Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-10-21 Bácsbokod-Sükösd 3-5

FELNŐTT: Bácsbokod SK - Sükösd SC 3:5 (0:4)

2012. október 21. (Bácsbokod, 80 néző.)

IFJÚSÁGI: Bácsbokod SK - Sükösd SC 5:0 (3:0)

 

Vezette: Garai Péter (Ottenthál István, Tóth Sándor)

 

Bácsbokod már a tavaszi szezonban is gyengélkedett, némi szerencsével tudott megkapaszkodni a megyei II. osztályban. A folytatás sem lett jobb, a lejátszott kilenc forduló után egyetlen pontjukkal az utolsó helyen szerénykednek. Mikor mehetünk biztosra, ha most nem? - latolgatta a sükösdi szurkolói törzsgárda. Ebben volt ráció, de a futball kiszámíthatatlansága bármikor, bármilyen pozícióban meglephet. A legrosszabb sorozatok is megszakadnak egyszer, óhajunk az volt, csak most ne!

Nos, az első félidőbéli játék elég volt ahhoz, hogy ez be ne következzen. Kezdés után azonnal hozzáláttunk a támadásokhoz, a hazaiak védelme mélyen visszahúzódott, a pálya kétharmadát szinte felkínálták. A középpálya kiadó volt, amivel csak élni kellett. Ebben Matity jeleskedett, menetrendszerűen tört előre és jó átadásokkal mozgatta mindkét oldalt.

Öt perc alatt három szöglettel nyitottunk. A harmadik után Matity közeli lövése Égiről kipattant, Gruber választhatott, hogy az ötösről hová lövi, de a kapust találta telibe. Ez volt az első gólhelyzet, ami mindjárt ki is maradt, ugyanúgy, mint a következő. Matity ismét Gruber elé tálalt, de ő az ötösön elbotlott.

Kovács Róbert kísérletezett távoli lövéssel, de ez még célt tévesztett. A vezető gólunkra mindössze tizenegy percet kellett várni. Tamás - Kovács Robi jó passzokkal hozta ismét jó helyzetbe Grubert, aki harmadjára már nem tévedett (0:1).

A gyér bácsbokodi ellentámadásból arra lehetett következtetni, hogy ma itt egy jót játszunk. Így is alakult, ellenfelünknél gyorsabbak és főleg pontosabbak voltunk. Kovács Robi élesen keresztbe lőtt labdájáról lemaradtunk.

Kárpáti védőjén rendre túljutott, vagy szabálytalankodtak vele. Így a 18. percben is, 25 m-re a kaputól. Kovács Robi szabadrúgását szögletre mentették, amit ő ívelt be. A labda senkit nem érintve jutott a hosszúsarkon Matity elé, akit a lehetőség annyira meglepett, hogy két méterről nem sikerült a kapuba találnia.

Bácsbokod a 23. percben vezette első valamirevaló támadását. Újházi elment a baloldalon, veszedelmes lövését Szabados bravúrral tolta ki. A kísérletre gyorsan válaszoltunk. Bohner finom cseleivel már a büntető területen belül járt, lefordult védőjéről, lőni már nem tudott, mert felrúgták. A 11-est Tamás a kapu közepébe rúgta, nagyon biztos lehetett abban, hogy a kapus elmozdul (0:2).

A félidőig gond nélkül ment a foci, a biztos vezetés birtokában, tetszés szerint alakítottuk ki helyzeteinket. Mintaszerű Gruber - Kárpáti kombináció végén Koprivanacz is feliratkozott a gólszerzők közé (0:3).

A hazai próbálkozások, ha voltak, rendre lesen akadtak el. Szabadosnak komolyabb védeni valója nem akadt. Egyszer tudott gól közeli helyzetbe jutni Engi, amit Krix hiúsított meg. A 44. percben Matity hozta elronthatatlan helyzetbe Grubert, aki lövés vagy átadás helyett addig forgolódott, míg a kapusba emelt.

A félidőt mégiscsak góllal zártuk. Koprivanacz az alapvonalról mentett egy labdát, kissé furcsán pergő labdájába Papp beleért és öngól (0:4)!

A gyönyörű őszi napsütésben teljes megelégedettséggel vártuk a folytatást, ami elmaradt. A második félidő nyomában sem hasonlított az elsőhöz. A megsérült Geletta helyett Nemes lépett pályára.

A kezdés után nagyon elaludtunk (talán a szokatlanul kellemes melegtől). Ami 45 perc alatt nem sikerült a hazaiaknak, most elég volt hozzá három. A baloldalról érkező beadásból Harnóczi lövését Szabados kiütötte, de Újháziéval szemben már tehetetlen volt (1:4).

Az 55. percben Csordás futott fel a vonal mellett, beadásából Gruber szép gólt lőtt (1:5)

Gondoltuk, rendben van, talált egy gólt az ellenfél, de akár megismételhető lesz az első félidei négyes. Helyette valami egészen más következett. Alig két perc múltán Busa túljutott Krixen (hogy hogyan, azt méltányosságból nem részletezem) és máris 2:5.

Még ebben a percben Újházi a kapufát találta el. Ha ez bemegy, nehéz lett volna megjósolni, mi vár még ránk. Harnóczi labdáját Kollár alig lőtte fölé. A 64. percben Csordás megsérült és a gyógyulófélben Koszorúst kellett becserélni.

A sérülés és a csere közben nagyon eleresztettük a fonalat. Feljött a hazai csapat és kiderült, hogy sokkal jobban is tudnak játszani, mint az első félidőben, vagy mi nem vettük őket komolyan. A 75. percben ez meg is bosszulta magát: Harnóczi kapásból nagy gólt zúdított a léc alá (3:5).

Érthetetlenül tájékozódtunk, hogy akkor most mi van? A helyzet kezdett komolyra fordulni. A gólarányjavítás helyett az eredmény megőrzése lett a cél. A játékos-edző Molnár jött segíteni, aki 2011 őszi sérülése és februári műtéte óta először lépett pályára. Gratulálunk a visszatéréshez. Első labdaszerzésével jó helyzetbe hozta Grubert, akinek emelése nem talált kaput. A 85. percben Matitynak adódott nagy lehetősége, de kivárt és Harnóczi szerelni tudta.

Két hazai szöglettel és egy 30 m-res Kovács Robi szabadrúgással ért véget a találkozó, nagy megkönnyebbülésünkre.

 

Ifjúsági csapatunk 3:0-ás félidő után 5:0-ra kikapott.

 

Garai Péter játékvezető osztályzata: 7 pont.

 

Sükösd, 2012. október 24.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/10/628996.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/10/649980.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/10.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/10.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer