Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-03-27 Nemesnádudvar-Sükösd 3-2

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 3:2 (2:0)

2011. március 27. (Nemesnádudvar, 350 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 1:1 (a félidőről nincs adat)

SnapCrab_NoName_2019-10-19_13-42-11_No-00.png

Vezette: Aradi (Tamás N., Takács I)

 

2009 nyarán Nemesnádudvar hosszú idő után kiesett a megyei I. osztályból. Azóta háromszor találkoztunk. Először Sükösdön 2009 őszén. Mi akkor a tabella előkelő 2. helyét foglaltuk el, ellenfelünk a 14.-et. Mégis kikaptunk 2:1-re. A visszavágón 2010 májusában számunkra emlékezetesen jó mérkőzésen győztünk 3:1-re. 2010 szeptemberében itthon 350 néző nem akart hinni a szemének, amikor 39 perc alatt 3:0-ra elhúztak. Kisebb csoda folytán, tudtunk egyenlíteni (3:3). A mérleg tehát 1 vereség, 1 döntetlen, és 1 győzelem.

Közben Nádudvar szép lassan építi fiatal csapatát, s a mérkőzés előtt nem véletlenül álltak a harmadik helyen 35 ponttal (egy elmaradt mérkőzéssel) előttünk. Mi a három tavaszi mérkőzésből kettőt megnyertünk, egy döntetlennel végződött. Ez enyhe bizakodásra adott okot annak ellenére, hogy Krix Dávid külföldi útja, Papp Árpád öt sárga lapja, Gruber Attila, Kárpáti Krisztián, Kovács Róbert sérülése miatt nem léphetett pályára. Később kiderült, hogy még az enyhe bizakodás is csalóka volt. Pedig számunkra nem indult rosszul a találkozó.

Az első 15-20 percben még mi irányítottuk a játékot. Támadásaink egyre veszélyesebbé váltak. A 9. percben Takács – dicsérendő harciasságával – labdát szerzett, jól továbbított Pestinek, aki faképnél hagyta védőit, s a megpattanó labdát nem tudta kellően irányítani. Félmagas lövését László így hárítani tudta. A 18. percben Bohner közeli lövése már gólnak látszott, de elakadt a kapuvonalon álló védőben. Két perc múlva Takács átküzdötte magát üldözőin, az alapvonal és az ötös sarkáról tökéletesen helyzetbe hozta Pestit, aki négy méterről hibázott. Pedig az elmúlt évtizedben hányszor vette be ezt a kaput nádudvari színekben.

A 20. perc táján jártunk, amikor csapatunk lendülete elfogyott. Az történt a pályán, amit Nemesnádudvar akart. A széleken és a középpályán fokozatokkal gyorsabbak voltak. Védőinket könnyen zavarba hozták.

A 23. percben jobboldali beívelés után jött az első rövidzárlat. Szabados a védőkre, ők a kapusra vártak. A bizonytalanság Jaksütznek kedvezett, aki élt a lehetőséggel és közelről a hálóba fejelt (1:0).

Három perc múlva a másik oldalról érkezett a beívelés, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Ekkor Tusori bólintott az ötösről, s máris 2:0.

A hazai fölény erősödött, amit a következő kapufájuk jelzett. A szorításból csak ritkán tudtunk kijönni. Igazi lehetősége Takácsnak adódott: lefutotta a védőket, a kapussal állt szemben, de nem találta el rendesen a labdát, s így a szépítés elmaradt.

A félidőig kínlódtunk rendesen. A lefújás előtt még Matity 20 m-es szabadrúgása suhant el a bal felső sarok fölött.

A második félidőt Nemesnádudvar azzal a sebességgel folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Zsikó szinte állva maradt, amikor Sziegl elhúzott mellette. Laposan belőtt labdáját Szabados nem érte el. Az érkező Jaksütz - két méterre a kaputól – elesett, de maradt ideje arra, hogy a földön fekve átsegítse a gólvonalon a labdát (3:0).

Kísértett az őszi sükösdi találkozó, akkor is 3:0-ra vezettek. A folytatás nem sok jót ígért, mégis fordult a kocka. Kis híján megismétlődött az őszi forgatókönyv.

Az 53. percben Halász István jobboldali szabadrúgására Matity remek ütemben érkezett és szép gólt fejelt (3:1). Ez nagyon jókor jött segítségünkre.

Jött Simon edző is, mert 3:0-nál megkezdte a cseréket (összesen ötöt), s csapata már közel sem tudta azt nyújtani, mint az eredeti felállásban.

Lassan kimásztunk a gödörből, s a 72. percben jött a váratlan fordulat: egy teljesen ártalmatlan helyzetben a baloldalról hazaadták a labdát, amire Takács rácsapott. Már-már elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, de az utána vetődött és levette a lábáról. A gond csupán annyi volt, hogy mindez a 16-oson kívül történt. Következett a piros lap és a kapus kiállítása. A megítélt szabadrúgást Matity a léc alá küldte (3:2).

Volt még 15 percünk. Ez alatt mindent megpróbáltunk, de az egyenlítés nem sikerült. Halász István szabadrúgását követően a labda kipattant a kapusról, Matity egy méterről bevágta, de a játékvezető általam meg nem állapítható okból nem adta meg.

Így maradt a 3:2, amire a mérkőzés egészét tekintve a hazaiak rászolgáltak.

 

Ifjúsági csapatunk jó játékkal 1:1 arányú, értékes döntetlent ért el. Gólszerzőnk Szőke Antal.

 

Sükösd, 2011. március 30.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8223/19/506295.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8226/19/519983.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8223/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8226/19.html

   

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer