Jelenlegi hely

Így láttam én... 2020-10-31 Hajós-Sükösd 0-7

FELNŐTT: Hajós FC - Sükösd SC 0:7 (0:4)

2020. október 31. (13oC, ködös, borús idő, 80 néző.) (Ifjúsági mérkőzés: november 1.)

IFJÚSÁGI: Jánoshalmi FC - Sükösd SC 2:1 (0:0)

Vezette: Rabi József Zsolt (Csákó Patrik, Révész Norbert)

 

Hajós a 2018-19-es befejezetlen bajnoki évet még a 12. helyen zárta. Azóta alapvető változások következtek be a klub életében, közel egy csapatra való játékosuk távozott. Maráczi Ádám kapus Mélykútra, Aladics Dániel Bátaszékre, Fejes Milán Császártöltésre, Rácz Ferenc Bajára, Szarka Balázs Érsekcsanádra, Vágó Andor Kecelre igazolt, Barta József abbahagyta, Zana Csaba külföldön vállalt munkát. A korábbi csapatukból öten maradtak, így még az sem volt biztos, hogy indulni tudnak-e ősszel a bajnokságban.

Hogy mégis legyen futball Hajóson, Ginál Gábor edző felvállalta a csapatépítést, a meglévőkhöz hét-nyolc ifjúsági játékossal. Tisztában voltak azzal, hogy mi vár rájuk, de ami bekövetkezett, arra a hajósi futball történetében még nem volt példa: mind a tíz mérkőzésüket elvesztették. Eredményeik: otthon Nemesnádudvarral 1:5, Kunbajával 2:8, Bácsborsóddal 0:2, Tompával 0:7, Mélykúttal 0:8; idegenben Dusnokon 6:2, Szeremlén 4:2, Kalocsán a Méhecskéknél 2:0, Borotán 8:1, Érsekcsanádon 5:0. Nyolc gólt lőttek és 55-öt kaptak, az utolsó, 12. helyen fogadtak bennünket.

Évtizedeken át nagy meccseket vívtunk velük, 25-ször találkoztunk, 15 győzelemmel, 4 döntetlennel és 6 vereséggel. Az utóbbi öt évben egyszer tudtak nyerni ellenünk. Most ötödikként érkeztünk és az esélyeket illetően minden mellettünk szólt, bár emlékezetünkből ki nem törölhető, hogy hasonló helyzetben a kieső Vaskút nálunk nyerte egyetlen mérkőzését.

Most ettől nem kellett tartanunk, Végh már az első percben megszerezhette volna a vezetést, de kihagyta. A javításra hat percet kellett várni: Végh indításával Tallér került a védők mögé, átadására Lógó érkezett és megszerezte a vezetést (0:1).

Lógó a 6. percben megszerezte a vezetést (0-1).

A következőre sem pazaroltunk sok időt, a 10. perc hozta a másodikat: a Lógó – Tamás adogatások után Petrás az alapvonalig jutott, passzából Tallér talált közelről a hálóba (0:2).

Tallér rúgta a másodikat (0-2) - jobbra a gólszerző.

Támadtunk, a széleken könnyen jutottunk kapu közelbe. Korán birtokba vettük a hazai térfelet, a labdák döntő többsége a mienk volt. Végh és Ferenczi válogathatott, hogy Matityot vagy Lógót hozza helyzetbe. Őt Ruff szolgálta ki, de a kapussal szemben hibázott, s mielőtt javíthatott volna, Kákonyi buktatta. A szabadrúgását Petrás vette át, beívelése ezúttal is Lógót találta meg, aki most fejjel növelte előnyünket (0:3). A 17. percben tartottunk, s tulajdonképpen eldőlt a meccs, gólokban is mérhető volt a két csapat közötti tudáskülönbség.

Lógó fejesével már 0-3.

Petrás (háttal, 5-ös számmal), 3 gólunk előkészítője.

Ezalatt vendéglátóink Pechtinger, Schuszter és Szarvas révén lépték át egyszer-egyszer a felezővonalat, védőink minden kísérletüket még csírájában elfojtották. Jellemző, hogy kapusunk a 13. percben ért először labdához, Tamás hazaadását szedte fel.

Schuszter próbál átjutni Tamáson.

A harmadik gólunk után a kihagyott lehetőségek szakasza következett részünkről. A 18. percben Végh szerelte Csupport, s nagyon kedvező helyzetbe hozta Farkast, aki 14 méterről lőtt fölé. A 20. percben Matity a kapufa tövénél pörgetett, a kapus jól zárta a szöget.

Matity pörgetésénél Gyurkovics nagyot védett.

A 25. percben Zsók indításával Farkas egyedül húzott kapura, hosszan szöktetett és a kapus megelőzte. A 29. percben Szabados Dániel lemásolta az előző jelenetet, ő is az utolsó métert rontotta el. A 33. percben Lógó 20 méteres, csavart lövése a kapufát találta el, ami nem hiba, hanem pech!

A 26. percben Ferenczi cserét kért, innen folytatta Szabados Dániel. A sikertelen kísérleteinket a 35. percben már gól követte: a Lógó – Petrás előkészítés után, Tamás visszagurításából Lógó harmadszor is bevette Gyurkovics kapuját (0:4).

Lógó itt vette be harmadszor Gyurkovics kapuját (0-4).

Lógó három gólt szerzett.

A tetemes előny megengedett némi lazítást, ami elegendő volt ahhoz, hogy Hajós eljusson a tizenhatosunkig. Schusztert Tallér szerelte keményen, Szabót Petrás nyomta el. Schuszter beadásából Pechtinger talált mellé, Szarvas lövését öklözte Szabados Miklós (ez volt a kaput eltaláló első lövésük), Gyöngyöt Ruff, Follárdtot Tamás állította meg. Első félidős lehetőségeiket ezzel ki is merítették. Az utolsó perc záró eseményét Ruff jó emelése jelentette, amiből Farkas durrantott mellé.

A második félidőt Matity - Zsikó cserével kezdtük és a nyitó támadásunkra támadással válaszoltak. Pechtingert bántotta Zsikó, Follárdt lövését kellett védenie Szabadosnak, Kákonyit szerelte szögletre Szabados Dániel.

Az eddigiektől gyorsabb és pontosabb játékuk négy percig tartott. Az 53. percben Tamás indította a vonal mellett Ruffot, aki otthagyta védőjét és biztosan lőtt a hálóba (0:5).

Ruff találatával már 0-5.

A gólja után Ruffot Papp, majd Tallért Gajári kapus váltotta. Zsók edző úgy döntött, hogy ma mindenki játszik, ezzel a barátságos mérkőzések hangulata kezdett lengedezni a pályán. Kötetlenül, szabadon futballozhatott mindenki, de így sem eredménytelenül: Tamás a 65. percben félpályáról indult, a Lógóval történt labdaváltás után átjutott a védőkön, és éles szögből talált a rövid sarokba (0:6).

Tamás a rövid sarkot választotta (0-6) - jobbra a gólszerző.

Papp közeli lövését hárítani tudta a kapus.

A befejezésig nem törtük magunkat, ezzel éltek is a hazaiak: Schuszter gólt ígérő helyzetben lőtt fölé, Pechtinger Szarvas beadásából hasonlóan hibázott, majd a kifogástalannak látszó helyzetét is elrontotta, az üres kapuba visszaérő Zsókot találta el - középen, a gólvonalon. Ez volt a legnehezebb, minden más gólt ért volna.

Zsók lehetetlen helyzetben mentett a gólvonalról.

A második félidő legjobb hazai 6-7 perce ezzel lecsengett, s a gólt megint mi rúgtuk: a 77. percben Zsók felíveléséből Lógó Véghet választotta, gólpasszából laposan gurított el Gyurkovics mellett (0:7).

Végh állította be a vég(h)eredményt (0-7) - jobbra a gólszerző.

A fiatal gárda ezután sem állt le, becsülettel küzdött az utolsó pillanatig. Zsikó Schuszter és Lemle, Tamás Gyöngy elől mentett, Petrás Szarvast buktatta. Follárdt szabadrúgását Zsók fejelte ki.

Az eddigiek alapján megint mi következhettünk volna, a zárópoén Tamás lábában volt: Papp beadását az ötösről vágta fölé. Ezt már nem sajnáltuk, győzelmünkkel egy gondokkal terhelt szezont zártunk sikeresen és felértünk a negyedik helyre. Ettől többet most nem kívánhattunk, BRAVÓ FIÚK!

 

Rabi József Zsolt játékvezetőnek könnyű dolga volt, osztályzata: 9 pont.

Rabi József Zsolt játékvezető és segítői.

Ifjúsági csapatunk Jánoshalmán jó mérkőzésen szenvedett 2:1-es vereséget. Gólszerzőnk: Kolompár Jenő Kevin.

 

Sükösd, 2020. november 2.

 

Varsányi József

 

(Fotók: Kovács Kinga)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22536/11/1565047.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22536/11.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/54/1/22555/11/1591675.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/54/1/22555/11.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer