Jelenlegi hely

Félévi bizonyítvány, 2020 ősze

FÉLÉVI BIZONYÍTVÁNY, 2020 ŐSZE

 

Rendhagyó ez a félévi bizonyítvány, mert nem volt előtte évvégi. A 2019-20-as bajnoki év tavaszi szezonjából csak két mérkőzést tudtunk lejátszani, győzelemmel tértünk haza Érsekcsanádról, itthon nagyon szoros mérkőzésen maradtunk alul 1:0-ra Géderlakkal szemben. De ez már kevésbé foglalkoztatta a közvéleményt, mert egyre ijesztőbb hírek érkeztek egy eddig ismeretlen kórról, a koronavírus járványról. Az MLSZ március 8-án felfüggesztette, majd május 5-én eredmény és helyezések nélkül befejezettnek nyilvánította a megyei bajnokságot. Mi akkor 6. helyen álltunk a tabellán és megjósolni sem lehetett, hogy mi vár ránk, hogy lesz tovább.

A nyár sok bizonytalanságot hozott életünk minden területén, de a csapat együtt maradt, ha nem is a korábbi évek megszokott rendjében, de folyt a felkészülés. A játékosállományban nagy mozgás nem volt, egyedül Csordás Zalán távozott Nemesnádudvarra, viszont hosszú távollét után hazatért Farkas Pál Géderlakról. Komoly veszteségnek Szabó Patrik bejelentése számított, miszerint abbahagyja a játékot. A sükösdi szurkolók körében ez álhírnek számított, sajnos később igaznak bizonyult. Fájlaljuk, de köszönjük, amit a szép években a sükösdi színekért tett.

A létszámmal tehát nagyobb baj nem volt, annál inkább annak hadrafoghatóságával. A sérülések most sem kerültek el bennünket, makacsul tartották magukat továbbra is - a helyzet most sem volt jobb, mint korábban. Matity, a középpálya dirigense a 9. fordulóban játszotta először végig a mérkőzést, addig három alkalommal 99 percet játszott, csereként. Molnárt hét, Pestit hat, Rozsit négy, Farkast három mérkőzésen kellett nélkülöznünk. Szabó Dávid összesen 38 percet játszott, Nemesnádudvaron sérült meg. Végh az első forduló után négy mérkőzést hagyott ki külföldi munkája miatt. A nyár végére országosan javult a hangulat, a futball története során túlélt minden katasztrófát, ebben bízhattunk most is.

Augusztus 23-án indult a bajnokság, s óvatos optimizmussal foglaltunk helyet a lelátón a Mélykút elleni nyitányon, ami várakozáson felül jól sikerült. Örömünkre kezdőként kapott helyet a csapatban az alig múlt 16 éves Petrás Gergő, aki a bizalmat meghálálta, tíz mérkőzés 90 percét végigjátszotta. Végh és Ferenczi két találatával, meggyőző játékkal simán nyertünk 3:1-re. Úgy látszott, hogy minden rendben, jó a csapatunk.

Csalóka kóstoló volt ez a jóból, gyorsan követték a keserű pirulák. Négy idegenbeli fellépésünk első állomása Érsekcsanád volt, ami sohasem egyszerű. Három kulcsemberünk, Matity, Farkas és Végh hiánya, meg a 37 fokos forróság nagy esélyt kínált a hazaiaknak, hogy 2014 májusa óta, végre pontot, vagy pontokat szerezzenek ellenünk. A 0:0-ás döntetlennel most álltak legközelebb ahhoz, hogy megtörjön a „sükösdi átok”, a hegemónia mégis életben maradt.

A szomszédolást az első helyen tanyázó Dusnokon folytattuk azzal, hogy a sérüléseket illetően semmit sem javult a helyzetünk. Hetven percig még így is partiban voltunk, de egy partjelzői segédlettel megadott 11-es megtörte ellenállásunkat, s a következő nyolc perc nyomását már nem bírtuk átvészelni, kaptunk még kettőt és beállt a 3:0. Jobb volt Dusnok, de nem ennyivel.

A következő helyszín Nemesnádudvar volt, fél csapat hiányával, ez a derbi most igazán nem hiányzott. Volt törleszteni valójuk, mert az előző három évben öt rangadót nyertünk ellenük, egy végződött döntetlennel. Ezt a tavaly szeptemberi sükösdi győzelmükkel ugyan megtörték, de a mérleg még így is erősen a javunkra szólt. Most ők következtek, a 3:0 reális, de fájt, mert voltak lehetőségeink.

A két fiaskót a nyáron megerősödött Szeremlén szerettük volna feledtetni, végül örülhettünk a kínkeserves 1:1-es döntetlennek. Matity 278 perces gólínség után végre betalált.

A megpróbáltatásainkkal terhelt négy fordulót a „főpróba” követte, az eddig hibátlan, 16 vajdasági profival komoly játékerőt képviselő Kunbaját fogadtuk. A felvezetésekben ilyenkor szokásos „tisztes helytállás” helyett a szezon legszínvonalasabb mérkőzését láttuk. Farkasnak a 12. percben lőtt bombagólja adta meg az alaphangot, amiből nem engedtünk, s felnőttünk a megoldhatatlannak látszó feladathoz. Csak a 78. percben tudtak egyenlíteni, Kovac 89. percbeli találatával vitték el a három pontot, nagyon közel voltunk a hét bravúrjához, ami a 11 fordulóban senkinek sem sikerült.

Kalocsán, a MÉHECSKÉK-kel történetük során először találkoztunk, s az előző heti formánkból semmit nem láttunk. A kínosan gyenge játék mellett, Lógó góljával, 1:0-ás győzelmünkkel sikerült az utolsó helyezettel szembeni „kötelezőt” hozni, s ezzel megkezdtük a felzárkózást.

Nyolcadikként, még hazai pályán is nehéz feladatnak látszott az 5. helyezett Bácsborsód elleni meccs. Tartottunk tőle, de vártuk is, mert hasonló volt a helyzet a tavaly szeptemberihez. Akkor négy zsinórban elszenvedett vereségünk után nyertünk náluk 3:1-re, ez nagy erőt adott a továbbiakra. A tét akkor is, most is a csapat önbecsülésének helyreállítása volt, ami ezúttal könnyebben és jobban sikerült, 6:0-ás fölényes győzelmet arattunk, ami lélektani fordulópontot hozott, rátaláltunk a felszálló hullámra.

Borotára 11 pontunkkal hatodikként mentünk, ellenfelünk 12-vel a negyedik volt. A hat szerb játékost foglalkoztató gárda, ha jó napot fog ki, bárkit meglephet, különösen, ha már a 3. percben vezetést szerez, mint most. Nem törtünk meg, kifejezetten jó csapatjátékkal, Schultz Martin két góljával fordítottunk 1:2-re és ismét három ponttal tértünk haza.

Megint léptünk egyet, ötödikként vártuk a jó folytatást itthon, Tompa ellen, de ez elmaradt. Újra felültünk a hullámvasútra, most is hátrányból indultunk, a kihagyott helyzeteink sora után Lógó találatával egyenlítettünk, Matity kapáslövésével 2:1-el vártuk a sípszót, ami jött is a 91. percben. Ez azonban nem a mérkőzés végét, hanem Ruff sajnálatos öngólja miatti 2:2-es végeredményt jelentette.

A szezont Hajóson zártuk habkönnyű, 7:0-ás győzelemmel, a majdnem ifjúsági korú, pont nélküli, de tisztességgel küzdő csapat ellen. Lehetett volna kétszámjegyű is az eredmény, de az sem kizárt, hogy méltányoltuk a múltbéli mindig heves összecsapásainkat.

Nehezen indult ez a szezon, már sokan „temették” a Sükösdöt. Korai volt, mert 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 3 vereséggel, 18 pontunkkal a negyedik helyen végeztünk, azonos pontszámmal a 3. Nemesnádudvarral. Figyelemmel a teljes szezont végigkísérő gondjainkra, a teljesítmény elismerésre méltó, a már megszokott iskolai mérce szerint a csapat osztályzata: JELES! 

23 gólt lőttünk és 13-at kaptunk, akárcsak Nemesnádudvar, az utóbbi a védelmünket dicséri, mert az első Kunbaja 11-et, a második Dusnok 14-et kapott. A góljainkból Lógó hetet, Végh négyet, Ferenczi, Matity, Schultz Martin és Tamás kettőt-kettőt, Farkas, Petrás, Tallér és Ruff egyet-egyet szerzett. A 11 fordulóban 21 játékosunk lépett pályára, egyedül Gajári szerepelt mind a 11 mérkőzésen, 10-szer Zsók, Lógó, Tamás, Tallér, Petrás és Ruff; 9-szer Bohner és Szabados Dániel; 8-szor Farkas; 7-szer Rozsi, Végh, Matity, Ferenczi, Zsikó; 5-ször: Schultz Martin és Papp; 4-szer Pesti és Molnár; 1-szer Szabados Miklós és Szabó Dávid.

A SÜKÖSDI SC 4. helyezett felnőtt csapata 2020 őszén:

C:\Users\user\Desktop\2020-2021 ősze, a felnőtt csapat (2020-10-11).JPG

Felső sor, balról jobbra: Gajári József, Rozsi József, Farkas Pál, Zsók József, Tamás Károly, Papp Árpád, Lógó Zsolt, Zsikó Viktor, Matity Donát, Szabados Miklós.

Alsó sor, balról jobbra: Bohner Zsolt, Molnár Zsolt, Végh Gábor, Tallér István, Schultz Martin, Petrás Gergő, Szabados Dániel, Ruff Lénárd.

 

Ifjúsági csapatunk (U-19) Lógó Zsolt vezetésével július közepén kezdte meg a felkészülést. A keret a korábbihoz képest jelentősen változott, Petrás és Szabados véglegesen a felnőtt csapathoz került, Borossal munkahelyi és iskolai elfoglaltsága miatt nem számolhattunk, Pintye eltűnt a pályáról, Kárpáti Zsolt „kiöregedett”. 9 mérkőzést játszottunk (kettőt a járvány miatt áttettek tavaszra), 3 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség a mérlegünk, a 6. helyen telelünk, ami teljesen reális eredmény. 19 gólt lőttünk és 30-at kaptunk. Góllövőink: Rácz Erik (6), Balázs Máté (5), Kolompár Jenő Kevin (4), Balázs Renátó (1), Petrás Gergő (1), Ruff Lénárd (1), öngól (1). Célunk az, hogy mielőbb és minél több játékos kerüljön a felnőtt csapathoz. Figyelemmel arra, hogy Bácsalmással és Jánoshalmával erősödött a mezőny, a csapat osztályzata: JÓ!

Ifjúsági csapatunk (U-19) 2020 őszén:

C:\Users\user\Desktop\2020-2021 ősze, az ifjúsági csapat (2020-10-25).JPG

Felső sor, balról jobbra: Lógó Zsolt edző, Balázs Máté, Pusztai Máté, Rácz Erik, Ruff Martin, Szabó Erik, Boros Robin, Farkas Zénó.

Alsó sor, balról jobbra: Farkas Dávid, Kolompár Jenő Kevin, Balázs Dávid, Mihálovics Dániel, Kárpáti Renátó, Balázs Renátó, Bogdán Bálint, Nagy Balázs.

 

U—14-es utánpótlás csapatunk 10-12 fővel augusztus 12-én tudta megkezdeni a felkészülést Balogh János vezetésével. A foglalkozások a játék megszeretéséről és a tanulásról szólnak, kevésbé az eredményességről. Az edzéseken szinte mindig teljes a létszám, ennek a jövőben meg lesz az eredménye. A mérkőzéseket hétköznap délután kellett játszani, ami nagy terhet ró a gyerekekre és a szülőkre egyaránt. A 10 csapatos mezőnyben hét városi, velük lehetetlen felvenni a versenyt, egy mérkőzést sikerült megnyerni, de edzőjük biztos benne, hogy lesz ennél jobb. Várjuk az új jelentkezőket, fejlődésükhöz minden feltétel adott!

 

A Bozsik program Halász István irányításával, változatlan tematikával és létszámmal sikeresen működik. A „palánták” egyszer csak beérnek!

 

A számvetés után szép Karácsonyt és Reményteljes Új Esztendőt kíván mindenkinek:

Varsányi József

Sükösd, 2020. december 1.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer