Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-11-13 Sükösd-Felsőszentiván 2-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Felsőszentiván SK 2:2 (0:2)

2011. november 13. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Felsőszentiván SK 2:2 (0:2)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-14_16-41-4_No-00.png

Vezette: Szűcs Gábor (Vén Ernő, Horváth Attila I.)

 

Felsőszentiván is a kellemes partnereink egyike (volt eddig). Felkerülésük óta nyolc alkalommal találkoztunk, az első ötöt zsinórban megnyertük, majd két döntetlen és egy győzelem következett. Különösen emlékezetes a 2009. februári 6:1-es, kiütéses győzelmünk saját otthonukban, amikor Tamás Karcsi négyet rúgott. Négy alkalommal Papp is feliratkozott a góllövő listára.

2010 márciusától kezdett romlani a mérleg az említett két döntetlennel (itthon és idegenben is 1:1) és egy 3:2-es győzelemmel. Ez feltétlenül vendégeink folyamatos erősödését jelzi. A mérkőzés előtt a 9. helyen álltak 16 ponttal, mi a 12. helyen 14-gyel.

Sükösdön korábban jó eséllyel beírhattuk a három pontot, ha ők jöttek, szemben a mostanival, amikor csodavárással foglaltuk el helyeinket. A két ponttal előttünk álló csapat legyőzése már bravúrnak számított volna. Ilyen a futball…

A mérkőzés 22. percéig még úgy-ahogy partiban voltunk, annak ellenére, hogy Schnobl már a 3. percben a frászt hozta ránk. A jobboldalon tisztán indult kapura, de elhamarkodottan a kapu fölé lőtt. Halász István próbálkozott két távoli szabadrúgással, Pesti lövésébe beleléptek. Répási lőtt nagyon veszélyesen a bal kapufa mellé. Koszorús mentett egymás után kétszer, nagyon kritikus helyzetben.

Gólt mégis mi szerezhettünk volna: Papp jobbról érkező príma beadását Halász István elrontotta. S elérkezett a 22. perc, amely az egész mérkőzésre rányomta bélyegét: Ördög 33 méterről lövésre szánta el magát, s a távoli küldeménnyel Szabados nem tudott mit kezdeni (0:1).

Pesti válaszolt közelről, de a kapus védett. A kapott gól kábító hatása még a fejekben (lábakban) volt, amikor jött a következő. Zsikó szabálytalankodásáért megítélt szabadrúgásával Ördög ismét megviccelte Szabadost: 44 méterről ívelt a hálóba (0:2).

A mérkőzés után megmértem a távolságot, hogy hihető legyen. Két ilyen gól a tőlünk jobb csapatokat is leülteti, hát még a jelenlegi formában küszködő mieinket. Kínkeservesen mégis megpróbáltunk javítani a helyzeten.

Matity lövését fogta a kapus, majd Gruber verekedte be magát a 16-osra, de lövése magasan célt tévesztett. Papp jutott el az alapvonalig, beadását Halász István fejelte kapura, a kapus a léc alól tolta ki. Matity küldött jó átadást Angeli elé, aki 25-ről lőtt fölé.

A vendégek egyelőre megelégedtek tetemes előnyükkel, tették–vették a labdát, kicsit altatták védőinket, de ha meglódultak baj volt. Zsikó ahányszor felment, annyiszor nem ért vissza, s hozta folyamatosan nehéz helyzetbe Koszorúst. A másikoldalon Geletta rúgott lyukat, s ellenfele zavartalanul húzott kapura, de Koszorús önfeláldozóan mentett. A 44. percben ketten vitték rá a labdát, s a teljesen vert helyzetben szenzációs ütemérzékkel menteni tudott. Példamutató lehet mindenki számára a küzdeni tudása.

A második félidőre a már korábban megsérült Csordás nem jött ki. Molnár érkezett, aki ismert és veszélyes sérülése ellenére vállalta a játékot. Ezzel némileg átalakult a védelmünk, ő lett a középhátvéd, Koszorús eggyel előrébb lépett. Mint a későbbiekben kiderült, ez hasznára vált a csapatnak.

Már a 47. percben növelhette volna előnyét Felsőszentiván, de Szabados most nagyot védett. Koszorús lőtt 35-ről mellé, Zsikó éktelen hibáját Szabados javította, megismételve az előbbi bravúrját. Az 57. percben Pesti szólója következett, s csak szabálytalanság árán tudták megállítani, 18 m-re a kaputól. A szabadrúgást Halász István végezte el – középről nagyon jó helyről. A lövés is jó volt, a kapus nagy szerencsével hárított.

Szinte ugyanaz a szituáció ismétlődött meg a másik oldalon. Papp buktatott a 16-os vonalán, Ördög mesterhármasára készült, de Szabados most a helyén volt, a léc fölé tolta a labdát. Pesti távoli kísérletét láthattuk: a se beadás, se lövés elszállt a bal kapufa mellett.

A 66. és 68. percben Matity kínált két nagy lehetőséget Halász Istvánnak. Először a fejére tette átadását, amit 3 méterről mellé fejelt, a második laposan célt tévesztett. Koszorús vállalkozott távoli lövésekre. Egyik a sorfalon akadt el, a másik gyengére sikerült és a kapus védte.

A 75. percben Halász István helyett Halász Tamás jött be, majd még ebben a percben Pestit kaszálták el, 18 m-re a kaputól. Gruber szabadrúgása sem járt sikerrel. Pestinek egyébként végig nyomában járt kijelölt védője, láthatóan kikapcsolását kapta feladatul. A felhozott labda a 16-oson belül maradt, kétszer kipattant, mígnem Zsikó 11 méterről a hálóba küldte (1:2).

A találat azonnal lelket öntött a társaságba és támadásban tudtunk maradni. A 82. percben Matity lábában – mégpedig a jobban – a balban volt az egyenlítés lehetősége. Remek cselekkel tisztára játszotta magát, s minden dühét beleadva hat méterről ki akarta lyukasztani a hálót. Lövése elkerülte a jobb felső sarkot.

Gyors kontrával pillanat alatt fordult a kocka, hihetetlenül nagy helyzet adódott a vendégek előtt: támadójuk senkitől sem zavartatva, három méterről fejelt a kapuvonalon dermedten álló Szabados kezébe. Hogy miért nem lépett ki érte, örök rejtély marad.

Már mindenki elkönyvelte, hogy Felsőszentiván megszerzi a győzelmet ellenünk, amikor a hosszabbítás utolsó percében kisebb csoda történt: Gruber másként gondolta. Jobbról indult, cselek sorával bent járt a 11-es pont körül, de nem lőtt. Sorra szédítette a védőket és visszatért a kiinduló pontra az alapvonal és az ötös találkozásához. Mindenki az ilyenkor szokásos visszagurítást várta, aki Attila észjárását nem ismeri. Ő valami merőben mást csinált, mint ami ilyenkor várható. Lehetetlen szögből (-1-ről) a lövést választotta és labdája a nagy lábsűrűség között a hosszú sarokban kötött ki. A nagyon ritkán látható megoldás egy megváltást és 2:2-es döntetlent hozott.

 

Ifjúsági csapatunk kidolgozott helyzeteinek sorát pazarolta el és 3:0-ra győzött. A gólokból Rácz Gergő kettőt, Schultz Martin egyet szerzett.

 

Szűcs játékvezető korrektül vezette a mérkőzést, osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2011. november 15.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/13/536252.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE: https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/13/558605.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/13.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer