Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-09-18 Sükösd-Dusnok 1-3

FELNŐTT: Sükösd SC - Dusnok KSE 1:3 (1:2)

2011. november 18. (Sükösd, 300 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Dusnok KSE 6:1 (4:0)

 

 

Vezette: Tóth Csaba (Czeller Tamás, Erdélyi Dániel)

 

A mérkőzés előtt Dusnok negyedik tíz ponttal, Sükösd ötödik kilenc ponttal a tabellán. Ebből már következtetni lehetett arra, hogy a találkozó nem ígérkezik könnyűnek. Javunkra talán a hazai pálya ígért némi előnyt, s bíztató lehetett még az is, hogy tavasszal győzni tudtunk ellenük – itthon – 3:2-re. Aki viszont látta csapatunk őszi mérkőzéseit, némi aggodalommal foglalta el helyét – annak ellenére, hogy négy mérkőzésből hármat megnyertünk, de a mutatott játék nem volt eléggé meggyőző.

Az első negyedóra közepes tempóban folydogált, különösebben nem estek egymásnak a csapatok. Az viszont hamar kiderült, hogy a dusnoki támadókkal szélsővédőinknek meggyűlik a baja. A jobbhátvéd posztján szereplő Geletta gyorsaságban nem tudta felvenni a versenyt, Csordás pedig szabálytalanságok sorával oldotta meg – úgy-ahogy – a feladatát. Krix egymás után háromszor került emiatt megoldhatatlannak látszó helyzetbe. Energikus becsúszásai ekkor még segítettek, futotta erőnkből néhány támadásra is.

Három elért szögletünk arra utalt, hogy lábra kap a csapat. Koszorús előtt adódott az első komolyabb helyzet, de hibázott. Pesti a 10. percben jelentkezett első szólójával: már lépéselőnyben volt, amikor felrúgták. A szabadrúgást Koszorús nagy erővel küldte a kapu fölé. Zsikó - Kovács adogatás után Pesti találta magát nagyon jó helyzetbe, de a kapus az utolsó pillanatban közbe tudott avatkozni. (Talán az egyetlen jól felépített támadásunk volt.)

Támadásunk után Csordás nem ért vissza, Jagicza vezetést szerezhetett volna, de lövése elakadt a védőinkben. Válaszul Büte vitte fel a labdát a baloldalon. Jól jött ki a cselezésből, s némi szerencsével három védő mögé került az ötösön. Lövés helyett átcipelte a labdát az ötös másik oldalára, amivel könnyű lehetőséget adott a védőknek a beavatkozásra.

A 18. percben Geletta visszahúzni sem tudta Bárdost, aki szabadon tört kapura, s megint csak Krix látványos keresztezése segített. A 24. percben Krix hosszan indította Pestit, aki két védővel a hátán megszerezte a labdát, lövése azonban már fölé ment.

Három perc múlva Koszorúst kaszálták el, a kaputól 25 m-re, a baloldalon. Mindenki a szokásos beívelésre számított, Halász István viszont félmagasan megcélozta a hosszú sarkot, s a labda átsuhant az ötösön belüli népsűrűségen, s a legjobb helyen kötött ki (1:0).

Azt hittük sínen vagyunk! Különösen akkor, ha a következő támadást sikerrel tudjuk befejezni: Pesti a jobboldalon lerázta védőit és tökéletes gólpasszt küldött a másik oldalon érkező Halász elé. Hat-hét méterről kellett volna betalálni és akkor 2:0. Sajnos a labdát rosszul találta el, s oda a lehetőség. A mérkőzés egyik forduló pontja volt. Ha ez bemegy, valószínű, hogy minden másként alakul.

A futball örökös törvénye szerint az ellentámadásból jött a büntetés. A 16-osunkon belül folyt a küzdelem, s a labda kétségtelenül Zsikó kezére pattant. A játékvezető 11-est ítélt, ami legalább vitatható: a védő keze szorosan a teste mellett volt, a labda irányába semmilyen mozdulatot nem tett, test felülete nem változott. A büntetőt Bolvári Dávid lőtte – úgy, hogy a labda mindkét kapufát érintette, de bement (1:1, a percekkel ezelőtt lehetséges 2:0 helyett). Csak érdekesség, hogy az áprilisi találkozónkon Dusnok vezetett 1:0-ra, s Papp 11-esével mi egyenlítettünk.

Kezdődött elölről minden. Nehezen, körülményesen (inkább esetlegesen), de még támadgattunk. Koszorús szabadrúgásából fejelt Halász mellé, Pestit szerelték az utolsó pillanatban szögletre, amit Kovács Róbert háromszor megismételhetett, de mindhármat simán mentették.

A pillanatnyi szorításunknak egy gyors ellentámadás vetett véget: Csordás leállt abban a tudatban, hogy Bolvári Zoltán lesen van, de az asszisztens másként látta, s nem lengetett. Az egyébként kiválóan játszó támadó élt a lehetőséggel (1:2).

Ez a mérkőzés második forduló pontja, amit a biztos bizonytalanság követett, egészen a befejezésig. A szünetig még adódott néhány nehéz perc. A 42. percben Geletta vitte földre Kassait. A 28 m-es szabadrúgás a kapufa felső „csücskét” érintve hagyta el a játékteret. Ezt követően Szabó László váltotta Zsikót.

A szünetben folyt a találgatás, hogy mi következik. A többség abban egyezett meg, hogy ma itt nekünk nem terem babér, jobb a Dusnok. Nos, a látomást nem cáfolta meg a csapat.

Sükösdi részről itt akár be is lehetne fejezni a tudósítást, mert a második félidőről jobb csendesen hallgatni. Az akarással nem volt baj, de semmi nem sikerült. A vendégek összehasonlíthatatlanul frissebben és átgondoltabban játszottak.

Simonits irányításával a Bolvári ikrek nagy élvezettel használták ki a hazai tehetetlenséget. A hét sárgalap jelzi, hogy egyre többet szabálytalankodtunk, s játék helyett jött a törlesztés. Két esetben a sárgát én halvány pirosnak láttam. Kellemetlen, de tény, hogy a második félidőben 1, azaz egy kapura lövési kísérletünk volt, az is a 87. percben (Pesti magasan fölé). Ehhez szükségtelen bármilyen kommentárt fűzni.

A 68. percig védelmünk még tartotta az egy gólos hátrányt, amikor Csordás és Krix gyermeteg hibát vétett: ártatlan helyzetben egymásra vártak a 16-oson belül. Bárdos észlelte, hogy itt az ajándék és kettejük között növelte az előnyt (1:3). Ezzel a „hajó elment”.

Ilyenkor az ember keresi az okokat, ami kívülről nem látszik. De valami nem stimmel! Kedves Fiúk! Ti ettől többet tudtok! A 300 néző (megyei néző csúcs), akárcsak a Nemesnádudvar elleni 500 fő ettől többet érdemel. Vasárnap lehet javítani Érsekcsanádon!

 

A gyógyírt ifjúsági csapatunk szolgáltatta. Imponáló győzelemmel, kifejezetten jó játékkal nyert a negyedik helyezett ellen 6:1-re. A gólokból Schultz Martin négyet, Sudár Csaba és Nemes Róbert egyet-egyet szerzett. Öt forduló után a csapat 31:3-as gólkülönbséggel tartja első helyét a tabellán. A hazai góllövő listát Sudár vezeti 10, Nemes követi 7 és Schultz 5 találattal.

 

Tóth Csaba játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2011. szeptember 21.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/5/536188.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/5/558541.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/5.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/5.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer