Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-09-02 Sükösd-Dusnok 2-3

FELNŐTT: Sükösd SC - Dusnok KSE 2:3 (1:2)

2012. szeptember 2. (Sükösd, 200 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC - Dusnok KSE 6:2 (2:1)

 

Vezette: Bárth Gábor (Farkas László, Apró Ferenc)

 

Áprilisban – az ötödik fordulóban – éppen Dusnokon szereztük az első pontunkat, ami akkor meglepetésnek számított. Ellenfelünk ezt a szezont is jól kezdte, a pályára lépők névsorából – a hazai érzelmek tiszteletben tartása mellett is – el kell fogadni, hogy Dusnok most jobb erőkből áll. A nehezen összeállt védelemből Csordás eltiltása mellett, Krix egyetemi évnyitója miatt hiányzott.

Kötelező volt tehát az óvatosság, most Dusnok elsősorban támadójátékában jobb nálunk. Érdekes módon kivártak, az első negyedórában nem estek igazán nekünk. A két felállt védelem között folyt a réskeresés, rövid passzok és hosszú indítások váltották egymást, az utóbbiak megállítása nehéz feladat elé állította védelmünket.

Simonits, Kristály János és Bolvári Zoltán jutott szabadrúgáshoz, de ezek 25-30 m-re voltak a kapunktól, így különösebb veszélyt nem jelentettek. Viszont egyértelműen kirajzolódott a lehetséges képlet: zártan és fegyelmezetten védekezni, megszállni az üres területeket és kihasználni adódó helyzeteket.

Felépített támadásokból csak a 20. percben került lövő helyzetbe Bolvári Zoltán, amit Szabados biztosan fogott. Nekünk ez alatt két lehetőségünk adódott: Kárpáti ügyesen hozta helyzetbe Tamást, de a befejezés erőtlen, gyenge volt. Matity fűzte át magát két emberen, de a harmadik már nem kegyelmezett és szabálytalanul megállította 28 m-re a kaputól. Szabó Dávid nagy erejű szabadrúgása elakadt a sorfalban. Válaszul Bolvári Zoltán került gólhelyzetbe: átemeléssel próbálkozott, ami elakadt Szabadoson és Kovács Robi fel tudott szabadítani.

A dusnoki nyomás erősödött, Droblyen a jobb oldalon végig száguldott a pályát, nagy lövése alig tévesztett célt. A 30. percben mégis mi jutottunk előnyhöz: kiváló ütemben vitt végig egy támadást a Kárpáti - Bohner kettős, amelynek befejezéséül Tamás a bal sarkot választotta (1:0).

A megszerzett előnyünket pontosan úgy, mint egy hete Bácsborsódon öt perc alatt elpazaroltuk. Védelmünk behátrált, Kristályt nem tudta időben megállítani és átadását Varga Zoltán a jobb sarokba továbbította (1:1). Tulajdonképpen egy szerencsésen eltört labda volt.

Öt perc múlva jött a következő. Schultz közel a felezővonalnál elvesztett egy labdát. Ellenfelét teljesen feleslegesen, a mezénél fogva visszahúzta. A tért ölelő szabadrúgás után Bolvári Dávid elől Szabó becsúszással rúgta el a labdát, s a csatár rájátszott a 11-esre, amit a játékvezető közelről látott és nem ítélte szabálytalannak. A partjelző viszont felemelte zászlaját, s a végig bizonytalan játékvezető felülbírálta önmagát, s a 11-es pontra mutatott! A büntetőt Simonits biztosan lőtte a jobb sarokba (1:2).

Megjegyzem, hogy hasonló alakításért nem egyszer ítéltek már szabadrúgást kifelé. A játékvezetés felhozta a vendégeket, a félidőig támadásban maradtak. Koszorús az utolsó pillanatban mentett még Bolvári Zoltán elől.

A második félidő első felében csapatunk felnőtt a feladathoz. Zsikó helyett Halász István, Bohner helyett Nemes kapott lehetőséget. Sorozatos támadásokkal veszélyeztettünk, meggyőző harc indult az egyenlítésért, amit Schultz két villanása jelzett, a jobb oldalon. Először élesen belőtt labdáját szedte le Bakula az ötösön, majd megállíthatatlannak látszó lendülettel húzott kapura, de csúnyán elkaszálták. A szabadrúgást Matity – a neki kitalált szögből – laposan a rövid sarokra csavarta, de Bakula a kapufa tövéről ki tudta kotorni.

Bohner indult meg, két csel után őt is felrúgták. Koszorús állt a szabadrúgáshoz, de lövés helyett Kovács Robi elé gurított, s az ő gyenge lövésével veszett el egy értékes lehetőség.

Az egyenlítés mégis a levegőben lógott. Most Tamás következett: erőszakosan labdát szerzett, s indult volna kapura, amikor a 16-oson belül – 20-30 centiméterre a vonaltól – felrúgták. A síp néma maradt! A labda Schultz elé perdült, most már 18 m-re a kaputól, őt is szerelték. Nem tudok jobb kifejezést: „félig szabályosan”. A most is tétovázó bíró az elmaradt nyilvánvaló 11-es helyett a sípjába fújt. Koszorús nagy erejű szabadrúgása egy védőt érintve vágódott a kapuba (2:2).

Hátra volt még 14 perc. Geletta helyett Koprivanacz jött be, s most már a győzelemért játszottunk. Nemes remek beadását tisztán várta Schultz, de egy védő még bele tudott nyúlni, oda lett a nagy helyzet. A 81. percig miénk volt a pálya, talán túlságosan is erőltettük a támadásokat.

Bolvári Dávid egy pillanat alatt a kapunk előtt termett, Koszorús még a hátam mögött ülő dusnoki szurkoló szerint is szabályosan szerelte, de Baráth játékvezető hű maradt eddigi teljesítményéhez és befújta a második 11-est, amit Simonits ugyanoda rúgott, ahová az elsőt (2:3)! Mindez az utolsó tíz percen belül, amikor a döntetlen már megvolt.

Minden mindegy alapon az egész csapat feljött félpályáig, ami legjobb alkalom az ellenfél kontráira. Bolvári Dávid élt is a lehetőséggel. Először a kapufát találta telibe, Szabados lehetetlen helyzetben a gólvonalról menteni tudott. Másodszor a felezővonal mögül indult, minden védőnk a háta mögött ragadt, 10 méteres előnyét Szabados remek kifutással (40-45 méterre a kapujától) hiúsította meg. Jegyezzük fel: tőle egész pályafutása alatt ilyet még nem láttam!

Kárpáti igyekezett, de két beadása mélyre sikerült. A meccs végét Bolvári Dávid távoli emelése jelentette, ami a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Második vereségünk is fájó, mert a tartalékos csapat minimum egy pontra rászolgált, amit Baráth játékvezető elvett tőlünk! Ezt teljes biztonsággal állítom, azt nem, hogy szándékosan.

 

Ifjúsági csapatunk 6:2-re győzött. Góllövők: Csordás Erik (3), Geletta Gergő (2), Rácz Gergő.

 

Bárth Gábor játékvezető osztályzata: 3 pont!

 

Sükösd, 2012. szeptember 5.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/3/628941.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/3/649925.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/3.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/3.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer