Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-10-09 Miske-Sükösd 3-1

FELNŐTT: Miskei ALC – Sükösd SC 3:1 (2:0)

2011. október 9. (Miske, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Miskei ALC – Sükösd SC 1:12 (0:5)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-13_16-26-41_No-00.png

Vezette: Barta Gábor Dr. (Ártim János, Bornemissza Norbert)

 

Miske 1991-92-ben még az NB II-ben rúgta a labdát, aztán eltűnt még a megyei II. osztályból is. Érdekes, hogy a szintén nagy múltú Jánoshalmával egyidejűleg – hosszú évek után - csak most tudtak felkerülni.

A csapatot jórészt idegenlégiósok alkotják jó nevű, tapasztalt futballistákból: Gazsi Sükösdről, Margit, Glavatity, Reittmann Bajáról, Tamaskó, Szeitz, Follárdt Hajósról, Knapig Érsekhalmáról. Az eredményeik is ennek megfelelően jók, de közel sem verhetetlen társulatról van szó, még akkor sem, ha otthon eddig mindössze két pontot veszítettek. Döntetlent játszottak Kisszállással, győztek Bajaszentistván, Nemesnádudvar és Érsekcsanád ellen. Idegenben viszont két komolyabb vereséget szenvedtek: Borsódon 1:5, Mélykúton 0:4. Tehát 13 pontjukkal a 7. helyen várták a 9. helyen tanyázó Sükösdöt.

A pontkülönbség a mérkőzés előtt mindössze egy volt, a mutatott játék alapján jóval többnek tűnt. Sajnos semmi jó hírrel nem szolgálhatok csapatunk teljesítményét illetően. Még hivatkozni sincs mire: 16 fős keretből válogathatott Nagy Endre. Igaz, hogy Pesti már a mérkőzés előtt fáradtságról panaszkodott, ami rossz jel. Már korábban is említettem, hogy ha Matitynak és Pestinek nem megy a játék, akkor a csapatnak sem. Ez kotta szerint bekövetkezett Miskén is.

Pedig meglepően jól kezdtünk! Az első öt percben akár el is dönthettük volna a mérkőzést. Matity két perc alatt szinte a gólvonalig jutott, de a védők üggyel-bajjal menteni tudtak. A 3. percben Halász István gólba tartó lövése akadt el. Matitynak még az ötödik percben is akadt lehetősége, de az eredmény ezúttal is elmaradt. A 8. percben Koszorús indult nagy lendülettel kapura, de felrúgták. 28 m-res szabadrúgása mellé ment.

A hazai védelem zavarban volt, kapkodtak, nem számítottak ilyen erős kezdésre. Szinte a teljes csapatuk a védekezéssel volt elfoglalva, amikor a 12. percben Gazsi indított a jobb oldalon, Matity a labda átvételénél hibázott (szokatlan), s a szélső elhúzott, nyomában sem volt senki. Az ötös magasságából érkező beadását a védő nélkül érkező Szeitz küldte a jobb sarokba (1:0). Ez volt a hazaiak első támadása.

A másodikkal sem jártunk jobban. Krix szabálytalanul szerelt 18 m-re a kapunktól. A szabadrúgást Gazsi könnyedén csavarta el a sorfal mellett a bal sarokba. Szabados mozdulni sem tudott (2:0). Vagy a sorfal állt fel rosszul, vagy a helyezkedéssel volt a baj. Kétszer jöttek át a felező vonalon, s két gólt szereztek! Nem rossz helyzetkihasználás!

A miskei csapatban van annyi rutin, hogy tudja, ilyenkor mit kell csinálni. Biztos előnyük tudatában tartották a labdát, mi meg erőnktől függően üldöztük. Egyre halványult a remény, de még megvolt. Egy jobblábas Matity lövés, majd egy 25 m-es szabadrúgás kínált lehetőséget, amit Csordás magasan fölé küldött. Csordásnak a 15. percben is volt már ilyen kísérlete. Érthetetlen, hogy az utóbbi időben a kaput is képtelen eltalálni.

A 28. percben Gazsi nagyszerű labdát varázsolt Follárdt fejére, de Szabados bravúrral mentett. A következő tíz percben úgy-ahogy összeszedtük magunkat, próbálkoztunk néhány támadással, de hiányzott az igazi átütő erő. A lehetőséget mégis tálcán kínálták: a 35. percben egy jobbról belőtt labda a 16-oson belül érintette a miskei védő kezét. Tizenegyes következett, amiből Büte még a kaput sem találta el. 0:2-es állásnál ez bizony luxus!

Miskei kontra végén Gazsi három méterről célozta meg a kapunk alsó sarkát. Lövését Szabados lábbal, de nagy szerencsével védte. Egyébként a nem tinédzser korú Gazsi a pálya minden pontján feltűnt, védekezésben és támadásban egyaránt kivette részét. Semlegesítését nem tudtuk megoldani. Arra meg fogadni lehet, hogyha ellenünk játszik, legalább egy gólt lő.

A második félidőt Kovács Róbert helyén Hegyi folytatta. Vele valamivel javult a középpályánk, de érdemi változást ez sem hozott. A 48. percben Matityot buktatták, Halász István 30-ról remek szabadrúgást eresztett meg, de Varga nagyszerűen védett. Sokan már gólnak láttuk…

A következő 25 perc is a hazaiaké volt. Hegyi két lövése mellé ment, Pesti a 69. percben került először igazán helyzetbe, éles szögből leadott lövését a kapus védte. A 71. percben kettős cserével próbálkozott edzőnk: Matity helyére Papp, Takácséra Grúber jött be.

Valamivel több lett a mozgás, már-már a szépítésben reménykedtünk, amikor az egyébként is hideg időben jött a hidegzuhany. Follárdt elhúzott a jobboldalon (teljesen szabadon), s beadásszerű lövése (25-28 m-ről) Szabados fölött a jobb felső sarokba kötött ki (3:0). Ezzel el is dőlt minden.

A gól után (76’) lejött Pesti és Tamás folytatta. A három cserével (Papp, Grúber, Tamás) feltétlenül folyamatosabb lett a játékunk, s némi veszélyt is rejtett. Hozzá kell tenni, hogy a hazaiak akkor már nem „szívták” magukat. Így a 85. percben még szépítésre is tellett: Papp jó lövésébe beleért Tamás, a labda irányt változtatott, s az elmozduló kapus már tehetetlen volt (3:1).

Meglévő 12 pontunkkal így a 10. helyre csúsztunk, amit nehéz megszeretni, nem szoktunk hozzá. Viszont 2010. október 10-én (a 9. fordulóban) már jártunk itt 13 ponttal. A szezont mégis az 5. helyen zártuk 28 ponttal. Már csak 16 pont hiányzik, ami ugye a hátralévő hét mérkőzésből öt győzelmet és egy döntetlent jelent. Egyszer akár ki is kaphatunk…

 

Ifjúsági csapatunk úgy látszik, nem adja tízen alul: Sudár Csaba és Schultz Martin négy-négy, Nemes Róbert, Boros André, Czár Attila egy-egy találatával és egy öngóllal 12:1-re nyert. Bravó Fiúk !

 

Barta játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2011. október 12.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/8/536205.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/8/558558.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/8.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/8.html

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer