Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-11-06 Bácsbokod-Sükösd 1-1

FELNŐTT: Bácsbokod SK - Sükösd SC 1:1 (0:0)

2011. november 6. (Bácsbokod, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsbokod SK - Sükösd SC 1:1 (0:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-14_15-57-17_No-00.png

Vezette: Béleczki László (Péter Szabó Ottó, Szőnyi Gábor)

 

Bácsbokod nagyon kellemes partnernek bizonyult számunkra az elmúlt négy év hat találkozóján. Mindössze egy döntetlent tudott felmutatni ellenünk, éppen Sükösdön, 2009 őszén (0:0). A gólokra igazán nem lehet panaszunk, mert 21-et lőttünk és 4-et kaptunk.

Most 5 szerzett pontjával a 15. helyen várt bennünket. Mi az őszi halovány szereplésünk ellenére esélyesnek hittük magunkat. Több játékosunk is állította, győzni jöttünk, ami megint elmaradt.

Mindkét csapat a támadó játékot erőltette, amíg erejéből futotta. Igazi nagy helyzetre azonban sokáig kellett várni. Kisebbek még adódtak.

A 8. percben Halász István szögletét Koszorús küldte kapura, de lövésében nem volt erő, Geletta beadásából Matity próbálkozott – sikertelenül. Az ellentámadás szöglettel zárult. Szerencsénk volt, mert Szabados aláfutott.

Az első negyedórában nálunk volt többször a labda. Többször is eljutottunk a hazai kapuig, de Halász István térdmagasságú szögleteit simán hárították a hazai védők. A 16. percben Koszorúst állították meg szabálytalanul, 30 m-es szabadrúgását Matity fejelte mellé. Haris válaszolt közel 40 méterről: lövése lepattant a sorfalról. Pesti a 24. percben került először jó helyzetbe. Jó lövését a kapus bravúrral védte.

És megint mi jöttünk: Pesti a baloldalon átverekedte magát a védőkön, tökéletesen megjátszotta az érkező Matityot, aki 22 méterről lőtt fölé. Gémes válaszolt, az ötösről durrantott a jobb sarok felé. A 34. percben Csordást csúnyán felrúgták, két perc múlva egy ütközést követően a földön maradt, csak nehezen tért magához, folytatni tudta a játékot.

A félidőig mi voltunk valamivel jobbak, a befejezésekkel azonban változatlanul hadilábon álltunk. Veszélyt Halász István távoli szabadrúgása jelentett, amit Szöllősi kapus a bal felsőből kotort ki. A szögletet ismét Halász István követte el, most térdmagasság alatt, ami akár jó is lehetett volna, ha Zsikó tisztességesen eltalálja az elé érkező labdát.

Az utolsó öt perc zajosra sikeredett. Matity 25 méteres suhant el a jobb kapufa mellett, Gruber beadásával Pesti szinte a gólvonalig jutott. A kapufa tövénél összegabalyodtak a kapussal, a gyanú fennállt, hogy elhúzták a lábát. A játékvezetői síp néma maradt.

Itt kezdődött Pesti el nem múló vitája még alaphangon, két perc múlva már nagyon hangosan, mert a 42. percben lőtt gólját les címén a bíró nem adta meg. Erről megoszlanak a vélemények, de egy biztos: a második félidőben Pesti minden megmozdulását lefújta a mérkőzést egyébként is különös felfogásban vezető bíró.

A második félidő számunkra jól indult, Gruber gyorsított, s folyamatosan jobbra cselezett. Mindenki átadást várt, de ő váratlanul lövésre szánta el magát és szép gólt lőtt a meglepett kapus mellett (0:1). Fellélegeztünk, hogy végre elmúlik rólunk az átok, és jön a következő is!

Az 50. percben Zsikó rossz ütemben avatkozott közbe, a 28 m-es szabadrúgást Kölcze messze a kapu fölé küldte. Két perc elteltével Pesti jó lövését mentette szögletre a kapus. Halász István következő szögletéből Gruber célozta meg a kaput, magasan fölé, mellé. Az 55. percben Koszorús csak szabálytalanság árán tudta megállítani a veszélyes Tettingert. A 22 méteres szabadrúgás fölé ment.

Nálunk cserék következtek: Geletta helyett Hegyi, Szabó László helyett Büte folytatta. Valamivel jobbak lettek a támadásaink. Halász István veszélyes szöglete, majd Pesti lapos lövése meleg helyzetet teremtett a hazai kapu előtt.

A remélt további gólszerzésünk helyett az egyenlítés következett. A 62. percben Merkler játszotta tisztára magát, közeli erős lövését Szabados remekül védte. A következő percben Sánta hagyott ki nagy helyzetet. Ezeket még megúsztuk.

A harmadikat már nem. A 68. percben ismét Merkler bolondította védőinket. Zsikó simán felszabadíthatott volna, de nem tette. Hogy mire várt nem tudom. Ezzel helyzetbe hozta az ott kellemetlenkedő csatárt, aki Tölgyesi és talán Csordás szorításában elesett. A játékvezető nem mérlegelt, megítélte a 11-est, amit Tettinger a jobbra mozduló Szabados mellett élesen a bal sarokba lőtt (1:1).

Megújult a küzdelem a győztes gólért, amelynek megszerzésére kétszer is kiváló alkalmunk nyúlt. A 72. percben Pesti az ötösön belül a kapus hasába lőtt, majd a 80. percben a jobboldalról mértani pontossággal küldte a labdát Büte fejére, aki 2-3 méterről a kapufa alsó élét találta telibe. Megállapíthatatlan, hogy a labda átjutott-e a gólvonalon. A végén Bácsbokodnak is akadtak helyzetei, de Szabados kétszer is látványosan mentett.

Az utolsó két percben három támadásunk akadt el lesen. Koszorús 20 m-es zúgó lövése zárta a találkozót, s mint az eredmény is mutatja, ez is fölé ment.

Végül meg kell jegyezni, hogy Krixet vállsérülése miatt megoperálták, Papp korábbi húzódása miatt nem játszhatott.

 

Ifjúsági csapatunk a korábbiakhoz képest gyengélkedett. Eddigi makulátlan mérlegén az 1:1-es döntetlennel csorba esett. Ezzel három pontra apadt előnye a második helyezett Érsekcsanáddal szemben. A gólt Sudár Csaba szerezte.

 

A játékvezető osztályzata: 4 pont.

 

Sükösd, 2011. november 9.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/12/536237.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/12/558590.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/12.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/12.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer