Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-06-17 Mélykút-Sükösd 5-3

FELNŐTT: Mélykút SE - Sükösd SC 5:3 (2:2)

2012. június 17. (Mélykút, 120 néző.)

IFJÚSÁGI: Mélykút SE - Sükösd SC 2:8 (1:5)

 

Vezette: Kiss Sándor (Balla Krisztián, Váczi Zoltán)

 

Kísért a múlt! 2011. április 24-én 4:0-s vereséget szenvedtünk Mélykúton, Snyehola három és Pilcsuk góljával. Ez a két úr (futballban már a korosabb nemzedékhez tartozik) megismételte a múlt évi áprilisi tréfáját: Snyehola ugyanúgy hármat, Pilcsuk egyet rúgott. Hozzájuk Gyetvai csatlakozott, hogy kilegyen az öt. Különbség annyi, hogy most mi is rúgtunk hármat, nem is akármilyet.

Az még egy lényeges különbség, hogy akkor mi az ötödikek voltunk, míg Mélykút a hetedik helyen állt. Részünkről a harmadik hely megszerzése, részükről a tisztes helytállás volt a tét. Az eredmény tekintve Mélykút biztosan, mi a realitásoknak megfelelően teljesítettünk. 

Hogy autós hasonlattal éljek, vasárnap mi már „a rajtvonalnál bennragadtunk”. Hét perc elegendő volt ahhoz, hogy kiderüljön védelmünk jobb oldala átjáróház, de baloldala is sebezhető. Pontosan úgy, mint a tavalyi mérkőzésen.

Akkor a kényszerből védővé lett Takács, most Büte nem tudott mit kezdeni Gyetvaival. Velez ezt korán észlelte és pontos indításai rendre a címzetthez érkeztek. Folyamatosan Snyeholát és Ribárt keresték és meg is találták. A hetedik percben Büte most Szabadival birkózott, aminek buktatás lett a vége. A szabadrúgást Velez a hosszúsarokra érkező Snyehola fejére rajzolta és 1:0.

A következő tíz percben levegőhöz sem jutottunk. Könnyen további három gólt is szerezhettek volna. A kotta ugyanaz volt: a szélekről élesen belőtt labdákra berobbant támadókkal középen meggyűlt a bajunk. Sorban Velez, Snyehola és Gieszinger parádézott a kapunk előtt. Hogy a gól elmaradt, középső védőink önfeláldozó bevetődéseinek és jó adag szerencsének is köszönhető.

Mi az első 22 perc alatt kétszer jutottunk el a kapuig. Schultz és Halász István lövése nem okozott különösebb gondot Gavliknak. Nem úgy Királyé. Zsikó harcosan előretört a jobb oldalon, beadását Kovács Robi visszapasszolta Királynak, aki minden igazítás nélkül nagy gólt lőtt úgy 25-ről (1:1).

Mindössze négy percig voltunk egálban, most védelmünk bal oldala volt képtelen Snyeholát megállítani. Beadását Gyetvai közelről továbbította a sarokba (2:1).

Új lendületet kapott az átmenetileg lanyhulni látszó támadási kedv. Gyetvai megint otthagyta Bütét, a sokadik pontos beadásra most Ribár érkezett, sima bepasszolás helyett éktelen nagy „luftot” rúgott. Büte következő szabálytalansága után Snyehola szabadrúgása jött vissza a sorfalról. Gyetvai gólt érő átadását Gieszinger öt méterről lőtte fölé.

A félidőig a hazaiak megtették azt a szívességet, hogy visszavettek az iramból, átjuthattunk a felező vonalon. A 43. percben Büte futott fel sikeresen. Első beadása még elszállt a fejek felett, a másodikra Kovács Robi a legjobb ütemben érkezett, s látványos gólt fejelt a léc alá (2:2).

A második félidőre nem jött ki a mélykúti csapat erőssége, a játékos edző Velez, ami észrevehető visszaesést okozott a csapat játékában, javultak az esélyeink, még az is felsejlett, hogy nyerhetünk is. Valószínű ennek érdekében küldte pályára Kernya edző a három cserét: Matityot Kárpáti, Zsikót Fekete, Királyt Koprivanacz váltotta. A gond csak annyi volt, hogy amíg az új belépők keresték a helyüket, az 58.és 66. perc között Snyehola két gólt lőtt. Megint a széleken vertek meg bennünket. Koprivanacz első hibáját követően a rövid sarokba bombázott (3:2). A másodiknál Krix még szögletre szerelt, amelyet Pilcsuk ívelt be, s Snyehola kapásból vágta Szabados hálójába (4:2).

A hátralévő időben Pestinek volt két kísérlete (az egész mérkőzésen talán két használható labdát kapott). Az elsőbe belebonyolódott, a második már gólt ígért, de a 16-oson elkaszálták. Schultz szabadrúgását a védőfalból kifejelték.

A 80. percben Horváth hagyta maga mögött a baloldali védőinket. Ribár - Gyetvai adogatás után, sakk-matt helyzetben, a sérülésből alig felépülő Pilcsuknak már könnyű dolga volt: öt méterről kellett a kapuba passzolni (5:2). A 87. percben megszerezhette volna a második találatát is, de a kapu torkánál hibázott.

A 33 fokos melegben mindkét csapat – az egyébként hibát-hibára halmozó - játékvezető sípszavára várt, amikor Kárpáti labdájával Schultz megiramodott és éles szögből a léc alá lőtt (5:3).

Mindent egybevetve lőttünk három nagyon szép gólt, de védekezésünk színvonalát az ötös minősíti!

 

Ifjúsági csapatunk 5:1-es félidő után 8:2-re nyert. Góllövők: Szöllősi Róbert (3), Bohner Zsolt (3), Nemes Róbert (1) és Hornyák Zsolt (1).

 

Kiss Sándor játékvezető osztályzata: 4 pont.

 

Sükösd, 2012. június 20.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/30/595087.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/30/609593.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/30.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/30.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer