, Fleischer Bence, Balázs Máté.

Térdelnek: Vizi Bence Róbert, Bogdán Dávid, Zima Máté, Nagy Dániel, Balázs Renátó Alex, Zsikó Arnold.

A képről hiányzik: Bencses Bálint, Kárpáti Renátó, Kovács József, Kővári Roland, Makó Máté.

 

A Bozsik program 24-26 fős apróságait Halász István oktatja a játék alapelemeire és a közösségbe való beilleszkedés szabályaira. Rendkívül fontos és felelősségteljes munka, itt kezdődik a játék megszerettetése és kiválasztása azoknak, akik 10-20 év múlva rúgják a labdát a sükösdi pályán. Rendszeres, játékos edzések mellett részt vesznek a meghatározott program szerinti teremtornákon és az úgynevezett fesztiválokon.

 

Az említett drasztikus iskolai létszámcsökkenés ellenére Sükösdön négy szinten él és működik a futball, de nem magától. Szólni kell – mégpedig elismeréssel – azokról, akik működtetik: Halász István elnök vezetésével Grúber Attila, Geletta Károly, Vörös István, Nagy Endre, Petrás Zsolt, Szabados Miklós, mögöttük a támogató Polgármesteri Hivatallal minden feltételét biztosítják az eredményes munkának és a jó légkör fenntartásának. Folyamatosan gyarapszik, korszerűsödik a sporttelep, csak megemlítem, hogy az ide érkező vendégek szerint rontja a látképet az Újvári utca felőli kerítés, amelyet – engedelmével - Soós Gergő alpolgármester úr pártfogásába ajánlanék.

A számvetés végén kellemes pihenést, vidám nyaralást kíván mindenkinek:

Varsányi József 

Sükösd, 2019 június 19.

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer