Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-10-16 Sükösd-Kisszállás 3-0

FELNŐTT: Sükösd SC – Kisszállás KSE 1:1 (1:1) –hivatalos eredmény 3:0

2011. október 16. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Kisszállás KSE 12:0 (7:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-13_16-31-3_No-00.png

Vezette: Stefánovits Gábor István (Nagy Zsolt, Atyánszky László)

 

Kisszállás is ezen az őszön került fel a II. osztályba. Az elmúlt nyolc fordulóban három győzelem, négy döntetlen mellett mindössze egy veresége van, az is Császártöltésen. Tizenhárom pontot gyűjtöttek, így előttünk egy ponttal a 9. helyen érkeztek, mi a 10. helyen fogadtuk őket.

Az, hogy eddig 10 gólt kaptak, arra utalt, hogy szívós, jól védekező csapattal találkozunk, s a mi góliszonyban szenvedő társaságunknak nem lesz könnyű dolga. Ettől függetlenül mindenki az áhított második hazai győzelemre számított. Sajnos ez most is elmaradt.

Szabados már a második percben bizonytalankodott, de a kapufa segített. Az ijedséget követően Matity jól indította Takácsot. Nagy lendülettel és elszántsággal húzott kapura, amikor felrúgták. Vita nem volt, Papp 11-ese a jobb felső sarokban kötött ki (1:0).

A negyedik percben megszerzett előny önbizalmat és lendületet adott a csapatnak. Több támadással veszélyeztettünk, a vendégek viszont fegyelmezetten visszazártak, nehéz volt rést találni védelmükön. Ha kellett, 25-30 m-re szabálytalanság árán is igyekeztek megállítani bennünket.

A 11. percben Pestit, a 13.-ban Koszorúst intézték el kíméletlenül. A szabadrúgásokat Halász István végezte el. Az elsőt a kapus védte nagyon szépen, a második elakadt a védőkben.

Zavarnak, kapkodásnak jelei sem mutatkoztak ellenfelünknél. Magabiztosan visszatámadtak, nagyon gyorsan átjátszották a középpályát, rövid és pontos passzokkal a földön tartották a labdát. Folyamatosan változott a kép, az iramra sem lehetett panasz.

A 18. percben Krix szabálytalankodott 23 m-re a kaputól. Nagyon veszélyes szabadrúgás suhant el a jobb kapufa mellett. Négy perc múlva Pestit szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, de a síp néma maradt.

A következő 8-10 perc inkább Kisszállásé volt, ebből egy lesgólig jutottak. Koszorús indult nagy lendülettel, jó helyzetbe hozta a jobb oldalon érkező Pappot, aki kemény lövést eresztett meg a bal felső sarok fölé. Talán jobb megoldás lett volna középre passzolni, ahol ketten is várták. Ha viszont beakad, ő a király! Papp ívelt be két szögletet. Koszorús megnézte a rövid sarkot, de lövésében nem volt elég erő.

A másik oldalon Szabados tolt szögletre két lövést. A 34. percben Papp szögletéből Matity célozta meg a kaput – jobbal – fölé. A villámgyors ellentámadásra védősorunk nem ért vissza. Krix három támadóval találta szemben magát, s szinte vert helyzetből, kiváló keresztezéssel tisztázni tudott.

A rémület még bennünk volt, fel sem ocsúdtunk s máris jött a mostanában elkerülhetetlen átok: a felező vonaltól 8 m-re szabadrúgást íveltek kapunk elé. Szabados 1 m-re, azaz egy méterre a gólvonaltól pattanni hagyta a labdát, Salma pedig könnyű zsákmányként befejelte (1:1).

A félidőig megpróbáltunk előnyhöz jutni, az akarással nem volt baj, lehetőségeink is adódtak: Matitynak kétszer, sőt, Pesti lerántását követő szabadrúgásával (a 16-os sarkáról) már háromszor, de az állás nem változott. A 43. percben nálunk adódott izgalom, Krix életveszélyes becsúszással menteni tudott.

A félidőben csere nem volt, a kezdő csapat folytatta a játékot és a támadást. Pestit kaszálták el rögtön 18 m-re a kaputól. Csordás nagy erejű szabadrúgása a védőkről került az alapvonalról túlra. Az 50. percben Pappot csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Az egyébként jó lövő Halász Istvánnak most nem sikerült 29 m-ről bevenni Babenyecz kapuját.

Az 55. percben Csordás nagy erejű lövése a léc alá tartott, de a kapus még bele tudott érni. Az ellentámadást Koszorús önfeláldozó közbelépése akasztotta meg. A 64. percben Pesti közelről a kapusba lőtt. A 70-71. percben cserék következtek: Papp helyett Büte, Takács helyett Grúber lépett pályára.

Kifejezetten felpörgött a játék. Nyerni akartunk! Grúber rendesen megfutatta a védőket, nem hagyta őket nyugodni. Labdákat szerzett, s talán még a régi beidegződés folytán rendre Pestit kereste, ami tíz perc alatt háromszor is bíztató lehetőséget kínált. Ebből egy lövés a védőkön akadt el, egyet a kapus védett és egy ment fölé. Az egyiknél szerencsésebb lett volna a teljesen tisztán álló Bütét választani.

Fokozódott a feszültség. Az eddig is kemény, de még a szabályok keretein belüli játék felbomlani látszott. Szabadi Norbert minden eddiginél kíméletlenebbül felrúgta Koszorúst a 81. percben. Megkapta második sárga lapját, majd a pirosat. Itt érdemes elidőzni egy pillanatra: Szabadinak ez már a harmadik sárgája volt. Stefánovits játékvezető – hogy a kiállítás elmaradjon – (későn észlelte) ezt Salma terhére könyvelte el. Erre 100 tanú van. Kíváncsi vagyok, hogy fogja eladni ezt a történetet főnökeinek!

Még az utolsó három percben is módosulhatott volna az eredmény. Egy hosszan előrevágott labdára Szabados kifutott, a szélső megelőzte és a kapura ívelt labdát. Krix egy méterre a gólvonaltól kivágta. Maradt tehát az 1:1 méltatlan befejezéssel.

A kisszállási szurkolók csoportjából a 88. percben „üzent” valamit egy hölgy a játékvezetőnek, aki azt állította, hogy halálosan megfenyegették és kiment hozzá a pályáról, megbeszélni az ügyet. Nagyon rosszul tette! Elkerülhetett volna egy irodalminak nem mondható szóváltást és egy kisebb dulakodást.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, mindkét csapatból odarohant több játékos. Így érkezett Pesti is (szögezzük le, hogy fölöslegesen) mégis azzal a szándékkal, hogy segítsen elejét venni egy esetleges balhénak. Csont László edző azt állította, hogy őt Pesti megrúgta. Hogy Pestit rúgták meg először, azt tanúsíthatom. De, azt nem állítom, hogy az edző volt. Salamoni ítéletként Pesti és Faragó is a kiállítás sorsára jutott. Itt perdöntő csak egy videó felvétel lehetne.

A kisszállási ifjúsági csapat edzőjét már a 20. percben elvezetették a kispadról!

 

Ifjúsági csapatunk megismételte múlt heti teljesítményét, s megint egy tucattal terhelte meg az ellenfele hálóját. Góllövők: Nemes Róbert 5, Schultz Martin 3, Sudár Csaba 2, Geletta Gábor 2.

 

Stefánovits játékvezető osztályzata: 3 pont.

 

Sükösd, 2011. október 19.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/9/536220.html

(A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEI MIATT A HIVATALOS EREDMÉNY: 3:0 SÜKÖSDNEK.)

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/9/558573.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/9.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/9.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer