Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-10-07 Vaskút-Sükösd 3-2

FELNŐTT: Vaskút Bácska SE - Sükösd SC 3:2 (2:2)

2012. október 7. (Vaskút, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Vaskút Bácska SE - Sükösd SC 3:5 (0:5)

 

Vezette: Gál Gábor (Erdélyi Dániel, Slezák Márk)

 

2008 április 6-án jártunk utoljára Vaskúton és 8:1-re nyertünk. A szezon végén Vaskút kiesett a megyei II. osztályból és Barákovics edző vezetésével most került fel. A lejátszott hét fordulóban hat pontot szereztek és a 13. helyen álltak. Mi tíz ponttal a kilencediken.

A látottakról sajnos jó hírrel nem szolgálhatok. Védősorunk már a 10. percben megadta a lehetőséget a meglepően magányosan kilépő Hammernek a gólszerzésre (1:0). A hazai lendület tartósan megmaradt. Bosnyák, Dömény és Mikó gyakori vendég volt a tizenhatosunkon. Szemben a mi „ibolya szerény” próbálkozásainkkal, amelyeket még a veszélyes zóna elérése előtt, csírájában elfojtott a fegyelmezetten visszazáró hazai védelem. Matity, Halász I., Schultz és Krix távoli szabadrúgása jelezte: itt vagyunk, de a kapuig egyik sem jutott el.

Harminc percig kellett várni arra, hogy két valamirevaló helyzetet összehozzunk. Tamás egyikkel sem tudott mit kezdeni. A másodikban volt több, amit Schultz harcolt ki neki. A 36. percben a jó cselekkel közeledő Nemest rúgták fel, 30 méterrel a kaputól. A szabadrúgást Kovács Robi ívelte az ötös sarkára, s kiemelkedő Matity a léc alá fejelt (1:1).

Ez rövid átmeneti javulást hozott a játékunkban. A 40. percben Halász István megindult a félpályáról középen. Mindenki átadásra várt, de ő meggondolta magát és 28 m-ről bevette Domokos kapuját (1:2).

Fellélegeztünk és arra számítottunk, hogy lassan kiegyenesedik a csapat, s ha nehezen is, de megszerezheti a három pontot, amire nagy szükségünk lett volna. Helyette két perc múlva jött az egyenlítés. Tölgyesi Máté közreműködésével 11-eshez jutottak, amit Csőzik biztosan értékesített (2:2).

Közvetlenül a félidő vége előtt Újvári 25 m-res lövését Szabados a felső lécre tolta, a lepattanó labdát Mihó az ütköző védőink között átsegítette a gólvonalon. A heves reklamálás ellenére a partjelző kitartott álláspontja mellett, amit a játékvezető elfogadott, s a gólt lesállás miatt érvénytelenítette.

A második játékrészt Kovács Robi helyett Gruber folytatta, de ezt a félidőt sem kezdtük jobban az elsőnél. Középkezdés után azonnali veszély keletkezett a kapunk előtt. Csak Hammeren múlott, hogy az ötösről nem találta el a kaput. A folytatás tökéletesen megegyezett az első félidőben látottakkal. „Fékezett habzású” iram mellett összehoztunk néhány támadást, amit Tamás és Gruber gyenge lövéseivel fejeztünk be.

A másik oldalon ismét Hammer hibázott az ötösön, majd lesgólját nem adták meg. Az 56. percben Mihó kellemetlenkedett, de nagyon meleg helyzetben még Szabados le tudta szedni lábáról a labdát. Erősödött a hazai fölény. Tölgyesit átjátszotta Dömény, Krix becsúszásával menekültünk meg a góltól.

Az 58. percben egy igazi ziccerünk még akadt. Matity passzával Tamás már az ötöshöz közelített, de lövés helyett megint a balcsavart választotta, s az érkező védő még ki tudta előle vágni a labdát. Tamás a bevezetőben említett nyolc gólból ötöt rúgott, most egy is sokat segített volna!

A kihagyott helyzet két percen belül megbosszulta magát. A jobboldalon nem tudtuk megállítani Bosnyákot, s tökéletes beadását a bizonytalankodó Szabados mellett Dömény a hosszú sarokba küldte (3:2).

A zavar csak fokozódott. Imre került még abszolút gólhelyzetbe, csak hálásak lehetünk neki, hogy a 11-esről Szabadosba rúgta a labdát.

A 65. percben Bohner - Takács Zoltán, 10 perc múlva Nemes - Geletta csere következett, de nem változott semmi. Nem volt esélyünk a döntetlenre sem. Két távoli lövésre futotta. Halászét Détáry biztosan fogta, Gruberé magasan fölé ment, ugyanúgy, mint Döményé, de az a 16-osunkról.

Végezetül néhány megjegyzés: a Kelebia, Hajós, Felsőszentiván elleni teljesítmény nyomait sem lehetett felfedezni a csapat játékában. Bántóan szellősen védekeztünk, de az egész csapat gyengélkedett. Megoldásként arra jutottam, hogy vagy a sorsoláson kell változtatni, vagy a szüreti bál időpontját kell a jövőben áthelyezni. De régóta létezik egy közbenső megoldás is: „sportemberhez” méltóan készülni a mérkőzésre. Ezt már vasárnap is kilehetne próbálni Mélykút ellen!

 

Ifjúsági csapatunk 5:0-s félidő után 5:3-ra győzött. Góllövők: Rácz Gergő (3), Szabó Dávid, Geletta Gergő.

 

Gál Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2012. október 10.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/8/628981.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/8/649965.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/8.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/8.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer