Jelenlegi hely

Így láttam én... 2011-11-27 Sükösd-Mélykút 0-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Mélykút SE 0:2 (0:0)

2011. november 27. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Mélykút SE 3:1 (1:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-14_17-48-36_No-00.png

Vezette: Id. Péter-Szabó Ottó (Baráth Gábor, ifj. Péter-Szabó Ottó)

 

A szurkoló számára nincs rosszabb, mintha vesztes mérkőzéssel zárja csapata a szezont. Kíváncsiságból visszalapoztam, hogy alakult az utóbbi hat tavaszi-őszi záró forduló eredménye, hány pontot gyűjtöttünk és hányadik helyen végeztünk. Nos, a helyzet a következő:

2009.06.14., Sükösd- Bácsbokod 5:3 64 pont 4. hely győzelem

2009.11.22., Császártöltés-Sükösd 5:2 25 pont 6. hely vereség

2010.06.13., Sükösd-Császártöltés 2:0 62 pont 4. hely győzelem

2010.11.21., Sükösd-Kunfehértó 6:2 28 pont 5. hely győzelem

2011.06.12., Kunfehértó-Sükösd 4:3 50 pont 6. hely vereség

2011.11.27., Sükösd-Mélykút 0:2 18 pont 11. hely vereség

Tehát háromszor győztünk és háromszor kaptunk ki az utolsó mérkőzésen.

A vasárnapi vereség természetesen hangulatrontó a téli hónapokra, de ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy 18 ponttal a 11. helyen zártuk a szezont. A csapat egyébként sem kényeztette el a közönségét, hiszen itthon egyetlen árva győzelmet tud magáénak, amit még a 3. fordulóban Szakmár ellen szerzett. Két keserves döntetlent (Kisszállás – igaz, a mérkőzést az események miatt 3:0-lal a javunkra írta az MLSZ, Felsőszentiván) és öt vereséget láthatott az egyre fogyatkozó közönség!

Ennyit az elmúlt szezonról általában, de nézzük mi történt vasárnap a Mélykút ellen. Azt tudtuk, hogy jó csapat, az őszi kiegyensúlyozott teljesítményével sokáig a második helyet tartotta. Negyedik is csak egyszer volt, most a harmadik helyet foglalta el 30 ponttal, szemben a mi 10. helyünkkel és 18 pontunkkal.

Nálunk a már sokszor elsírt sérüléshullám most sem javult. Sőt! Vissza kellett hívni a hetek óta játék nélküli Tamás Karcsit, hogy valahogy össze lehessen tákolni a csapatot.

Az első félidő még azt a látszatott keltette, hogy minden lehet. De az is hamar kiderült, hogy az ellenféllel futásmennyiségben és gyorsaságban nem tudjuk felvenni a versenyt. A kapuk gyakran kerültek veszélybe.

Az 5. percben Csordás szinte végig futotta a pályát jobb oldalon, pontos beadását Schultz lábbal próbálta kapura tenni, fejelés helyett. A 8. percben Ribár mutatkozott be: veszélyes, jól eltalált lövését Szabados lábbal védte. A 10. percben Hegyi akár a vezetést is megszerezhette volna: Gruber príma beadását fölé emelte. Ugyanígy hibázott a másik oldalon Kiss Miklós is. Szabados aláfutott egy ívelésnek, s ő négy méterről nem tudta eltalálni a kaput. Pilcsuk szögletét hárította Koszorús. Egyébként Pilcsuk minden szöglete komoly gondot okozott védőinknek.

A 15. percben Gruber cselezte be magát a 16-osra, lövését Gavlik a kapu jobb sarkából kotorta ki. Halász István szöglete túljutott a fejek felett, Koszorús érkezett, de kisodródott helyzetében két méterről már nem tudott a kapuba találni.

A 18. percben Csordás nagyon jó indítása érkezett az üresen maradt baloldalra. Gruber nagyon jó pozícióban iramodott meg vele és választhatott: lő, vagy passzol a másik oldalon őrizetlenül hagyott Tamásnak. A lövést választotta, ami elakadt egy védőben. Ha Tamást választja könnyen vezetéshez juthattunk volna.

A 20. percben Koszorúst buktatták. Halász István 28 m-es szabadrúgása nagyon közel járt a felső sarokhoz. Pilcsuk bal sarokba tartó lövését védte szépen Szabados. Gyetvai puskázott el egy igen jó helyzetet. A 31. percben Hegyi tette Matity elé a labdát, aki a jobb sarok fölé emelte.

A félidőig igyekeztünk, de támadásainkban egyre kevesebb volt az erő. A végig jól záró vendég védelemnek már nem tudtunk gondot okozni. Doszpod nagy lövése ijesztett még meg bennünket és következett a szünet.

Meglepő lendülettel indítottuk a második félidőt. Gruber lőtt mindjárt az elején a kapusba. Halász István vállalkozott nagy szólóra, átadását Gruber gyengén gurította kapura. Az első öt-tíz perc volt mindössze a miénk.

A lendület elfogyott. Pilcsuk 28 m-es nagy lövésébe Matity belefejelt, ezzel lehet, hogy az első góltól mentette meg a kapunkat. Egyre erősödött a vendégek nyomása, egyre több volt a zavar fiatal védelmünkben, akik ebben az összeállításban még sosem játszottak. Átlag életkoruk 20 év alatt van.

Egyre jobban kiütközött a két csapat közötti erőnlétbeli különbség. Ami várható volt be is következett: Horváth Zoltán beadását Ribár hibátlan mozdulattal továbbította a kapunkba (0:1).

Az 55.percben még egyenlíthettünk volna. Csordás 17 méteres szabadrúgását a kapus kiütötte, de nem volt érkező. A következőkben nálunk végleg elfogyott a levegő. A 70. percben Gyetvai lövését Szabados még hihetetlen reflex mozdulattal kiütötte, de két perc múlva Ribár lövésével szemben már tehetetlen volt (0:2).

A 84.percben Gruber szépíthetett volna: két védő között elvitte a labdát, már csak a kapussal állt szemben, oda rúghatta volna, ahová akarja, de ő a kapust választotta.

Így múlt el az ősz utolsó találkozója, s vele a maradék szurkolók maradék reménye is. Jön a téli szünet, van min gondolkodni.

 

Ifjúsági csapatunk viszont kárpótolt bennünket a felnőttek gyengélkedéséért. Bohner Zsolt, Nemes Róbert és Kovács Róbert góljaival 3:1-re nyert. Ezzel nem talált legyőzőre az őszi fordulók során. 94 gólt lőtt, (a Petőfi Népe tabellája téves 92-őt hoz) 11 kapott góllal és 43 ponttal. A házi góllövő lista élén Sudár Csaba áll 29 góllal, őt követi Schultz Martin 20 és Nemes Róbert követi 19 találattal. A bravúros teljesítményükhöz gratulálunk!

 

A játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2011. november 30.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/15/536268.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/15/558621.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/15.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/15.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer