Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-04-01 Sükösd-Bajaszentistván 3-6

FELNŐTT: Sükösd SC – Bajaszentistváni SK 3:6 (1:3)

2012. április 1. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Bajaszentistváni SK 1:1 (0:0)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-15_16-53-38_No-00.png

Vezette: Tamás Roland (Lichtenberger István, Horváth Attila I.)

 

Csapatunk mélyrepülése sajnos folytatódott. De a nagyobb gond az, hogy nem látom a végét. Bajaszentistván ősszel 9 ponttal a 15. helyen szerénykedett. Szeptemberben náluk még 3:1-re győztünk, most viszont csúnya áprilisi tréfát űztek velünk, megalázó vereséget mértek ránk. Beállították a 2011. augusztusi „hatost” – azzal a különbséggel, hogy akkor Nemesnádudvarnak csak kettővel tudtunk válaszolni.

Egyébként a mérkőzés kísértetiesen hasonlóan alakult. Megnéztem az őszi csapat összeállítást, s arra jutottam, hogy nálunk a vasárnapiból nyolc játékos akkor is szerepelt. Ez mégis csak a többség, ezért nincs értelme hiányzókra hivatkozni. Mindössze annyit, hogy nagyon szűkös állományból Büte eltiltása, Koszorús öt sárgája miatt hiányzott.

Vendégeink a télen erősítettek: Székely, Várnagy, Koch és Gugán igazolása a tavaszi eredményeikben már benne van. A Mélykút elleni döntetlenjükre már oda kellett figyelni. A még kitartó szurkolóink az áhított első tavaszi győzelemre vártak, többségük azt hangoztatta, hogy mikor, ha most nem? Azt nem tudták, hogy ez a Bajaszentistván más, nem az őszi csapat.

De lássuk a mérkőzést! Az első percekben Zsikó próbált utolérni egy rossz hazaadást, s a kifutó kapus nagy erővel éppen mellbe rúgta. Szabálytalanság nem történt, de percekig aggodalomra adott okot. Nagyobb baj nem történt, folytatni tudta a játékot. A 10. percben éppen ő kísérletezett az első lövéssel, de Farkas hárította.

Az első figyelmeztetést a 14. percben Hangya éles lövése jelentette, ami még elzúgott a jobb kapufa mellett. A következő Holczer alakítása volt: már a 11-es környékén járt, amikor Szabó Dávid vert helyzetben még szerelni tudta. A 20. percben Székely Zsolt (egykori sükösdi gólzsák) már nem tévedett (0:1).

Válaszul Schultz baloldali beadása a kapufa csücskén landolt. Huszonkét perc elég volt ahhoz, hogy kiderült: vendégeink sokkal szervezettebben, s főleg gyorsabban művelik ezt a játékot.

Székely került ismét 100%-os helyzetbe, de addig szórakozott, amíg Szabó Dávid közbe tudott avatkozni. Hangya 20 m-es nagy lövése alig ment fölé. A 17 éves Szabó Dávid abszolút gólhelyzetben harmadszor is találkozott a harmincon felüli minden hájjal megkent Székellyel, aki kemény ütközés után a füvön maradt, várva a tizenegyest. A játékvezető továbbot intett.

Schultz iramodott meg, használható beadását Zsikó rontotta el. Nemes játszotta tisztára magát, Halász István lábára tette a labdát, lövését biztosan fogta a kapus.

A 35. és 39. perc között végleg kiderült, hogy ez nem a mi napunk lesz! Először Királyt hagyta faképnél Holczer, beadását Gergity kapásból küldte a bal sarokba - Szabados mozdulni sem tudott (0:2). A következő nagy lehetőséget még Székely kihagyta, de Holczer nem (0:3). Bekövetkezett a padlófogás.

Teljes rövidzárlat és dermedt csönd! A kábulaton Nemes szép gólja enyhített valamelyest a 40. percben (1:3).

Kínos, lélektanilag is nehezen viselhető állapotban kezdődött a második félidő. Senki nem várta, s öt perc alatt mégis megadatott az egyenlítés lehetősége. Először Schultz szögletét fejelte Matity veszélyesen kapura, de Farkas jó helyen állt.

A 48. percben Matity remek cselsorozat után elronthatatlan helyzetbe hozta valamivel az ötös előtt Kovács Robit, de neki sikerült elrontani: még a kaput sem találta el. Két percen belül ugyanezt megismételte Halász István: Nemes átjátszotta a védőket, tökéletes gólpasszát lőtte csúnyán fölé. Ezzel úgy tűnt, ellőttük utolsó puskaporunkat is.

A következő negyedórát jobb elfelejteni. Hangya éles szögből leadott lövése Szabadosról került a jobb alsó sarokba (1:4), majd Székely csinált bohócot az egész védelmünkből az ötösön belül (1:5).

Bajaszentistván öröm futballba kezdett, mégis mi szépítettünk: Matity átadásából Schultz okos gólt lőtt (2:5).

Geletta önfeláldozó belépésével meg tudta akadályozni a hatodikat - átmenetileg, mert a 72. percben Csobolya jobb oldali szögletét Gergity tetszés szerint küldhette a kapuba (2:6). Matity válaszolt egy kapufa erejéig.

Minden mindegy alapon az utolsó nyolc-tíz percben elkezdtünk futballozni. Nemes ismét tökéletes gólhelyzetbe hozta Halászt, aki 10 méterről ismét fölé talált. Tamás nagy lövése gólt ígért, de Farkas öklözni tudott. A 83. percben Nemes elhúzott a jobb oldalon, beadásából Schultz állította be a végeredményt (3:6).

 

Ifjúsági csapatunk Szőllősi Róbert szép szabadrúgás góljával a 91. percig vezetett. Már a füttyszóra vártunk, amikor elügyetlenkedtünk egy könnyen megoldható helyzetet, s a vendégek szöglet után egyenlítettek (1:1).

 

A játékvezető osztályzata 7 pont. Segítői rontották a teljesítményét.

 

Kedves sükösdi Szurkolótársak! Azt biztosan állítom, hogy nem az akarással van a baj! Az elképzelt új szisztémához hiányzik a megfelelő képesség. Ne temessük a csapatot, ez így is a miénk!

 

Sükösd, 2012. április 4.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/19/594996.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/19/609503.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/19.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/19.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer