Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-10-28 Sükösd-Miske 0-3

FELNŐTT: Sükösd SC – Miskei ALC 0:3 (0:0)

2012. október 28. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Miskei ALC 5:1 (4:1)

 

Vezette: Allaga Iván (Tóth Ferenc, Bánóczky Csaba)

 

Első tavaszi győzelmünket Miske ellen szereztük, emlékezetes mérkőzésen. A vasárnapi találkozó ettől három dologban biztosan különbözött: akkor 30 C°-os melegben, most 4 C°-ban, sivár, hideg esőben folyt a küzdelem. Akkor 0:2-ről fordítani tudtunk 4:2-re, most a 0:2-höz jött még egy harmadik és kikaptunk.

Ebben a szezonban Miske lépett Császártöltés helyébe, a 10 fordulóból 9-et megnyert, egyetlen döntetlenje Dusnokon volt. Biztosan tartják első helyüket, a 38:8-as gólarány tekintélyt parancsoló. Ezek ismeretében kellett pályára lépni és olyan taktikát választani, ami egy tisztességes eredményt hozhat. A felállásból kiderült, hogy a jelszó gólt nem kapni, s ha a helyzet úgy hozza, legalább egyet rúgni.

Az első félidőben az elképzelés teljesült. Mindkét csapat nagy gondot fordított a védekezésre, a támadások aránya is nagyjából megegyezett, valamivel mégis Miske volt a veszélyesebb. Jaksütz került először védőink mögé, élesen belőtt labdáját Szabados biztosan fogta. Koszorús válaszolt, 25 m-res nagy lövése közel volt a jobb felső sarokhoz. Molnár gyorsított fel, Schultz folytatta, de beadásszerű lövése elakadt a védőkön.

A 7. percben Barta 25 m-ről kapásból tette próbára Szabadost. Ezt jó néhányszor megtette később is, a síkos talajon minden pontrúgása életveszélyes volt (még 40 m-ről is). Molnár szabálytalankodását követően 25 m-ről eresztett meg egy bivalyerős löketet, amit Koszorús – kisebb agyrázkódást kockáztatva – kifejelt.

Első gólhelyzetünkig a 18. percben jutottunk el. Matity közelített a kapuhoz, de buktatták a baloldalon. Kovács Robi kiváló szabadrúgásáról Schultz egy lépéssel késett le a hosszúoldalnál. Jaksütz lövését lábbal hárította Szabados.

A 25. percben Csordás futott fel, jó ívű beadását Tamás őrző nélkül várta, de a rutinos Margit még közbe tudott avatkozni. A szoros védekezés mellett oda-vissza hullámzott a támadási kedv, azonos intenzitással és eredménnyel. A 30. percben Kovács Robi beíveléséből Matity gólt fejelt, de a partjelző felemelte a zászlaját. Matity ugyan nem volt lesen, de Kárpáti talán igen. Az mindenesetre érdekes, hogy az ellenfél edzője is szabályosnak látta a gólt.

Még ebben a percben Matity újra jó helyzetben volt, de lövése a bal sarok fölött suhant el. Schultz iramodott meg, átadásával Kovács Robi már a 16-oson belül járt, amikor Kákonyi utolérte és szerelni tudta. A kontrából Jaksütz veszélyeztetett, Kárpáti csak szabálytalanul tudta megállítani. Barta most is bízott lövő erejében és a talajban, most 45-ről zúdított – kapu mellé. Matity 50 m-res keresztlabdával indította Kárpátit, de cselei nem jöttek be, Balogh közbe tudott avatkozni.

Szünet után az első támadást mi vezettük, egy szögletig jutottunk. A válasz erősebb és kellemetlenebb volt. Kárpáti szabálytalansága után a szabadrúgást most is Barta végezte el, úgy, hogy a labda 40 métert volt a levegőben. Védőinknek és elsősorban Szabadosnak bőven volt ideje a helyezkedésre és a közbeavatkozásra. Mindkettővel baj volt, csak szemlélői voltak annak, hogy Follárdt két méterről a kapuba fejelt (0:1).

Örök rejtély számomra, hogy egészen kivételes bravúrokra is képes kapusunk miért nem tud kilépni egy ilyen egyszerű labda lehúzására. Alig telt el három perc a második félidőből, s már hátrányba kerültünk. Egy perc múlva viszont egyenlíthettünk volna: Matity fejese már túljutott a kapuson, de a tömörülő védők egyike a gólvonalon menteni tudott.

A mérkőzés végkimenetelére ez döntő pillanat volt. Amíg a „majdnem gólon” tűnődtünk, jött a valódi, de már a másik oldalon. Krix egy teljesen veszélytelen helyzetben a hazaadást választotta, s a labdát rosszul találta el. A gólvadász Follárdt a kifutó Szabados és Krix között félúton elcsípte, s megszerezte a második gólját (0:2).

A két perces rövidzárlat lenullázta az első félidő erőfeszítéseit. Ellenfelünknek a két gólért különösebben nem sokat kellett tennie, két elemi hibával mi segítettünk. Tamás még javíthatott volna, de gólpassz helyett a hosszú sarok mellett lőtte el a labdát. Jaksütz viszont még ugyanebben a percben (erősen les gyanús helyzetből) megszerezte a harmadikat (0:3).

Ezzel végleg elment a hajó. Miske a továbbiakban különösebb erőfeszítés nélkül adogatott, de nyilvánvalóvá vált, hogy csapatunkban már nincs kellő erő még a szépítésre sem. A bajt csak tetézte Csordás kiállítása. Két sárgája után jött a piros.

Cserék következtek, Kovács Robit Bohner, Kárpátit Nemes váltotta. Még volt bő 25 perc, kettőjük igyekezete sem tudott már segíteni a csapaton. A 75. percben felvillant még egy lehetőség, de eredménnyel nem járt. Molnár robogott a jobb szélen, hárman voltak egy védővel szemben, de a beadás a védőt találta meg. Matitynak volt még egy távoli nagy lövése és Koszorúsnak két gyenge próbálkozása, a 86. percben ő is megsérült, Tölgyesi Máté jött a helyére.

A mérkőzés végére teljesen besötétedett, minden elismerést megérdemel az a 100 néző, aki meleg szoba helyett a pályát választotta, de nem volt leányálom a játékosoknak sem. Egy kislány sírva kérdezte, „Anyu, mikor lesz már vége?”, ő a hideg eső miatt, én a 0:3 miatt vártam a sípszót!

 

Ifjúsági csapatunk 4:1-es félidő után 5:1-re győzött. Rácz Gergő négyszer talált a hálóba, amihez gratulálunk. Az ötödiket Varga Martin rúgta.

 

Allaga Iván játékvezető osztályzata: 5 pont.

 

Sükösd, 2012. október 31.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/11/629005.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/11/649989.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/11.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/11.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer