Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-04-15 Sükösd-Érsekcsanád 1-1

FELNŐTT: Sükösd SC - Érsekcsanád KSKE 1:1 (0:0)

2012. április 15. (Sükösd, 450 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Érsekcsanád KSKE 1:1 (1:1)

 

SnapCrab_NoName_2019-11-19_17-19-19_No-00.png

Vezette: Béleczki László (id. Kriván Péter, Komáromi Henrietta)

 

A mindig figyelemmel kísért találkozó nagyjából a csapatok tabellán elfoglalt helyüknek megfelelően alakult. Érsekcsanád lényegesen jobban kezdte a tavaszt, mint mi. A múlt héten nyerni tudtak a felzárkózó Bajaszentistvánon, amelytől mi itthon egy hatost kaptunk, viszont Dusnoki döntetlenünk óvatosságra intette a vendégeket.

Sok feljegyezni való nem adódott a találkozóról. A futball keveset volt jelen a pályán. A jobb, főleg gyorsabb támadók és védelmünk folyamatos küzdelme végig jelen volt a mérkőzésen.

Az első félidőt még megúsztuk gól nélkül. Tóth-Apáti, Taba Barna és Novotnik 30 perc alatt simán eldönthette volna a mérkőzést, de Szabados bravúrral mentett. Részünkről egyetlen komoly esély kínálkozott: a 34. percben Kovács Róbert tökéletes gólhelyzetbe hozta Nemest, aki nem használta ki a megnyílt folyosót, hanem egyből lőtt, a jobb kapufa mellé. Ezen kívül Halász István két távoli szabadrúgása és Fekete kapura (kapu mellé) rúgása jelentette az összes támadási muníciónkat.

Szervezett, átgondolt játékot sem a középpályán, sem elöl nem lehetett felfedezni. Ritka eseménynek számított, ha egymás után háromszor sükösdi lábra került a labda. A monoton gyürkőzés feloldására Pesti becserélése (61. perc) jelentett némi reményt. Azért írom, hogy „némi”, mert Laci decemberi térdműtéte óta most lépett először pályára. Már a jelenléte is visszafogottá tette a vendégeket, de a gyors kontrákról ezután sem tettek le.

Nagyon úgy festett a dolog, hogy aki egy gólt lő, az nyer!

Nálunk ez azt jelentette, hogy a végig kiválóan teljesítő Szabados, Koszorús, Krix trió mikor hibázik először. Nos, ez a 69. percben következett be, az eddigi legveszélytelenebbnek látszó akció végén. Szabados megtorpant egy pillanatra, s a védők között Novotnik testtel a kapuba sodorta a labdát (0:1).

A 73. percben a sérüléséből felépülő és jól játszó Csordást Büte váltotta fel, majd Tamás jött segíteni Nemes helyett. Ő már a 8. percben megsérült, láthatóan fájdalmakkal játszott eddig is.

A bekapott gól után valamivel erőteljesebbek lettek támadásaink, többször eljutottunk ellenfelünk kapujához.

Pesti szinte a kapufáig jutott el az alapvonalon, de nem tudta jól befejezni. Koszorús is felzárkózott a támadásokhoz. Kétszer is csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Az első után erős, lapos szabadrúgása visszapattant a védőkről, amit újra megszerzett, de ismét buktatták, most már 17 m-re a kaputól. Halász István remek szabadrúgására a kapus mozdulni sem tudott (1:1).

Az utolsó tíz perc már a régi hangulatot idézte, nyerni akartunk. Először Pestit, majd Matityot ütötték el a 16-os előtt. Az akcióban Nagy jeleskedett, akinek volt már egy sárgája - megkapta a másodikat is és kiállították.

A végső erőfeszítések egyik félnek sem sikerültek, maradt az 1:1, ami tökéletesen lefedi a két csapat jelenlegi állapotát. Eddig is szoros eredmények születtek a két rivális találkozóján. Egyet nosztalgiából megemlítenék: 1973. június 4-én, Sükösdön 1:0-ra győztünk Kollár András góljával, de ezt a mérkőzést 1200, azaz egyezerkettőszáz néző szurkolta végig. A közönség részéről panaszra most sem lehet okunk, mert a 450 fő magasan nézőcsúcs a fordulóban.

 

Ifjúsági csapatunk ugyancsak 1:1-es döntetlent ért el. Súlyos védelmi hiba után Érsekcsanád már a 4. percben vezetést szerzett, amire Bohner Zsolt a 35. percben tudott válaszolni.

 

Sükösd, 2012. április 18.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/21/595017.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/21/609524.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/21.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/21.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer