Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-03-20 Sükösd-Bácsborsód 3-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Bácsborsód SK 3:2 (2:0)

2011. március 20. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Bácsborsód SK 6:0 (a félidőről nincs adat)

SnapCrab_NoName_2019-10-19_13-2-14_No-00.png

 

Vezette: Béleczki László (Kovács Dániel, Czeller Tamás)

 

Az időjárás még mindig nem vette kegyeibe azt a száz futballt szerető nézőt, aki kilátogatott vasárnap délután a pályára.

A fázós törzsgárda jóformán el sem helyezkedett amikor Matity pompás ívelését Pesti közelről a hálóba fejelte (1:0). Az edző stopper órája 2 perc 15 másodpercet mutatott.

Még ízlelgetni sem volt idő a gyors vezetés örömét, amikor jött a következő: Takács feltarthatatlan elszántsággal lerázta védőjét, s a kétségbeesetten kivetődő kapus mellett a bal sarokba lőtt (2:0). A stopper 4 perc 12 másodpercet mutatott. Ez nem akármi! Ettől jobban mérkőzés nem kezdődhet, Sükösd repülő rajtot vett!

A lendület nem hagyott alább, a kétgólos előnyünk pedig láthatóan sokkolta a vendégeket. Úgy 25 percig miénk volt a pálya. Sorra alakítottuk ki a jobbnál jobb helyzeteket, következő gólunk a levegőben lógott.

Matity és Pesti tovább növelhette volna előnyünket, de a befejezés elmaradt. Azon tűnődtünk, hogy az egyébként minden csapatrészében képzett futballistákból álló ellenféllel mi történhetett, hogy tudtak ennyire szétesni. Volt olyan hang is, hogy mi vagyunk nagyon jók.

Harminc perc elteltével magához tért a Bácsborsód. Zárta sorait és elkezdett a tabellán elfoglalt helyéhez (7.) méltóan játszani. Három gyors támadást követően lövéseik éppen hogy elsuhantak Szabados kapuja mellett. Játékban mi sem maradtunk el, de hullámzó, élvezetes volt a meccs. Két egymást követő szögletünk után Takács fejese éppen hogy elkerülte a jobb felső sarkot, Matity pedig közelről hibázott. Ahogy közeledett a félidő, egyre inkább érezhetővé vált, hogy a vendégek nem adják olyan könnyen, mint ahogy az elején hittük.

A második félidőben - az egyébként kifogástalanul játszó - Halász Tamást Angeli István váltotta. Halász Tamás helyére Tölgyesi Máté húzódott vissza. A második változást Bácsborsód jegyezte: lényegesen magasabb fokozatra kapcsolt. Három perc alatt két komoly helyzetük akadt. Szabados mindkétszer hárított. A második parádés volt: 18 m-es szabadrúgást a bal felsőből tolta kapu fölé. Ennek komoly jelentősége volt a mérkőzés további kimenetelére.

A fokozódó borsodi nyomásból mi jöttünk ki jól: az 51. percben egy jobboldali támadás végén Halász István ívelt. A vendégek kapusa ütközött Takáccsal, majd saját védőjével, így Matity került nagyon kedvező helyzetbe: még meg is nézhette hová fejelje a labdát. Élt a lehetőséggel, s az eredmény már (3:0).

Eldőltnek látszott a találkozó és jöttek a cserék. Először Büte érkezett Pesti, majd Gruber Takács helyére. Gruber talán 6-7 percet töltött a pályán, mert megsérült, Fekete lett a csere cseréje. Bácsborsód pillanatok alatt rájött, hogy csatársor nélkül játszunk, ennek megfelelően feljebb tolta középpályásait és védőit. Még volt 15 perc arra, hogy javítsa eredményét.

A 77. percben ezt meg is kezdte. Zsikó egy ártatlannak látszó helyzetben nem előre, hanem középre passzolt. A hibát Mamuzsics könyörtelenül kihasználta (3:1). Sajnálom Zsikót, mert egyébként jól játszott. A 85. percben Tölgyesi M. becsúszása után a labda Mamuzsics elé pattant, aki ezúttal sem hibázott (3:2). Innen már csak az ima segített, hogy megtartsuk a három pontot. Végül is sikerült.

A közmondás ez alkalommal úgy módosult, hogy "Minden jó, ha az eleje jó..."

 

Ifjúsági csapatunk a múlt heti fiaskó után megemberelte magát és 6:0 arányban győzött. Gólok: Schultz Martin (2), Balogh Márk, Sudár Csaba, Rácz Gergő és Kernya Norbert.

 

Sükösd, 2011. március 23.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8223/18/506287.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8226/18/519975.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8223/18.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8226/18.html

  

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer