Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-04-29 Sükösd-Miske 4-2

FELNŐTT: Sükösd SC – Miskei ALC 4:2 (0:2)

2012. április 29. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Miskei ALC 13:2 (5:0)

 

Vezette: Tamás Roland (Sánta Péter, Lichtenberger István)

 

VÉGRE! Csapatunk megszerezte első tavaszi győzelmét és nem is akármilyen mérkőzésen. Ellenfelünk az 5. helyen állt, ott, ahol éveken át legtöbbször mi tartózkodtunk.

Ha végignézzük Miske összeállítását csupa jó nevű, több csapatot is megjárt, tapasztalt játékosokat találunk. Ahhoz, hogy technikailag képzettebbek, nem fér kétség, de ez most kevésnek bizonyult, amire az első negyedóra után a legkisebb tételben sem fogadott volna senki.

Első helyzetünket Pesti produkálta: gólpassza a 11-es ponton találta Feketét, aki egyből lőtt a bal kapufa mellé. Mindössze hét perc telt el, amitől mostanában tartanunk kell: Gazsi jó ütemben indította Follárdtot, akiről védőink lemaradtak (azt hitték, hogy lesen van), s megszerezte a vezetést (0:1).

A rutinos gárda tette-vette a labdát, mi meg üldöztük őket, változó sikerrel. A 16. percben Krix már birtokolta a labdát, különösebb veszély körülötte nem volt, s a hazaadást választotta, amit Szabados olyan rosszul talált el, hogy príma gólhelyzetbe hozta Tamaskót. Ő köszönte szépen és 0:2. A nézők sorában felmerült az is, hogy kapusunk tévedésből passzolt, ugyanis végig zavaró volt, hogy mindkét csapat piros-fehérben játszott.

Miske a két gólos előny birtokában tartotta a labdát, nyugodtan adogatott, a mieink nehezen emésztették meg a folytatódni látszó „tavaszi átkot”, de becsületükre szól, hogy nem adták fel egy percre sem.

Ezt újabb és újabb próbálkozások igazolják: Pesti átadását Kovács ballal a jobb kapufa mellé küldte. Válaszul Kovács tette Pesti elé a labdát, de a védők szorításában nem tudta átvenni. Az egyre magabiztosabban játszó Szabó Dávid a vonal mellett túljutott már két emberen, élesen a kapu elé lőtt, amiről Tamás centiméterekkel késett le.

Amíg mi a támadásainkat építgettük, Gazsi megismételte az első gól előtti alakítását, amelyből Follárdt gond nélkül vezethette kapura a labdát, de Szabados remek közbelépéssel korrigálta előző hibáját. Ha ez bemegy, azt hiszem végleg elszálltak volna a sükösdi remények. Egy kapus bravúr ilyen helyzetben mindig erőt ad a csapatnak. Most is ez történt.

Geletta verekedte át magát a középpályán, s úgy tűnt, meg sem áll a kapuig, de felrúgták. Koszorús nagy erejű szabadrúgását Varga szó szerint a bal felsőből kotorta ki. Büte igyekezett a jobb oldalon, beadását Koszorús kapásból fölé durrantotta. Továbbra is Koszorús percei következtek: lehetetlent nem ismerő elszántsággal jutott el újra és újra az ellenfél tizenhatosáig. A 38. percben Nagy Dávid már sárga lapot érő szabálytalansággal tudta csak megállítani. A 40. percben a léc alá tartó lövését tolta ki Varga.

Már-már azt hittük, hogy ennek a kapusnak nem tudunk gólt lőni, mert Halász István remek szabadrúgását is hárítani tudta. Ekkor még nem sejtette, mi vár rá. A félidő vége előtt Tamaskó indult meg a jobb oldalon, élesen belőtt labdáját Glavatity három méterről nem tudta gólra váltani, Szabados lábreflexei most kiválóan működtek. Ez volt a második javító tétele.

A félidő utáni első hét perc ajándék volt a szurkolóknak. Olyan fordulat következett, amire senki nem számított. A főszerep itt Pestié volt: megismételte, amit legjobb napjaiban láttunk tőle.

Az első tipikusan Pesti licenc: Koszorús, majd Halász István passza után átkígyózott a védőkön, volt „szíve” elfektetni a kapust is, s a befejezés már gyerekjáték (1:2). Két perc múlva otthagyott mindenkit a jobb oldalon, s tökéletes gólpasszát Kovács Robi küldte a hálóba (2:2).

Az ámulat teljes volt, de még nem ért véget. Szabó Dávid a félvonaltól 15 m-re pontos indítást kapott a baloldalon, mindenki átadást várt, de ő felgyorsított, s „pimaszul” nagy gólt ragasztott 20 méterről, a tőle minimum egy tízessel idősebb Varga hálójába (3:2). Szépségdíjas találat volt!

A vendégek nem értették mi történik velük. Egy ideig még próbálkoztak, de a közel 30 fokos melegben, 60 perc után elfogyott a levegő, s a fordítást nehezen viselték. Innen már a miénk volt a pálya. A 63. percben Szabó D. végleg eldönthette volna a mérkőzést, de közeli kapáslövése elkerülte a jobb felső sarkot.

Miskének három komolyabb támadásra tellett a hátralévő időben. Gazsi kétszer jutott még pontrúgáshoz, az egyiket Krix fejelte vissza a mezőnybe (kisebb agyrázkódással is járhatott volna), a másikat Koszorús. Harmadik esetben Koprivanacz jó ütemű közbelépése miatt nem kaptunk gólt.

A délutánt Király 83. percben lőtt gólja koronázta meg: elindult a jobb oldalon, a védők hátráltak, leadásra számítottak, de ő a hosszú sarkot választotta (4:2). A végén Krixék „nagytakarításba” kezdtek, az eredményt őrizték. Sikerrel!

 

Az ifjúságiaknál nem volt egy súlycsoportba a két csapat. 5:0-ás félidő után 13:2-re győztek a mieink. Góllövők: Schultz Martin (5), Szöllősi Róbert (3), Csordás Erik (2), Sudár Csaba (2), Geletta Gergő (1).

 

Tamás Roland játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2012. május 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/23/595030.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/23/609537.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/23.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/23.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer