Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-10-02 Sükösd-Császártöltés 2-5

FELNŐTT: Sükösd SC - Császártöltés EFSK 2:5 (0:2)

2011. október 2. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Császártöltés EFSK 10:0 (6:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-12_17-44-30_No-00.png

Vezette: Kaszala Mihály (Kiss Sándor, Sipos Áron)

 

Csapatunk őszi szereplését legjobban a kiszámíthatatlanság jellemzi. A hullámvasúton most kisiklottunk, mégpedig rendesen. Négy hazai mérkőzésünkből hármat elveszítettünk. Rúgtunk nyolc gólt és kaptunk tizenhatot, ami négyes átlagot jelent. Három idegenbeli találkozónkat megnyertük és mindössze egy gólt kaptunk. Ki érti ezt? Lehet, hogy fel kéne cserélni a pályaválasztási jogunkat?

Az mindenki előtt ismert, hogy a Császártöltés jó csapat, kiemelkedik a mezőnyből. Az más kérdés, hogy a környék legjobbjait szerezték meg, s a hírek szerint nem csak a játék öröméért hajtanak. Ennek viszont ma már nincs jelentősége. Verhetetlen csapat nincs!

Bizonyíték erre, hogy a múlt évben kétszer is megvertük őket: tavasszal és ősszel egyaránt 2:0-ra, pedig akkor is kiváló csapattal jöttek. Eddig minden mérkőzésüket megnyerték, kíváncsian várom, hogy ki fogja megállítani őket. A meccs előtt még azt is hihettük, hogy mi. Óvatos reményünk hamar szertefoszlott, megismétlődött a 2009 novemberében Császártöltésen elszenvedett kínos vereség.

A találkozóról nehéz folyamatos tudósítást írni – ugyanis hazai szempontból nincs miről. Semmi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy a 82. percben sikerült Halász Istvánnak először nyolc méterrel a kapu fölé lőni. Hiába kutatok emlékeimben, ilyenre nem találok példát.

Maradjunk tehát a tényeknél: Császártöltés ezen a mérkőzésen a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Összehasonlíthatatlanul jobbak voltak szervezettségben, gyorsaságban, gondolkodásban, labdabirtoklásban és technikában, s főleg a befejezésekben. Döntő különbség mégis a két középpálya teljesítménye volt (magasan a javukra). Az egyéni képességeket illetően (ha ez mérhető) öt játékosunk tudja felvenni velük a versenyt.

De nézzük meg, mit láthattunk a mieinknél: kényszerből felforgatott védelmet, kapushibákkal. Molnár és Csordás hiányát (sérülés) nem bírja el a csapat. Az is kiderült, hogy Krix az utolsó védő pozíciójában képes a legtöbbre. Nem létező középpályát: lassú és körülményes kínlódást, megfelelő irányító nélkül (Matity balhátvédet játszott). Csapnivalóan rossz passzokat. Háromból két továbbítás ellenfélhez jutott. Két percnél tovább képtelenek voltunk birtokolni a labdát. Sokszor és sokat szabálytalankodtunk. Kiszolgáltatott (és ki nem szolgált) két támadónk vergődését a légüres térben.

Az első félidőt még 0:2-vel megúsztuk – Barta és Tóth góljaival. Vinkó az 54. percben szerzett találatával lényegében eldöntötte a mérkőzést (0:3), és elindította a hengert. Őt tíz percen belül Tóth és Farkas követte (0:5), s hogy nem lett több, csak a vendégek szórakozó kedvén és Szabados két-három bravúrján múlott. Kár, hogy ez nem az első félidőben volt ...

A még mindig türelmes közönségünk a 85. percben nem hitt a szemének: elkezdtünk futballozni. Pesti lövését még kiütötte Liska, de a visszatért Gruber Attila lövésével szemben már tehetetlen volt (1:5). Két perc múlva Gruber, Büte - Pesti adogatás után Pesti javított a bizonyítványon (2:5). S ha csak egy kis szerencsénk van, akár 3:5-tel is zárhattunk volna, mert Pesti 100%-os ziccerbe került: már csak a kapussal állt szemben, de nem lőtt, így a kapus nyert, mert elakadt benne a labda.

A látottakhoz – nem mellesleg – még annyit hozzátennék, hogy szombaton Sükösdön szüreti bál volt, s több szemtanú szerint játékosainktól nem idegen e falusi mulatság !

 

A vigaszt megint ifjúsági csapatunk kiváló játéka nyújtotta, mert 10:0-ra nyert. A gólokból Sudár Csaba és Nemes Róbert négyet-négyet, Bohner Zsolt és Schultz Martin egyet-egyet szerzett. Előző heti (Érsekcsanád) elleni győztes csapat összeállításából sajnos kimaradt Balogh Márk, pedig részese volt az értékes győzelemnek. A sajtóhibát javítottuk!

 

Kaszala játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2011. október 5.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/7/536204.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/7/558557.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/7.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer