Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-10-14 Sükösd-Mélykút 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Mélykút SE 3:1 (1:0)

2012. október 14. (Sükösd, 150 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Mélykút SE 0:2 (0:0)

 

Vezette: Kőrösi János (Váczi Zoltán, Papp Márton)

 

Mélykúttal szemben a mérlegünk talán gyenge közepes. Az utóbbi évek tíz találkozójából három győzelemre és két döntetlenre futotta. Az öt vereségből hármat egy végben, a vasárnapi mérkőzést megelőzően szenvedtük el. Mélykút tapasztalt, jól képzett játékosokból áll, de a mostani helyezésükből arra lehet következtetni, hogy nem megy úgy a játék, mint korábban. Tíz pontjukkal közvetlenül előttünk álltak, eggyel jobb gólkülönbséggel. Ránézésre tehát két azonos pozícióban lévő csapat találkozója következett.

Mellettünk talán a hazai pálya előnye szólt, ha leszámítjuk a múlt heti vaskúti fiaskót. Nagyobb tételben kockázatos lett volna fogadni a győzelmünkre, amire a csapat rácáfolt. A helyzet annyiban javult, hogy Csordás és Kárpáti eltiltása letelt, de Koszorúst és Pestit még mindig nélkülözni kellett sérülésük miatt.

Az első 15 perc inkább a vendégeké volt. Amíg Pilcsuk és Velez bírta erővel, folyamatosan küldte támadásba Snyeholát és Beszedicset, védelmünk jobb oldalán keresték a rést. Az elsőt Szabó Tamás találta meg, majd Pilcsuk és Snyehola okozott zavart középső védőink és Szabados között.

Gruber életerős lövéssel válaszolt, ami a védőkön elakadt. A mi támadásaink egyelőre esetlegesek és erőtlenek voltak. Nem így a másik oldalon. Két elkerülhető védekezési hiba után Pilcsuk három szögletet rúgott egymás után. Nagy szükség volt Krix fejére, de besegített Halász István és Matity is (az új frizurájában nem esett kár). A 11. percben Velez - Tóth kombinációja sakk-matt helyzetet hozott, nem rajtunk múlott, hogy Beszedics nem tudott élni vele. A második lövését Szabados már biztosan fogta.

Először Gruber verekedte át magát a védőkön, a befejezés gyengén sikerült. Kár volt érte, mert Tamás védők nélkül várta az átadást. A gól elmaradt, de kezdtünk magunkra találni. Matity kezdett el jókedvűen futballozni. Kedvelt cseleivel először Grubert játszotta meg, 14 méteres lövése fölé ment. Tamás következett, lövés helyett Schultzot választotta, aki az átadásról lemaradt.

Amíg mi az ellenfél 16-osán hadakoztunk, Horváth Zoltán kilépett a jobb oldalon, végigszáguldotta a pályát, beadását Krix kritikus helyzetben fejelte szögletre a tisztán álló Snyehola elől. Pilcsuk szögletére ismét Krix emelkedett a legmagasabbra, a kifejelt labda három érintés után Gruberé, őt 25 m-re a kaputól Kiss Tamás leterítette. Matity szabadrúgását Bencsik biztosan védte.

A következő két percben is Gruber kezdeményezett. Tamást hozta elronthatatlan helyzetbe az ötösön, aki nem találta el a labdát. Sikertelen befejezéseink ellenére érezhető volt, hogy valami készül. Schultz szólója következett, de 22 m-re a kaputól lerántották. Matity szabadrúgása a kapufát találta el. A 30. perc már eredménnyel járt: Matity szabadrúgása visszapattant, Tamás kapta a gólpasszt és 1:0.

A lendület tovább vitte a csapatot, a kezdeményezés a miénk maradt. Schultzot, Matityot és Kárpátit buktatták. Halász István két szabadrúgása elkerülte a kaput. A sorozatos szabadrúgások jelezték, hogy ellenfelünk ereje fogyóban van. Ennek egyenes következménye Kiss Miklós kiállítása volt a 41. percben, két sárga után. Az első játékrészt Csordás felfutása és Matity 25 m-res lövése zárta.

Sok példa volt már arra, hogy emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni. Szünet után – 1:0-ás vezetésnél - az volt a kérdés, hogy most mit tudunk kezdeni vele, mert biztosra még nem mehettünk. Gyetvai mindjárt a kezdés után tesztelte Szabadost, de a helyzet mégis csak számunkra volt kedvezőbb.

Kárpáti - Halász akció végén Matity kapáslövését szöglet követte, amelyből Halász István még lesgólt fejelt, de az 50. percben már jött az igazi – olyan mintaszerű támadás végén -, ahogy azt tanítják. Kárpáti jó cselek után Halászhoz továbbított, beadását a kiváló ütemben érkező Gruber szép mozdulattal jutatta a hálóba (2:0). A mérkőzés legszebb jelenete volt!

Előkészítés alatt állt a harmadik is. Most Halász – Kárpáti - Gruber volt a labda útja és Tamás volt a kiválasztott végrehajtó: két méterről nem talált a kapuba. A nyilvánvaló fölényünk ellenére Mélykút szívósan tartotta magát, egy-egy kontrájukban benne volt a gól. Horváth beadását Snyehola alig fejelte mellé, Krix háromesélyes becsúszással mentett Tóth József elől a büntető területen belül. A 65. percben már komoly figyelmeztetés érkezett: amíg Matity lesállását vitatták, Gyetvai elhúzott a jobb oldalon és beadásából Snyehola szépített (2:1).

A gólt Schultz - Geletta Gábor, Kárpáti - Bohner csere követte. A cserék rövid helyezkedési zavarokkal jártak, amit Gyetvai kis híján ki is használt. Otthagyta Kovács Norbit, de Krix még segíteni tudott.

A 65. percben jártunk, amikor Matityot szabálytalanul állították meg. Halász István 25 m-res remek szabadrúgását igazi kapusbravúrral tolta ki Bencsik a bal felsőből. Más módon, de egy percen belül Szabados is remekelt: 40 m-res kifutással mentett a csalódott Snyehola elől.

A három pont sorsa a 77. percben dőlt el. Matity félpályán labdát szerzett, s Halász - Gruber adogatás után Tamás tette fel az „i” betűre a pontot (3:1).

Egy perc múlva jöhetett volna a negyedik is (Tamásnak a harmadik), de Halász nagy labdájáról lemaradt. A negyedik tulajdonosa lehetett volna Geletta Gábor is, aki nagy szólója után bátran célozta meg a kaput, lövése alig tévesztett célt.

A 80. percben Koprivanacz (neki is volt még gólszerzési lehetősége), a 85. percben Tölgyesi kapott játéklehetőséget. Vendégeink egyre nehezebben viselték a már nyilvánvaló vereséget, sorozatos reklamálásaik végén Szabó Tamás is a kiállítás sorsára jutott. A befejezést Gruber 28 m-res lövése jelentette, amit Bencsik a léc alól nyomott ki. 

Értékes három pontot szereztünk, ugyanúgy, mint 2009. március 1-én – amiből megismétlődött valami: a gólokból Tamás kettőt, Gruber egyet rúgott – akkor is!

 

Ifjúsági csapatunk gyengélkedett, 0:0-ás félidő után 2:0-ra kikapott.

 

Kőrösi János játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. október 17.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/9/628989.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/9/649973.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/9.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/9.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer