Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-11-19 Kunfehértó-Sükösd 0-2

FELNŐTT: Kunfehértó KSE - Sükösd SC 0:2 (0:1)

2011. november 19. (Kunfehértó, 50 néző.)

IFJÚSÁGI: Kunfehértó KSE - Sükösd SC 3:5 (0:4)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-14_17-13-2_No-00.png

Vezette: Kiss László Attila (Tamaskó Csaba, Juhász Tamás)

 

Az előző bajnokság utolsó fordulóját kínos vereséggel zártuk Kunfehértón. A jelenlegi helyezésünk alapján ezt több, mint három pontos találkozónak tartottam. Egy esetleges vereséggel nagyon veszélyes zónába manőverezhettük volna magunkat.

Esélyeinket nehezítette, hogy a sokáig nyeretlen hazaiak éppen az előző két mérkőzésüket nyerték meg. Figyelemre méltó három pontot szereztek Hajóson (mi kikaptunk), majd otthon 0:2-ről fordítottak 4:2-re Bácsbokod ellen. Egyértelműen a felzárkózás jeleit mutatták. A 11. fordulóig 1 ponttal álltak az utolsó helyen, most 14. helyezettként kívánták gyarapítani megszerzett 7 pontjukat.

Mi két döntetlen után ugyanezzel a céllal érkeztünk, felkapaszkodni a 11. helyről. Az előjelek viszont semmi bíztatóra nem adtak okot. Vészesen elfogyott a felnőtt és ifi csapat állománya is. Krix, Büte, Zsikó, Takács, Pesti sérült, Angeli és Tölgyesi más elfoglaltsága, Halász Tamás betegsége miatt hiányzott. Szabó László és Molnár eleve sérülten lépett pályára. Az ifiből felhozni szándékozott Szabó Dávid és Schultz Martin is sérült. Összesen 12 játékost kellett nélkülözni a mérkőzés végén.

Ellenfelünk eddigi szereplésük ellenére jó benyomást keltett. Fiatal együttes, az átlag életkorukat nem teszem többre 20-22 évnél. Velük szemben – minden hiányzás ellenére - 9 tőlük jóval tapasztaltabb játékosunk kezdett. A kényszer jót is szülhet: végre kezdőként lépett pályára Hegyi és előrébb játszhatott Matity.

Mindkét csapat támadó szellemben kezdett. Az első negyedórában nekünk volt valamivel több lehetőségünk, de egy pillanatig sem lehettünk nyugodtak. Hazai szöglet után az első komolyabb lehetőség előttünk nyílt: egy gyors kontrát követően négy sükösdi jutott két védőre, de Gruber gólpasszába bele tudott nyúlni az egyik védő.

Baloldali szöglet után Papp rosszul célozta meg a felső sarkot. Popán kapott nagy labdát, gólszagú lövése a kapufa mellett suhant el. Papp jó beadását lőtte Geletta Gábor magasan fölé.

A 16. percben Szalka meg sem állt kapunkig, jól is lőtt, de jó volt Szabados is. A 20. percben Matity szabálytalanul szerelte Bozsókit, a 28 m-res szabadrúgás a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 28. percben Molnár megsérült, nagy fájdalommal mászott az alapvonalon túlra. Kizártnak tartottuk, hogy visszajön. Pár perc elteltével mégis visszajött és félidőig folytatta. Ezért minden elismerést megérdemel!

A 30. percben Hegyi küldött nagyon jó passzt Grubernek, de a kapus szinte a lábáról vette le a labdát. Hegyi egyre bátrabban és jobban játszott, vele sokat javult a középpálya. Támadásokra is vállalkozott. A 34. percben például nagyon jó pozícióban buktatták. Csordás jól eltalált szabadrúgását szépen védte Nyerges.

A 39. percben megszereztük a vezetést: Gelettát vitték földre, 28 m-re a kaputól. S végre újra működött a már sokszor bevált kombináció. Halász István szabadrúgása Matity fejére érkezett, aki biztosan továbbította a bal sarokba (0:1).

A félidőig még erősítettek a hazaiak, akár egyenlíthettek volna, de Bozsóki közelről hibázott. Összességében kiegyenlített játék folyt, mi talán valamivel többet támadtunk.

Molnár a második félidőben már nem tudott kijönni. Helyére az ifjúsági csapat középhátvédje a 17 éves Kovács Norbert került, élete első bajnoki mérkőzésére a felnőtt csapatban.

Mi kezdtünk valamivel erőssebben. Papp indult nagy lendülettel és jó cselekkel, príma beadását Gruber nem érte el. Hegyi indította Grubert, a lövése mellé ment. Az 53. percben Hegyi hibázott középen, az egyébként rossz talajú pályán eladta a labdát, amiből a teljes támadósor meglódult, Szklár nagy lövése a léc fölött zúgott el. Szerencsénk volt, egyenlítési lehetőséget hagytak ki. Koszorús válaszolt 35-ről, de lövése mellé ment.

Gyorsan változott a kép, a kapuk felváltva kerültek veszélybe. Valamivel mégis a hazai támadások voltak a veszélyesebbek. Míg nem Gruber tűnt fel a balszélen, húzott a 16-os felé, kivárt és így ütközött a középhátvéddel. Mindketten a földön maradtak, Gruber ébredt legelőször és a labdát valahogy átpasszírozta a jobb oldalon teljesen üresen álló Papp elé. Az ajtó-ablak nyitva álláson Árpi azért csavart még egyet. Megvárta a kivetődő kapust, jobbra elhúzta mellette a labdát, és éles szögből nagy nyugalommal lőtt a hálóba (0:2).

A gól után még futotta erőnkből a támadásokra. Papp élesen belőtt labdájáról Gruber alig maradt le. Szögletből Halász István fejelt a bal sarok fölé. Hegyi pompás átadásával Halász István nem tudott élni.

A 70. és 73. perc viszont számunkra vált nagyon kritikussá, de Szabados két egészen kiváló bravúrja segített. De segített az ellenfél Bozsókija is, aki négy méterről nem találta el a kaput.

A 78. percben Szabó Laci jelezte, hogy nem bírja tovább. Más cserénk nem lévén az ifi kapus Czár Attila lett a középcsatár. Képtelen helyzet! Ilyenre emlékezetemben nem találok példát. Komoly veszélybe került a nagy erőfeszítésekkel megszerzett kétgólos előnyünk.

A hátralévő 10 percben körömszakadtáig védtük az eredményt, szinte az egész csapat a 16-oson állt. El a labdával a kaputól! Ebben elsősorban Koszorús jeleskedett. Többször is az utolsó (vagy utolsó utáni) pillanatban csúszott be. Szabados bravúrjai is erősítették az elszánt védekezést.

A 83.percben valahogy mégis kiszabadultunk. Koszorús jó negyven méterre előre vágott egy labdát (tulajdonképpen felszabadítás volt), Gruber bukdácsolt vele, s a futball örök kiszámíthatatlansága folytán Czárnak adódott 100%-os helyzete. Három méterre a gólvonaltól – senkitől sem zavartatva – elesett. Egyébként minden megmozdulását nagy derültség kísérte, hiszen számára a pálya 16-oson túli része idegen táj. Viszont elmondhatja, hogy Pesti helyén játszott!

Nagy megkönnyebbülésre a másik oldalon a nála sokkal képzettebb Szalka is elkövette ezt a hibát a 87. percben: ő három méterről fölé lőtt.

A sípszó felért egy nagy hatású idegnyugtatóval, de végre győztünk!

 

Ifjúsági csapatunk félidőben már 4:0-ra vezetett, de a megsérült Szabó Dávid és Schultz Martin kiválásával jelentősen meggyengült. Három finoman szólva is védhető gól mellett 5:3-ra győzött. Góllövők: Sudár Csaba (3), Nemes Róbert, Mádi Gergő.

 

A játékvezetőre panaszunk nem lehet, osztályzata: 8 pont.

 

A Petőfi Népében téves az a tudósítás, hogy Szabados piros lapot kapott. Ugyanígy téves edzőnk neve is: Sükösd edzője Nagy Endre, és nem Havasi János.

(2011-11-22, 14. o. - Petőfi Népe) Megyei II., Dél (Kunfehértó-Sükösd 0-2, ifi 3-5).jpg

 

Sükösd, 2011. november 23.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/14/536253.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/14/558606.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/14.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer