Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-09-25 Érsekcsanád-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Érsekcsanád KSKE – Sükösd SC 0:1 (0:1)

2011. szeptember 25. (Érsekcsanád, 350 néző.)

IFJÚSÁGI: Érsekcsanád KSKE – Sükösd SC 1:2 (0:2)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-12_17-18-52_No-00.png

Vezette: Rácz Béla (Szabó Gábor, Hágen András)

 

Az elmúlt heti tudósításomat azzal zártam, hogy: fiúk, lehet javítani Érsekcsanádon. A kívánság valóra vált. Így a két szomszédtól (Nemesnádudvar és Dusnok) elszenvedett vereség után a harmadiknál már jobban vagyunk. A győzelem ez esetben is súlyozottan értékes – az örök riválissal szemben.

Mérlegünk az utolsó hét mérkőzésen így is kedvező volt: négy győzelem (ebből idegenben mindössze egy, 2009. május 23-án 1:2), két döntetlen és egy vereség. Ellenfelünk rosszul rajtolt: zsinórban 3 vereség, majd figyelemre méltó 1:1-es döntetlen Nemesnádudvaron, s győzelem Bajaszentistvánon. Ebből látszott, hogy kijöttek a gödörből, s céljuk a további felzárkózás.

Nálunk Nagy Endre edző új felállással próbálkozott: helyet cserélt Krix és Koszorús, Csordás előrébb lépett a középpályára, Szabó László és Büte lett a két szélső hátvéd. Kezdőként lépett pályára Takács. Meglepő újrakezdőként egy félidőt kapott Hegyi Ferenc. Csordás sérülése után jött a gyógyulófélben lévő Papp, s közel harminc percig láthattuk Tamás Karcsit is.

Ifjúsági csapatunk robbanásveszélyes kezdésével szemben, a felnőttek gólt nem kapni taktikával indítottak. Negyed órán át komoly veszély egyik kaput sem fenyegette. Az első érsekcsanádi lövési kísérlet a 7. percben esett. Krix válaszolt 30 m-ről a kapu fölé küldött szabadrúgásával, amit Pesti mélyre sikerült beadása követett.

A pálya középső harmadában folydogált a játék, különösebb elgondolás és veszély nélkül. Érsekcsanád valamivel gyorsabb volt, jobban a földön tartotta a labdát, Krix és Koszorús inkább hosszú előreívelésekkel kereste Pestit. Ez megkönnyítette a hazai védők dolgát.

Az első szögletig a 13. percben jutott el ellenfelünk. A kifogástalanul érkező labdát Taba lőtte fölé. Ellentámadásunk végén Takácsot szerelték a 16-oson belül – fölöttébb gyanús körülmények között.

Négy nagyon jól elvégzett szöglet viszont azt jelezte, hogy kibontakozóban van a hazaiak támadó kedve. Hárításuk nem kis gondot okozott hátsó alakzatunknak, de egyelőre a zűrből kijöttünk. Sőt!

A 33. percben Takács meglódult, s csak szabálytalanság árán tudták megállítani. A szabadrúgással Halász István a sokszor bevált módon Matityot kereste, de ezúttal más történt: Takács keresztbe futott, s magával vitt két védőt, az egyik beleért fejjel, s ezzel saját kapusát hozta kellemetlen helyzetbe, aki reflexszerűen beleütött. A gólvadász Pesti megint jó helyen állt és egészen közelről bólintott (0:1).

Most egy rövid tíz perc a miénk volt. Kovácsot rántották le, Halász István 26 m-es lövését épphogy szögletre tudta tolni a kapus. A szögletet is Halász István rúgta, amit Matity a bal felső sarok fölé fejelt. Krix 40 m-es szabadrúgása találta nagyon jó pozícióban Halászt, de ő 11 m-ről magasan fölé emelt. A félidőt nagyon rázós érsekcsanádi szöglet zárta, de bajt nem okozott.

A második félidő Csordás sérülésével kezdődött. Alig három perc után úgy támogatták le a pályáról. Helyette a sérülésből lassan kilábaló Papp, Kovács Róbert helyére Hegyi Feri érkezett. Itt megjegyzendő, hogy a cserék megfelelően helyettesítették a kezdőket.

A következő negyed óra is teljesen kiegyensúlyozott játékot hozott, viszont sok volt a szabálytalanság oda-vissza. Mi továbbra is szívósan tartottuk a gólt nem kapni alapállást, de azt aligha gondolta valaki, hogy ezt a mérkőzést egy góllal meg lehet nyerni. Mindkét csapat arra törekedett, hogy a támadásokat a veszélyzóna előtt megállítsa – majdhogynem bármi áron. Végigvitt és tökéletesen befejezett támadást nem láthattunk.

A 49. percben Takácsnak adódott lehetősége, de mellé lőtt. Krix szabálytalankodott 22 m-re a kapunktól, de a lövés elakadt. Két perc múlva Pestit dolgozták talajba, de Matity szabadrúgása nem volt az igazi. Az 55.percben sikeres Szabó László - Matity adogatás után Matity, majd Krix lőtt 30 m-ről fölé.

A 61. percben Pestit húzták-vonták, mégis lépéselőnyben volt, amikor végleg leteperték. A megítélt szabadrúgást Halász István végezte el, de a védőkről levágódott. A 65.percben egy jobb oldali szögletet húzott le biztosan Szabados.

Mégis változott a kép: most Érsekcsanád percei következtek. Szabó László 20 méteren, Büte a 16-os sarkán szabálytalankodott. A nagyon is veszélyes pontrúgások elakadtak védőinkben. (Ezekben sokkal több volt, de túléltük.)

Tíz perc elteltével lélegzetthez jutottunk. Hegyi jó lövését védte a kapus. Közvetlenül utána Hegyit csúnyán elütötték. Halász István veszélyes lövése a bal kapufa mellett suhant el. Következett a hazaiak legnagyobb egyenlítési lehetősége: Büte körülményeskedett, (vagy végleg elfáradt) Hammer otthagyta és húzott a 11-es pont felé, majd Tabához továbbított. A csatár nagy erővel megcélozta a bal sarkot, miközben Büte visszaért és testének bedobásával javítani tudta előző hibáját.

Az elszalasztott lehetőség rövid időre leültette a hazaiakat, s mi tudtunk helyzeteket teremteni. A 82. percben Papp már két emberen átjutott a büntető területen belül, amikor hátulról buktatták. Rácz játékvezető nagyvonalúan továbbot intett.

Izgalmas nyolc perc (benne három perc hosszabbítás) zárta a találkozót. Az egész mérkőzést jellemző akarás uralta mindkét fél részérő az utolsó perceket is. Matity, Papp, Halász távoli lövései azt jelezték, hogy nekünk maradt a végére valamivel több erőtartalékunk.

Érsekcsanádon tehát nem vallottunk szégyent, a kettős győzelem (az ifjúságiak is győztek) pedig hosszú időre megőrzendő sükösdi kincs!

 

A játékvezető Rácz Béla osztályzata: 6 pont.

Régen óhajtott örömmel szolgált ifjúsági csapatunk: öt szűk esztendő után 2:1-re győzni tudott Érsekcsanádon, ami még akkor sem sikerült, amikor bajnokságot nyertünk. Sükösdön háromszor nyerni tudtunk, de idegenben nem termett babér számunkra. A találkozó igazi csemegének ígérkezett (az is lett), hiszen öt győzelemmel, 31:3-as gólaránnyal és 15 ponttal vezette a tabellát Sükösd. Mögötte második ugyancsak 15 ponttal Érsekcsanád ifjúsági csapata 23:2-es gólaránnyal.

Ezek a fiúk most szívüket-lelküket beleadták és győztek – ebben a korosztályban ritkán látható jó játékkal, amihez csak gratulálni lehet. Megérdemlik, hogy nevüket a szélesebb közönség is megismerje, ezért az összeállítást közöljük:

Czár Attila

Tölgyesi László Nagy Norbert Szabó Dávid

Geletta Gábor (Mádi Gergő)  Sudár Csaba Balogh Márk Rácz Gergő (Berger Dénes)

Bohner Zsolt Schultz Martin Boros André

A gólokat a 25. és 38. percben Schultz Martin szerezte. Megjegyzés: A Petőfi Népe tabellája hibás. Sükösd 18 ponttal vezeti a tabellát.

 

Sükösd, 2011. szeptember 28.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/6/536189.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/6/558542.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/6.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/6.html

 

 

Hozzászólások

Köszönjük szépen a szorgos munkáját, és azt, hogy megismerhetett minket a "szélesebb közönség". 

10 játékos van az ifiben és a BKMLSZ adatbankban kétszer szerepel Rácz Gergő. Valami nem jó.

Balogh Márk kimaradt az Ifiből sőt még az adatbankból is 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer