Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-04-24 Mélykút-Sükösd 4-0

FELNŐTT: Mélykút SE - Sükösd SC 4:0 (1:0)

2011. április 24. (Mélykút, 90 néző.)

IFJÚSÁGI: Mélykút SE - Sükösd SC 2:0 (a félidőről nincs adat)

Vezette: Kiss László Attila (Mezei Dávid, Apró Ferenc)

 

Megvallom, hogy némi keserűséggel írom ezeket a sorokat. Ilyen egyszerűen és simán még nem intézett el bennünket Mélykút. A Petőfi Népe egy hónappal ezelőtti címét kölcsönvéve, most mi estünk „Mély-kútba”. Ez vonatkozik felnőtt és ifi csapatunkra egyaránt. Az okok azonban különbözőek.

Sok jót nem ígér, ha egy csapatnak háromszor kell egymás után idegenben játszani. Mi most ezt nyögjük. A háromból egy döntetlent sikerült kihozni. Egyébként nem értem a szövetség sorsolási szisztémáját. Miért nem lehet ezt elkerülni? Ez senkinek sem jó! Az a válasz is rossz, hogy ősszel háromszor játszottunk otthon, egymás után. De nézzük a tényeket: az utóbbi négy évben 50-50%-os a két csapat egymás elleni mérlege. Két győzelem, két döntetlen és két vereség. A mérkőzés előtt Mélykút a 7. helyezett 33, Sükösd az 5. 39 ponttal.

Már panasznak tűnik, hogy folyamatosan azzal kezdem ki hiányzik. Most fél csapat! Krix, Csordás, Halász István öt sárga lapja, Bohner sérülés miatt, Matity belázasodott és ez miatt nem játszhatott. A bemelegítésnél derült ki, hogy Tölgyesi Máté korábbi sérülése mégsem jött rendbe, tehát ő sem kezdhetett. Helyette a még műtétre váró Molnár vállalta a játékot. Maradt a kényszer megoldás. Takács lett a jobbhátvéd, Zsikó átkerült baloldalra, középen Molnár. A középpálya Angelivel úgy-ahogy, még megvolt. A támadósorban Pesti szenvedett partnerek nélkül.

Mélykút végigtámadta a mérkőzést, minden csapatrészében jobb volt. Különösen a Snyehola Balázs, Pilcsuk és Gera trió volt elemében. Uralták a mezőnyt. Szabadost már a 6-7. percben komoly próbára tették. Mi a 12. percben jutottunk el először a kapuig, de Pesti biztató helyzetben hibázott. Innen megállíthatatlan hazai támadások sora következett. 18 percig bírtuk, amikor Pilcsuk kiváló indítása utáni beadásból Snyehola Balázs védőink szorításában gólt tudott fejelni (1:0).

Három perc múlva Gera 20 m-es szabadrúgását védte szépen Szabados. A 30. percben lenullázták védelmünket. Gyetvai lövése a belső kapufa éléről szédült ki a mezőnybe. A tűzijáték folytatódott. A 35. percben Vörös N. előtt nyílt óriási helyzet az ötösön, de fölé bombázott (ez nehezebb volt, mint begurítani).

Ezután egy kicsit alábbhagyott a hazai lendület, kaptunk néhány perc kegyelmi időt. Papp ígéretes helyzetből rosszul ívelt. Zsikó buktatta még Snyehola Balázst, aki 21 méterről a sorfalba lőtt. A félidőig kihúztuk egyetlen kapott góllal.

A második félidőt jobban kezdtük. Megpróbáltuk földön tartani a labdát, de bosszantó labdakezelési hibák után a kontrák mindig veszélyesek voltak. Mélykút tetszés szerint járt át a középpályán, gyors pontos adogatásokkal alakította ki helyzeteit. Nem rajtunk múlott, hogy nem szereztek 3-4 gólos előnyt.

Nekünk a 67. percben sikerült először igazi gólhelyzetet teremteni: Angeli nagy labdát küldött Pesti elé, de lövése elakadt egy védőben. Szöglet következett, ami után Papp veszélyes, nyesett lövése a kapufa fölött suhant el.

Bármilyen nyomasztó is volt a mélykúti fölény, 78. percig reménykedni lehetett egy esetleges döntetlenben. De az igazi fordulat itt következett. Molnár rossz helyezkedésével buktatta László Zoltánt. Jött a 11-es, amit Snyehola Balázs védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba (2:0). Molnár megkapta a második sárgáját, majd a pirosát. Ez egyben – az eddig tisztességgel küzdő – csapat összeomlását is jelentette.

A 85. percben Geletta csak szabálytalanság árán tudta megállítani Lászlót. A 24 m-es szabadrúgásból Snyehola Balázs megszerezte harmadik találatát is (3:0).

Azt hittük, ezzel vége a megpróbáltatásainknak, de nem! Baloldali szöglet után Pilcsuk kíméletlenül nagy gólt csavart Szabados hálójába (4:0). Ezzel teljes volt a hazai közönség húsvéti ajándéka.

Nekünk pedig maradt a remény, hogy - mint már annyiszor – most is kimászunk a gödörből.

 

Ifjúsági csapatunk, amely a múlt héten Szentistvánon legyőzte a listavezetőt, most harmatgyenge játékkal kikapott 2:0-ra. Itt két kiállítás történt: Csordást – aki öt sárgája miatt nem játszhatott az egyben – itt is kiállították. Őt Szőke követte, mert földön fekvő játékostársába – elbódult fejjel – többször is belerúgott. Primitív, sportemberhez méltatlan jelenet volt. Már a múlt héten is említettem, hogy valami nincs rendben!

 

Sükösd, 2011. április 27.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8223/23/506328.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/9/1/8226/23/520016.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8223/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/9/1/8226/23.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer