Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-10-29 Sükösd-Bácsborsód 0-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Bácsborsódi SK 0:1 (0:1)

2011. október 29. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bácsborsódi SK 8:1 (2:0)

SnapCrab_NoName_2019-11-14_15-20-2_No-00.png

Vezette: Aradi Csaba (Varga Zoltán, Tóth István)

 

Bácsborsód ellen az utóbbi hat találkozóból négyet megnyertünk, egy döntetlent játszottunk és mindössze egy vereségünk volt, 2010. aug. 29-én 2:1-re kaptunk ki.

Vendégeink az őszi szezont bámulatosan jól kezdték. Győztek Érsekcsanádon, Hajóson, Kunfehértón, otthon Miske ellen, amit Bokod és Jánoshalma elleni döntetlen követett. Hat fordulóban veretlenek maradtak, s 14 pontjukkal a negyedik helyen álltak, az ugyancsak 14 pontos Dusnok mögött.

Nemcsak az eredményeikről, hanem játékuk minőségéről is jó hírek érkeztek, amikor Szakmár ütötte el őket, de nagyon! Kikaptak 9:2-re. Innen pedig következett a mélyrepülés: (hasonlóan a miénkhez) vereség Dusnok, Császártöltés és Kisszállás ellen. A különbség annyi, hogy mi Kisszállással döntetlent játszottunk.

A szombati találkozó tétje tehát az volt, hogy a két szenvedő csapatból melyik tud felkapaszkodni a gödörből. Hát azok nem mi lettünk!

A 3. percben veszélyes szabadrúgással nyitottak a vendégek. Szabados kiáltott, hogy „Jóóó!” - és most valóban jó volt. A 8. percben Gruber küldött jó labdát Matitynak, de Donát az ötösön elkörülményeskedte. Jobboldali szöglet után Halász István lyukat rúgott, Szabados védett. Zsikó szabálytalankodott, Czifra 30 m-es lövése zúgott el a bal felső sarok felett.

Első szögletünket a 14. percben Halász István ívelte be, teljesen veszélytelenül. Annál veszélyesebb lett a folytatás: mire védőink visszataláltak, Szabó Gábor már a 16-osunkon belül járt, s lövése alig tévesztett célt. A 17. percben Gruber igyekezett a jobboldalon, már-már átjutott a védőkön, amikor felborították – két méterre a 16-ostól. Remek pozíció Matitynak, innen már sokszor volt eredményes. A bal felsőbe csavart labdáját azonban a kapus szépen védte.

Az első 20 perc ezen kívül javunkra komolyabb lehetőséget nem hozott, viszont a 21. perc megajándékozta Takácsot: baloldalon kapott egy kivételesen jó indítást, körülötte sehol senki, zavartalanul húzhatott volna kapura, helyette az alapvonal felé vette az irányt, s az ötös magasságában egyszerűen elesett. Hogy miért?

A kontrából jött Bácsborsód első 100%-os helyzete. Támadójuk már rég túljárt az utolsó védőnkön, s tisztán rávezette a labdát Szabadosra, akiről a lövés kipattant, s az érkező társat annyira meglepte a kínálkozó alkalom, hogy még a kaput sem találta el.

Három perc múlva már nem úsztuk meg: a Matity szabálytalankodásáért megítélt szabadrúgást Szabó Gábor nagy erővel a sorfalba lőtte, azon irányt változtatott, s a tehetetlen Szabados mellett a bal sarokban kötött ki (0:1).

Ekkor még nem gondoltuk, hogy ez a találat egyben a végeredményt is jelenti. Elővettük az ilyenkor szokásos reménypanelt, hogy van még idő és lesz jobb is! Helyette elképesztő helyezkedési hibák és Szabados tempót tévesztő kifutása után a labda 15 méterről gurult a háló felé. Halász Tamás reménytelen helyzetből indult utána és üldözte általában egy méteres hátránnyal, de az utolsó harminc centin ő nyert, s a gólvonalról kivágta. Nagy mutatvány volt!

Félidőig a cél természetesen az egyenlítés volt. Koszorús és Matity hosszú indításokkal kereste most is Pestit, de ő ma nem volt a pályán. Ezekkel nem tudtunk mit kezdeni, s az egyébként is jól záró bácsborsódi védőknek bőven adtunk közbeavatkozási lehetőséget. Két helyzetfélét mégis sikerült összehozni: a 38. percben Gruber a kapusba lőtt, a 43. percben Zsikó a baloldalról megtalálta Matity fejét, de a fejes fölé ment.

A félidőben csere nem volt, valamivel magasabb fordulatszámon kezdett Sükösd. Csordás 20 m-es szabadrúgása a bal alsó sarokba tartott, de a kapus leért és szöglet következett: Matity nagyon jó fejesét a léc alól tolta ki a kapus. Egy perc alatt két lehetőségünk úszott el.

Folytattuk támadásainkat, de ezekből hiányzott az ötlet, a váratlan húzás. Könnyen kiismerhetők voltunk, a görcsös akarás bénává tette a csapatot. Néha már az az érzésem, hogy minden csapat gyorsabb nálunk. Ha nehezen eljutunk az ellenfél kapujáig, a jó befejezés százaléka igen csekély.

Nagy Endre cserékkel próbált hitet verni a társaságba. Az 58. percben Halász Tamás helyett Molnár, a 69. percben Takács helyére Angeli érkezett. Sajnos jobbak nem lettünk. Molnár gyorsaságával ugyan hátul megnyugtatóbbá vált a helyzet, de a középpályán akkor és úgy léptek át a bácsborsódi támadók, ahogy akartak.

Szabó Gábor ismét egyedül állt Szabadossal szemben, de Miki lábbal mentett, majd Czifra kellemetlen lövését védte biztosan. Wittner lőtt még nagy helyzetben mellé. A 84. percben, Gruberben volt az utolsó remény, ő meg az ötösön elbotlott.

Sípszó után bevonultak a csapatok, elballagtak a nézők, egyedül maradtam a padon és azon gondolkodtam, hol lehet a hiba. Odáig eljutottam, hogy a csapatból hiányzott Krix váll-, Hegyi derék-, Kovács Róbert lábsérülése, Pesti eltiltása, Papp és Büte „sárgasága” miatt. Ez azért egyszerre sok! Egy döntetlenre azért nélkülük is jónak kellett volna lennünk.

A kesergést itt abbahagytam, ültem tovább s folyton a rádióban hallott székely elbeszélés egy mondata motoszkált a fejemben, amely így hangzott: „Édesapám alatt megborult a szekér, oszt elvesztette járását. Elbúsult mélyen, és Idesanyám is nagyon megszomorkodott!”

Mi most három nagyon hiányzó pontot veszítettünk el, amiért igen sokan megszomorkodtunk. A vigaszt vasárnap Bácsbokodon várjuk!

 

Ifjúsági csapatunk még egy gyengébb összeállításban is 8:1-re győzött. Góllövők: Sudár Csaba (3), Schultz Martin (4), Tölgyesi László (1).

 

Aradi játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2011. november 2.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/11/536236.html 

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/11/558589.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/11.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer