Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-09-30 Sükösd-Érsekcsanád 2-5

FELNŐTT: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 2:5 (1:2)

2012. szeptember 30. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Érsekcsanád KSKE 2:3 (2:3)

 

Vezette: Aradi Csaba (Tóth István, Markó László)

 

Bármennyire is elkoptatott közhely, a két csapat találkozója időtlen idők óta az év rangadója. Kiemelt figyelem követi, nagy várakozás előzi meg mindkét község szurkolói részéről. Teljesen mindegy, hogy a csapatok hol foglalnak helyet a tabellán, itt minden eredmény lehetséges.

Az utóbbi tíz találkozó mérlege mégis számunkra kedvező: öt győzelem, négy döntetlen és egyetlen vereség. Általában szoros, egy-két gólos eredményekkel. Mindössze kétszer született három gól, 2010 májusában Sükösdön nyertünk 3:1-re, 2011 márciusában Érsekcsanádon 3:3.

Az előző bajnokságban jó teljesítménnyel előttünk végeztek a hetedik helyen, most a mi pozíciónk volt valamivel jobb: a 6. helyen vártuk őket 10 ponttal, ők kilencedikek 9 ponttal. Még az előzményekhez tartozik, hogy vasárnap Miske ellen két játékosukat (Nagyot és Szombatit) kiállították, Tamaskó megsérült, kilenc emberrel mégis alig maradtak alul (3:4).

Mi három jó mérkőzésünk után a kedvező folytatást vártuk. Nyugtalan akkor lettem, amikor Koszorús pénteki sérüléséről értesültem. A végre összeállt védelmünkből kiesése döntő volt abban, hogy ilyen mértékű vereséget szenvedtünk.

Ennek ismeretében téves volt az erőfelmérés és a kiválasztott taktika is. A nagy kérdés ugyanis az volt, hogy ki fogja megállítani a nagyon gyors és gólerős Novotnik – Tóth-Apáti párost. Tíz perc sem kellett hozzá, hogy kiderüljön: senki!

Az edzői szereposztás szerint a kijelölt felelős Schultz és Halász István volt. Jóformán fel sem térképeztük a várható hadrendet, a 8. percben indulhattunk középkezdéshez. Az akkor még veszélytelennek látszó jobb oldali támadás végén a menteni igyekvő Halász István lábáról a jobb sarokba kötött ki a labda. Öngól (0:1)! És hidegzuhany!

A gól után már jóval többet tudtunk meg a érsekcsanádi elképzelésekről. Teljes erővel támadtak és egyszerűen szétfutottak bennünket, amire válaszaink gyengék és sokszor szabálytalanok voltak. Schultz Ákos két bivalyerős szabadrúgása borzolta idegeinket. Az elsőt Szabados a jobb kapufa mellől nyomta ki, a másik a bal kapufa mellett zúgott el.

Az első valamire való támadásunkra 22 percig kellett várni. Kárpáti átadását Gruber gyenge lövéssel fejezte be. Újra Kárpáti próbálkozott, 30 méterre a kaputól buktatták. Kovács Robi szabadrúgásából Tamás erőtlen fejese sem jelentett veszélyt.

A gyors jobboldali ellentámadás számunkra megint balul ütött ki. Halász István és Szabados némi bizonytalanság után Tóth-Apáti lövését az alapvonalon túlra gyötörte. Bajusz szögletét Tóth-Apáti kapásból és védhetetlenül küldte Szabados hálójába (0:2).

Ez már komoly teher volt, kínlódva próbáltunk talpra állni és a 28. percben egy gól erejéig sikerült is. Matity átívelésére Kárpáti jó ütemben érkezett és nem hibázott (1:2).

A gól reményt és némi lendületet hozott játékunkba, ellenfelünk is visszaállt valamelyest, de kontrái változatlanul életveszélyesek voltak. Krix nagy mentése és Szabados bravúrja kellett, hogy Novotnik ne tudja növelni előnyüket. A félidő utolsó tíz percében esélyünk volt az egyenlítésre is. Kárpáti - Tamás adogatás után Bohner célzott rosszul, majd Tamás került gólhelyzetbe az ötösön. A vissza csel nem jött be, Bajusz még bele tudott érni.

A félidőt Matity kapáslövése zárta, magasan a kapu fölé. A lelátón általános volt a vélemény, hogy ha lényeges javulás nem következik be játékunkban a második félidőben, nem sok jóra számíthatunk. A látottak ezt bőven alátámasztották.

A második játékrész Nemes ügyes labdafelhozatalával folytatódott. Pontosan a 16-os vonalon tudták megállítani, szabálytalanul. Nagyon jó helyről járt a szabadrúgás, amit Halász István a jobb fölső sarok fölött csavart el.

Az 51. percben Halászt otthagyta Tóth-Apáti, védőink nehezen, de még mentettek, de a nyomás nem szűnt meg. Bajnok 17 m-es szabadrúgását Szabados még kiütötte, de a következő rohamot már nem úsztuk meg. Szabados kidobását Halász István rosszul kezelte le, Novotnik rácsapott, Krix már csak szabálytalanul tudta szerelni, Aradi játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Novotnik nagy biztonsággal lőtte a bal sarokba (1:3).

Végleg eldőltnek látszott a meccs. Az 56. percben frissítés és némi átalakítás következett. Gruber helyett Tölgyesi Máté jött Krix helyére, aki valamivel előrébb lépett, Kovácsot Geletta váltotta, ő folytatta Novotnik követését Halász István helyett.

Most már minden mindegy alapon mi támadtunk erőteljesebben és ez két perc múlva eredményt is hozott. Halász István jobboldali beadását Matity higgadtan átemelte a kilépő kapuson (2:3).

Idő volt még bőven, újra meg csillant az egyenlítés lehetősége. Az esély két perc múlva elúszott. Szabados kirúgása Bohnertől pattant el, s a mindig készenlétben álló Novotnik szerezte meg, s a befejezés számára már rutin munka volt (2:4).

Látszólag fel nem adtuk, de a meccs itt ment el, az igazi átütő erő hiányzott. Matity még helyzetbe hozta Kárpátit, lövése után egy szögletig jutottunk. A 75. percben Schultzot szolgálta ki, aki két csel után – kissé elhamarkodottan – a 16-osról mellé lőtt. A befejező tíz percben Nemes helyett Koprivanacz kapott lehetőséget, Schultz húzódott előrébb.

A 82. percben Halász István céltalanul keresztbe lőtt labdájával szinte indította Novotnikot, akit Kárpáti csak szabálytalanul tudott megállítani. Jött a második sárgája, majd a piros.

Bajnok 30 m-res kapufája jelezte, hogy még mindig nincs vége. Hátra volt még a kegyelemdöfés: Tölgyesi Máté labdakezelési hibáját most is Novotnik használta ki, a kifutó Szabados mellett megszerezte harmadik és csapata ötödik gólját (2:5)!

 

Ifjúsági csapatunk 1:1-es félidő után 3:2-re kikapott. Góllövő: Csordás Erik (2).

 

Aradi Csaba játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. október 3.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/7/628973.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/7/649956.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/7.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/7.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer