Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-03-18 Nemesnádudvar-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 2:1 (2:1)

2012. március 18. (Nemesnádudvar, 450 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 3:0 (1:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-15_14-26-44_No-00.png

Vezette: Kőrösi János (Bornemissza Norbert, Ártim Dóra)

 

Már szinte restellni való megint a csapatunkat ért bajokkal kezdeni, mert könnyű magyarázkodásnak tűnhet egy vesztes mérkőzés után. Pedig sajnos nem az! Azt hittük, hogy az elmúlt héten nagy nehezen összerakott alakulat már megáll a lábán. Ha csikorogva is, de elindulhat fölfelé.

Ezzel szemben döbbenten látom a kezdésnél, hogy még abból is négyen hiányoznak. Bohner és Szabó Dávid Jánoshalma ellen szerzett sérülése nem jött rendbe, Matity és Zsikó a tavaszi náthával bajlódik.

Az őszi keretből 12 fő hiányzott. Ha hozzáteszem az esetenként besszálló Angelit, akkor tizenhárom*. Bohner, Szabó Dávid és Schultz után fel kellett hozni az ifjúsági csapatból Nemest is, ami ennek összeomlását jelentette. Bízni csak a tisztes helytállásban lehetett – annak ellenére, hogy Nemesnádudvar egy hellyel mégis csak mögöttünk volt.

A mérkőzés ilyen előzmények után nem sok jót ígért, s az már csak ráadás, hogy az első percben ajándék góllal kedveskedtünk a hazaiaknak: Kovács Róbert röviden adott haza, Sziegl rácsapott , elhúzta a labdát Szabados mellett és besétált vele a kapuba (1:0). Mindez az első percben!

Mezőfi növelhette volna gyorsan az előnyt, de tiszta helyzetből Szabados ölébe emelt. Vészes jeleit láttam annak, hogy megint kapunk egy hatost, mint ősszel itthon. A két Melcher és Sziegl gyorsaságával szemben alig volt eszközünk. Szétfutottak bennünket, Sziegl közelről ismételhetett (2:0).

Könnyű prédának látszottunk egészen a 26. percig, amikor Nemes lapos lövése László hasa alatt a hálóba jutott (2:1).

Bénultságunk valamit fölengedett, újabb helyzete mégis Nemesnádudvarnak adódott: Melcher Martin otthagyta Bütét, beadását Sziegl fejelte kapura, Szabados a bal alsóból kotorta ki.

Alábbhagyott a hazai lendület, s a félidőig három gólhelyzetet sikerült kialakítanunk. Kovács Róbert fejelt két méterről fölé, beadását Halász István fejelte gyengén a kapus kezébe. Az előzmények után – lehet, hogy furcsán hangzik -, de már a vezetést is megszerezhettük volna.

A második félidőt megint erősen kezdte Nemesnádudvar, de eredményesen védekeztünk. A 62. percben kerültünk először a kapu közelébe, amikor Koszorúst buktatták a 16-os sarkán. Szabadrúgása visszapattant a sorfalról Halász István elé, aki nem tudott élni az egyenlítési lehetőséggel.

Kovács Robi remek lövése a jobb felső felett húzott el. Schultz került ígéretes pozícióba, de csavart labdája a kapu mellé ment. Melcher Martin válaszolt, de ordító helyzetben ő is rontott. Schultz jobb oldali szögletét Kovács Robi fejelte a baloldali kapufára. Büte szabálytalankodott, Melcher Martin szabadrúgását Schmidt fejelte nagyon veszélyesen kapura, de Szabados bravúrral védett.

Az utolsó öt percben mindent egy lapra téve a teljes csapat feljebb lépett, s az egyenlítés reményében egy utolsó hajrába kezdett. Ebből Tölgyesi Máté 20 méteres lövése jelentett még veszélyt, amit László kapus biztosan védett. Így maradt a 2:1. Egyébként ez a realitás, még akkor is, ha némi szerencsével egy döntetlennel jöhettünk volna haza.

 

Ifjúsági csapatunk a meghatározó játékosai nélkül csak vergődött és 3:0-ra kikapott. Sajnálom a fiúkat, mert félelmükben még azt sem nyújtották, amire egyébként képesek.

 

Kőrösi játékvezető jól vezette a mérkőzést. Osztályzata 8 pont.

 

*Nem tudom megállni, hogy ne soroljam fel a bevezetőben említett 13 játékos nevét: Molnár Zsolt, Csordás Erik, Pesti László, Papp Árpád, Grúber Attila, Matity Donát, Hegyi Ferenc, Zsikó Viktor, Szabó Dávid, Bohner Zsolt, Szabó László, Takács Zoltán, Angeli István.

 

Sükösd, 2012. március 21.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/17/594985.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/17/609491.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/17.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/17.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer