Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-08-18 Sükösd-Jánoshalma 2-1

FFELNŐTT: Sükösd SC – Jánoshalmi FC 2:1 (0:1)

2012. augusztus 18. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Jánoshalmi FC 1:8 (1:3)

 

Vezette: Patyi Zoltán (Kiss Anikó Tünde, Vereb Bence Gábor)

 

Minden mérkőzés fontos, de a szezonnyitó különösen, aminek nem kedvezett a fordított program. Angeli esküvője miatt a felnőtt csapat kezdett 14 órakor, a kánikulai melegben, ugyanolyan óvatosan, mint ellenfele. A felállásból látható, hogy egyetlen új név sem szerepel, viszont sérülése miatt hiányzott Pesti. Megmaradt tehát a csapat, a változás annyi, hogy Kernya Tibor edzőt Molnár Zsolt váltotta.

Az első negyed óra a fogáskereséssel telt el, minden kockázat nélkül vándorolt a labda, hol egyik, hol másik oldalon. Jeszenszky ébredt legelőször, s mindjárt helyzetbe került, de Krix mintaszerű becsúszásával mentett. Egyébként ez a párharc végig folytatódott, a védőnek láthatóan nem ízlett a jobboldali védő poszt, többször is zavarba került, ami tőle ez középen szokatlan.

Schultz szöglete jelezte, hogy ébredezni kezdünk. Halvány próbálkozásaink erősödni látszottak. Egyre többet volt nálunk a labda, de sok gondot nem okoztunk az ellenfél védelmének, amit némileg cáfol, hogy Matity gólba tartó fejese Tamás válláról pattant vissza a mezőnybe.

Jánoshalma kivárásra játszott, váratlan ritmusváltásokkal rendre Jeszenszkyt keresték. A 18. percben Krix csak szabálytalanság árán tudta megállítani. A 25 m-es szabadrúgás után a labda már túl volt a gólvonalon, de a kapus támadása (vagy les) miatt a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé.

Az első igazi megmozdulás Kárpátié volt. Kovács Robi jó 30 méteres indítását vette át, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. „Kacsa” folytatta azzal, hogy cseleivel megforgatott két védőt, beadását a 11-es pont körül Büte tisztán kapta, de ütemet tévesztett, s gyámoltalanul a hátvédet találta el. Ez színtiszta gólhelyzet volt!

Igyekezetünk mégis enyhe fölénnyé vált, s jött a második kihagyott helyzet: Kovács Robi labdájával Matity felgyorsított és Tamást hozta ígéretes helyzetbe, aki nem tudott élni vele.

A hőséget úgy látszik Kárpáti tűrte legjobban, rendre otthagyta védőit, vagy csak szabálytalanul tudták szerelni. Így a 28. percben is, 30 méterre a kaputól. Schultz gyenge szabadrúgása elakadt a sorfalban. A másik oldalon Kovács Robi szögletét emelte Zsikó a jobb sarok fölé.

Már-már hinni lehetett abban, hogy megszerezzük a vezetést, amikor bejött a vendégek tudatos megoldása: Irbouh bizonyította, hogy jól lát a pályán. Krix fennragadt a félpályán, Jeszenszky üresen maradt, s ő elég jó futballista ahhoz, hogy az első adandó alkalmat kihasználja: magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába (0:1). A félidőig több kísérletünk volt az egyenlítésre, de nem ment!

A második félidőt Halász István kezdte Bohner helyett, s mindjárt veszélyes szabadrúgással nyitott: 28 m-ről csavart fölé. Zsikó helyett Csordás jött, s percek múltán kiderült, hogy a csapat megpróbált sebességet váltani. Schultz második szögletéről Koszorús centiméterekkel maradt le. Nem így Büte: Kárpáti gólpasszára érkezett jó ütemben és most nem tévedett (1:1)!

Ez további lendületet adott, enyhe fölénybe kerültünk, de megjósolható volt, hogy nem ez lesz a végeredmény. Matity tökéletesen helyezett lövését Maráczi szó szerint a levegőben úszva tolta a kapufa mellé. Bravúros, szép jelenet volt, amit két jánoshalmi kontra követett. Az elsőnél Koszorús buktatta Lukácsot, aki a szabadrúgást magasan fölé küldte. A másodiknál Koszorús bizonyította, hogy ő is úr a levegőben: valami egészen ritka mozdulattal fejelte el a labdát a 100%-os helyzetben érkező csatár elől.

További frissítés következett: Büte helyett Geletta, Schultz helyett Tölgyesi Máté, Kovács Robi helyett Fekete folytatta. A hőmérséklethez igazodva igyekezett mindkét csapat, a kérdés az volt, hogy melyik tudja felbillenteni az egyensúlyi helyzetet.

A 78. percben ez nekünk sikerült! Fekete jó labdájával Matity indult meg, de 20 méterre a kaputól felborították. Koszorús pedig szépségdíjas szabadrúgással lőtte ki a jobb felső sarkot (2:1)!

A vendégeknek még ez sem szegte kedvét, most kezdtek el igazán futballozni. Egy utolsó rohammal könnyen egyenlíthettek volna, de a szerencse most mellénk szegődött. Faragó Roland 10 méterről a felső kapufát találta el, s a visszapattanó labdát Irbouhnak sikerült a jobb kapufára fejelni két méterről. Nagy mázli, de megvan a három pont!

 

Ifjúsági csapatunk szárnyaszegetten vergődött és 8:1-re kikapott. Gólszerzőnk: Rácz Gergő.

 

Patyi Zoltán játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2012. augusztus 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/1/628925.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/1/649912.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/1.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/1.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer