Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-08-26 Bácsborsód-Sükösd 3-1

FELNŐTT: Bácsborsód SK- Sükösd SC 3:1 (1:1)

2012. augusztus 26. (Bácsborsód, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsborsód SK- Sükösd SC 2:8 (2:4)

 

Vezette: Nasz Róbert (Tóth Ferenc, Hágen András)

 

A múlt szombati győzelem után bizakodó hangulatban érkezett Bácsborsódra a sükösdi „törzsgárda”. Általános volt a vélemény, hogy jó lehet a csapat a döntetlenre – szerencsés esetben egy szoros végeredményű győzelemre is. A felállásnál ebből kicsit vissza kellett venni, mert kiderült, hogy Pesti mellett hét közben súlyosan megsérült Büte, Kárpáti pedig üdül.

A térfélválasztás jól sikerült, erős hátszéllel kezdtünk, meglepően jól. Támadásaink egymást követték, földön tartottuk a labdát. Az első negyedórában sikerült meglepni a hazaiakat.

Bohner már a 4. percben labdát szerzett a 16-oson. Tökéletes átadására Tamás érkezett az ötösön, lövés helyett visszahúzta bal lábára a labdát, a csel bejött, de a befejezéssel két métert tévedett. Matity emelt távolról, majd Bohnert indította a jobb oldalon. Már bőven a védők mögött járt, beadása azonban gyengére sikerült. Schultz iramodott meg, azt hittük, hogy a kapuig meg sem áll, amikor a 11-es ponton egyszerűen elbotlott. Tizenhárom perc alatt három nagy lehetőség úszott el.

A következő viszont már bejött: Zsikó nem hibázott! Matity labdáját megtolta maga előtt, s két védővel a nyakán a kifutó kapus mellett vezetést szerzett (0:1). Szorgos negyedóra eredménye volt ez a gól.

Bácsborsód a 16. percben vezette az első komolyabb támadását, de ez nem okozott gondot. Bátran és okosan futballoztunk. Bohner - Tamás akció végén Kovács Róbert gólhelyzetben hibázott.

A hazai csapatot Czifra mozgatta, Merklert hozta jó helyzetbe - 18 méterre a kapunktól. Koszorús és Krix „satuba” fogta, így nagyon jó helyről, középről járt a szabadrúgás, amit Czifra a sorfal mellett félmagasan a jobb sarokba lőtt (1:1). Szerintem Szabados későn reagált. Szinte nincs mérkőzés, hogy Czifra ne lőjön nekünk gólt.

A hazaiak néhány percre magukra találtak, Csordás csak szabálytalanul tudta szerelni Merklert. A 18 m-res szabadrúgás elakadt a sorfalban, a kipattanót mellé lőtték. Az egyenlítés után is támadásban maradtunk, különösebb zavar nem látszott a csapaton, továbbra is jól ment a játék.

Kovács Robi 25 m-es szabadrúgását védte Herke. A félidőt Schultz 25 m-es lövése zárta részünkről, amire még Merkler válaszolt, amit Szabados látványosan hárított. Négy-öt helyzetünkből egyet sikerült kihasználni, Bácsborsód két szabadrúgásból szerzett ugyanennyit.

A második félidőben Halász István cserét kért, helyére Geletta Gábor került. A kérdés az volt, hogy az egyre erősödő széllel szemben mit tudunk kezdeni. Az első félidő kezdő iramát már nem tudtuk hozni, de játékunk így is folyamatos volt. Gyengébb intenzitással, de támadtunk. Viszont kevésbé voltunk veszélyesek.

Tamás és Bohner nem tudta megismételni első félidei játékát -, de lehet, hogy a hazai védők javultak fel. Kovács Robi jelentkezett jó 30 m-es lövéssel, Bohner, majd Matity lövését fogta a kapus.

A 60. percben jártunk, amikor változott a játék képe. Schultz a 16-oson elpasszolt egy labdát, amivel Czifrát ajándékozta meg, de ezzel a lehetőséggel nem tudott élni.

Érezhetően magasabb sebességre váltott Bácsborsód, parázs jelenet végén Schultz két méterről hazafejelte a labdát, amit Szabados nagy nehezen kotort ki a jobb kapufa mellől. A szögletet Koszorús a 16-oson túlra fejelte ki, Györe pedig kapásból visszaküldte a jobb felső sarokba (2:1). Ezzel nem volt mit tenni. Nagyon ritkán jön be ilyen tökéletes mutatvány!

Az átmeneti zavar nem ért véget. Zsikó közel a felezővonalnál nem tudott átvenni egy indítást. Az üres bal oldalt azonnal kihasználták, egy könnyen hárítható beadást Krix simán kifejelhetett volna, de Szabados Merkler elé ütötte, s ő közelről úgy szerezte meg harmadik góljukat, hogy Krix lábát érintette (3:1).

A gól után Koszorús előrébb lépett, Csordás is a támadásokat erősítette –olyannyira, hogy második sárgája után ki is állították. Tíz emberrel is támadásban maradtunk, de megnőtt a védelem kockázata. Szabados kétesélyes kifutása után Györe könnyen növelhette volna góljaik számát, de biztos helyzetben nem találta el a kaput.

Koszorús 30 m-es szabadrúgása és Tamás zúgó kapufája zárta a mérkőzést. Jánoshalma ellen lényegesen gyengébb játékkal nyertünk, most jó játékkal zsinórban harmadszor veszítettünk Bácsborsód ellen.

 

Ifjúsági csapatunk 8:2-re győzött. Góllövők: Rácz Gergő (3), Szabó Dávid, Boros André, Kovács Norbert, Geletta Gergő, Tölgyesi László.

 

Nasz Róbert játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. augusztus 29.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/2/628935.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/2/649918.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/2.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/2.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer