Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-03-11 Sükösd-Jánoshalma 2-3

FELNŐTT: Sükösd SC– Jánoshalmi FC 2:3 (2:2)

2012. március 11. (Sükösd, 180 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC– Jánoshalmi FC 1:2 (1:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-15_13-18-8_No-00.png

Vezette: Polyák Attila Péter (Vén Ernő, Sánta Péter)

 

Kedves sükösdi futballhívők! A vasárnap látottak alapján sajnos nincsenek jó híreim. Ott folytattuk, ahol az ősszel abba hagytuk: vereség hazai pályán – akkor Mélykúttól, most Jánoshalmától. A különbség annyi, hogy ősszel még veretlen ifjúsági csapatunk is kikapott.

Tavaly az utolsó előtti fordulóban még nyerni tudtunk Kunfehértón 2:0-ra, de abból a csapatból most sérülés miatt hiányzott Szabó László, Molnár Zsolt, Csordás Erik, Grúber Attila, Hegyi Ferenc, Pesti László és Papp Árpád. Büte felkészülési mérkőzésen sérült meg, de vállalta a játékot. Az új edzőnek, Kernya Tibornak nagyon szűkös választási lehetősége volt.

Az igyekezettel nem volt baj, de a teljesítmény mérsékelt volt. Elsősorban a támadó játékunk volt erőtlen. Az ifjúsági csapatból felhozott Szabó Dávid, Schultz Martin és Bohner Zsolt (az utóbbi kettő már szerepelt a felnőtt csapatban) nem okozott csalódást, de a tapasztalat még hiányzott.

A felállásból arra lehetett következtetni, hogy a létszámban is megerősödött védekezés mellett a középpálya türelmes játékával próbálunk helyzeteket teremteni és azokat kihasználni. Az elképzelés csak részben sikerült.

Az első tíz percben – némi meglepetésre – a vendégek akár el is dönthették volna a mérkőzés sorsát, de Szabados vert helyzetben kétszer is lábbal mentett, bravúrosan. A 11. percben jutottunk el ellenfelünk kapujához. Matity 25 m-es, veszélyes szabadrúgását Varga a léc fölé tolta.

Schultz lapos szöglete elhibázottnak látszott, mégis gólt szereztünk belőle: a labda átsuhant a védők gyűrűjén és Matity a nagy kavarodásban valahogy átgyötörte a gólvonalon (1:0).

A vezetés némi nyugalmat kölcsönzött és úgy tűnt, hogy a mérkőzés - ha nehezen is - de megnyerhető. Erre két jó lehetőség is kínálkozott: Schultz remek indítással találta meg Bohnert, aki szinte megrettent a nagy lehetőségtől és gyengén a kapus kezébe emelt (Pestinél ez biztos gól!).

A 31. percben Zsikót buktatták 22 m-re a kaputól. Matity szabadrúgása (a tőle sokszor látott megoldással) félmagasan a kapu bal oldalába tartott, de Schultz beleért, ezzel a léc fölé ment. Ha nem ér bele, valószínű 2:0. E helyett az ellentámadásból Jeszenszky egyenlített (1:1).

A gól után a vendégek kaptak jobban lábra, s a 40. percben Fenyvesi a vezetést is megszerezte (1:2).

Közben Bohner súlyosan megsérült, helyére Koszorús állt. A hátralévő percekbe beszorultunk, védőink többször is nehéz helyzetben hárítottak. Krix vídia keménységű belépőjénél a sárga lap halványpirosnak látszott.

A félidő utolsó percében végre eljutottunk ellenfelünk kapujáig, de semmi veszélyt nem jelentettünk. Mígnem Varga kapus sietett a segítségünkre: kirúgásból szögletre került a labda (ilyet még nem láttam), de mentségére legyen, hogy ehhez az erős szél is kellett. Schultz most a másik oldalról rúgott az előzőhöz hasonló szögletet, s megismétlődött az első gólunk jelenete: most is Matity ébredt először, s egy méterről kiegyenlített (2:2).

A második félidőben tovább erősödött a szél, szinte kiszámíthatatlan volt a labda útja, de így is a vendégeknek kedvezett. Folyamatosan támadtak, de két-három alkalomtól eltekintve igazi veszélyt nem jelentettek. Ha igen, Szabados jó formában védett.

Mi a felezővonalat is ritkán léptük át. Schultznak adódott két jó lehetősége, de egyikkel sem tudott mit kezdeni. A 61. percben Szabó Dávid az utolsó utáni pillanatban lopta le a csatár lábáról a labdát. Ezt még megúsztuk! Kezdett mindenki beletörődni, hogy jó a döntetlen, csak Jeszenszky nem. A 74. percben Fenyvesitől olyan átadást kapott, amit elrontani sem lehetett (2:3).

Az egyenlítésre még Kovács Robinak kínálkozott még lehetőség, de éles, jól eltalált lövése a bal felső sarok felett húzott el.

 

Ifjúsági csapatunk Sudár Csaba nagyon szép góljával 75. percig vezetett, de Jánoshalma két perc alatt két gólt lőtt és nyert. Így elúszott az eddigi veretlenség. A csapat Geletta Gábor, Schultz Martin és Szabó Dávid hiányát nem tudta pótolni.

 

Polyák játékvezető korrekten vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2012. március 14.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/16/594971.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/16/609477.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/16.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/16.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer