Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-09-04 Sükösd-Szakmár 3-2

FELNŐTT: Sükösd SC - Szakmár KSE 3:2 (2:0)

2011. szeptember 4. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Szakmár KSE 12:0 (6:0)

 

Vezette: Allaga Iván (Bánóczky Csaba, Ottenthál István)

 

A múlt heti kisiklás után (2:6) az volt a kérdés, hogy mire lesz jó a csapat. Erről két változat forgott a szurkolók körében: 1. talpra áll a társaság és a várakozással ellentétben nyer; 2. ott folytatja, ahol a múlt vasárnap abbahagyta. Mindkettőnek megvolt az esélye.

Egy pesszimista szurkoló hetest emlegetett. Mögöttem viszont egy fiatalember azt fejtegette, hogy Sükösd akkor győz, amikor nem várják. Neki lett igaza! Még akkor is, ha ez nem volt olyan egyszerű. Védelmünk két meghatározó tagja - Krix egyetemi elfoglaltsága, Molnár sérülése miatt - hiányzott.

Szakmárral hosszú évek óta emlékezetes meccseket vívunk. Az utóbbi nyolcból négyet megnyertünk, két döntetlenünk és két vereségünk van. Nem rossz! Különösen emlékezetes a 2009. szeptemberi (6:5), amikor már 6:3-ra vezettünk, s a végén örülhettünk az egy gólos győzelemnek. A nyolc mérkőzésen Matity öt, Pesti négy gólt szerzett. 2010. áprilisában Szakmáron öt góllal leptük meg őket. Gyakoriak a tizenegyesek. Az ötből nem maradt ki egy sem.

Nagyszerű Pesti - Papp adogatással kezdtünk. Befejezéseként Papp akár az első percben megszerezhette volna a vezetést, de a kifutó kapussal az alapvonalon túlra került a labda.

Támadó kedvünk folytatódott: Pesti már a 16-oson belül járt, amikor az érkező harmadik védő buktatta. Allaga játékvezető mérlegelés nélkül a 11-es pontra mutatott! Papp, - a mindenkori büntetők végrehajtójának félmagas, jobb sarok felé tartó lövését Vörös kapus kiütötte, így elmaradt a gyors vezetés.

Ellentámadásukat Koszorús szögletre mentette. A 11. percben hosszú előre ívelés után Szabados – szokásától eltérően – messze elhagyta a kapuját, de a labdát nem érte el. A csatár megelőzte, s a kapuba tartó lövését Koszorús még elérte, így ezt megúsztuk.

A 20. percben Büte buktatott 22 m-re a kapunktól. A szabadrúgás elakadt, s az ezt követő birkózásban Büte még javítani tudott.

Néhány perces lélegzetvétel után mi jöttünk: Pesti faképnél hagyta a védőket (bántani már nem merték), s az alapvonalról négy védő között megtalálta Pappot, aki ezúttal is a jobb sarkot választotta, de most már góllal (1:0)!

Számunkra ez némi megnyugvást hozott, de a vendégek sem látszottak idegesnek. Magabiztosan folytatták rövid passzos játékukat, különösebb erőlködés nélkül. Nyilván abban bíztak, hogy többet és jobban birtokolják a labdát, s ez előbb-utóbb eredményre vezet. A mi középpályásainkat lekötötte a védekezés, csak kontráinkban bízhattunk, ami nem volt alaptalan.

A 31. percben Halász István végzett el 30 méterről egy jobboldali szabadrúgást, s immár sokadszor bejött a figura: Matity érkezett menetrendszerűen, s fejéről a felső sarokban kötött ki a labda (2:0).

A megnyugtató előny növelte támadó kedvünket. Schultz iramodott meg, átjutott a védelmen, a kapus önfeláldozóan elé vetődött, s a labda elhagyta a játékteret. A kemény ütközést követően Vörös kapust percekig ápolták, de a játékot folytatni tudta.

A félidő utolsó negyedórája inkább a vendégeké volt. Középpályánkon egyre több volt az eladott labda. Büte kétszer is csak szabálytalanság árán tudott szerelni – ugyanígy Koszorús is. A három pontrúgást egy kapufával megúsztuk, amire még egy válaszunk volt: a 37. percben Pestivel nem tudtak mit kezdeni a védők, s még a 16-os előtt lerántották. Matity kedvenc pozíciójából végezhette el a szabadrúgást – most laposan – s elakadt a sorfalban.

A második félidő kezdetén Szakmár magasabb fokozatba kapcsolt. Csordás, Koszorús és Szabados hárított nehéz helyzetekben. S jött a nagyon kellemetlen 55. perc, amikor Szalontai hazaadásszerű, igen gyenge lövése Szabados hasa alatt utat talált a hálóba (2:1).

A kapus mentségére szól, hogy a labda megpattant előtte, másrészt ez a legnagyobbakkal is megesik. Kapussors! Hibája még egy ideig láthatóan nyomasztotta, de a későbbiekben több bravúrral is javított.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a vendégeket feldobta az ajándékba kapott gól, s hosszú percekre nyomás alá kerültünk. Védelmünk rendre csak szabálytalanságok árán volt eredményes. Négy 30 m-en belüli szabadrúgás (Büte, Halász István, Csordás, s a közben Schultzot váltó Takács az elkövetők) nehéz perceket hozott kapunk előterébe.

A 70. percben Büte helyére Koprivanacz, Kovács Róbert helyére Halász Tamás érkezett. Sajnos a helyzet ezzel semmit sem javult. A szorításból egyszer sikerült ebben a szakaszban kilépni: Pesti rávezethette volna a középhátvédre a labdát, de jól továbbított Pappnak. Sakk-matt helyzet következett volna, ha Árpi visszateszi a már üresen álló Pesti elé, de ő más megoldást választott, így elúszott egy nagy lehetőség.

A 82. percben Koprivanacz csak buktatni tudta ellenfelét – 40 méterre a kapunktól. A szabadrúgást követően szélsőjük az alapvonalig jutott, s beadását Lisztmaier a tehetetlen Szabados mellett továbbította a kapuba (2:2).

S jött a nagyon nehéz utolsó 10 perc, amikor bármi lehetett volna. Először Pesti célozta meg a kaput nagyon éles szögből, majd Takács került olyan pozícióba, amiről a csatárok álmodni szoktak: a kaputól 7 m-re térdmagasságban elé pattant a labda. Nem fogták szorosan, kilyukaszthatta volna a hálót, de jóformán a labdát sem találta el. Rejtély!

A 88-89. percben Koszorús és Halász Tamás nagy mentése éltette a reményt, hogy marad a döntetlen.

E helyett, valami egészen más történt a 90. percben: Halász István 18 m-ről lövésre szánta el magát, amit a kapus még kiütött, de az érkező Papp másodszor is a hálóba talált (3:2). A nézőtéri hangrobbanás kilométeren túl is hallatszott!

 

Ifjúsági csapatunk „szüretelt”: 12:0-ra győzött. Gólok: Sudár Csaba (5) (a 70-es években ezzel a névvel már volt valaki gólkirály Sükösdön) Szabó Dávid (2), Mádi Gergő (2), Geletta Gábor (1), Rácz Gergő (1), Kovács Norbert (1).

 

Allaga játékvezetőt a kiosztott sárga és piros lapok száma minősíti: sárga 11, piros 1. Osztályzata: 4 pont.

 

Sükösd, 2011. szeptember 7.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/3/536172.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/3/558524.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/3.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer