Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-11-11 Nemesnádudvar-Sükösd 0-1

FELNŐTT: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 0:1 (0:0)

2012. november 11. (Nemesnádudvar, 270 néző.)

IFJÚSÁGI: Nemesnádudvar KSE - Sükösd SC 2:1 (0:1)

 

Vezette: Aradi Csaba (Sánta Péter, Rátkai János)

 

Nemesnádudvar 2009 nyarán esett ki a Megyei I. osztályból és azóta hatszor találkoztunk. A mérleg erősen Nemesnádudvar javára billen. Négyszer nyertek ellenünk, egy döntetlenül végződött, egyetlen győzelmünket 2010. május 9-én értük el. A mérkőzés előtt 26 pontjukkal, 41 lőtt és 13 kapott góllal az előkelő második helyet foglalták el a tabellán.

Nagyon jól kezdték a szezont: egy hetessel megszórták a Bajaszentistvánt, egyaránt 6-6 góllal küldték haza Bácsborsódot és Bácsbokodot. Otthon csak Kelebiával nem bírtak (3:4), döntetlennel végződött a Miske elleni rangadójuk (1:1).

Az előzmények alapján sok jóra nem számíthattunk, a már krónikus sérülési széria Matity munkahelyi balesetével tovább nőtt. Viszont a múlt heti hírekkel ellentétben megjelent Kárpáti és Nemes, szerencsénkre hazajött Angeli is.

A találkozót a hazaiak indították nagyobb lendülettel, már a mérkőzés elején dűlőre akarták vinni a dolgot. Alig telt el két perc és Vinter Zoltán a kapunk előtt termett, de lövése célt tévesztett. Nálunk ismételten a gólt nem kapni volt a jelszó. Ehhez fegyelmezetten és szorosan kell védekezni, a gyors támadásokat lehetőleg a pálya két harmadánál kell megállítani. A recept ismerős, de a megvalósítása közel nem olyan egyszerű, mint ahogy az öltözőben elhangzik.

A próba már a 6. percben megkezdődött: Melcher Martin szinte az oldalvonalon el tudta húzni a labdát a becsúszó Krix lába mellett, így útja teljesen szabad volt a kapuig. Hat-hét méterről már simán lőhetett volna, ő mégis a nehezebbet választotta: visszahúzott a 11-es pont felé, s a gyors Molnár beérte. A következő összecsapást a túloldalon már Krix nyerte a nagyon jó pozícióban lévő Melcher Martinnal szemben. Ugyanilyen sikeres maradt a következő két csöppet sem veszélytelen támadás elfojtásában is.

Ősi alaptétele a futballnak az első 15 percet gól nélkül megúszni, aminek maradéktalanul megfeleltünk. Lélegzetvételnyi pihenő után vezettük az első komolyabb támadásunkat. Meglepően jól mozgott Angeli, kézben tartotta a középpályát. Ha kellett visszaért, előkészítette a támadásokat, indításainak nagy része használható volt. Így a 17. percben Tamás kapta átadását, ő továbbított Gruberhez, aki belsővel inkább kapura helyezte, mint lőtte a labdát, nem volt benne elég erő.

A következő öt percben inkább a hazaiak voltak veszélyesebbek. A védelem jobb oldalán egyre magabiztosabban mozgó Kovács Norbert mentett Kovács Gábor elől, majd Krix terelte az oldalvonalon túlra Erdélyit. Koszorús pedig Melcher Balázsnak állított „Stop” táblát. 

A párperces hazai nyomás után megjött a mi válaszunk is. Kárpáti – Tamás - Gruber volt a labda útja, a sikeres befejezés egy fél lépés miatt maradt el, ennyivel tolta meg hosszabban Attila a labdát, így a kapus még bele tudott csúszni. Kárpáti 20 m-res lövését öklözte a mezőnybe László kapus.

A 35. perctől egyre több jel mutatott arra, hogy Sükösd nagyobb odaadással és elszántsággal küzd ellenfelénél. A félidőig hátra lévő 10 percben ez enyhe fölényt hozott számunkra.

Gruber ígéretes átadásáról Kárpáti lemaradt, majd Tamás várta jó helyen Attila átadását, ami későn és rosszul érkezett. Vinter Zoltán - Melcher Martin gyors baloldali támadását számoltuk fel sikeresen, majd Magyari jó lövését fogta Szabados biztosan. Gruber a 40. percben egy „esernyő” után indulhatott volna a kapura, de Harsányi állította meg szabálytalanul. A szabadrúgást Koszorús 20 m-ről a sorfalba lőtte. Megállíthatatlannak látszó támadás végén Szabados és Koszorús blokkolta Vinter Balázst. Melcher Balázs príma passzával Erdélyi akár a kapuig juthatott volna, helyette – okát nem tudhatom – az oldalvonalon kívülre vitte a labdát.

A félidő zárásaként Vinter Zoltán próbálkozott még távoli lövéssel, részünkről Angeli átadását Schultz lőtte középre, de László kapujából kilépve könnyen fogta. A kiegyenlítettnek mondható első játékrészben mindkét oldalon két-két igazi helyzet adódott, kemény mezőnybeli munkával. Az azért mégis látszott, hogy Sükösd élesebb és „éhesebb” ezen a találkozón.

Fordulás után az volt a kérdés, hogy a tisztes helytállásért, vagy akár a győzelemért játszunk. Az első támadás most is a hazaiaké volt, de gondot nem okozott. Válaszunk annál inkább, Kárpátival nem boldogultak a baloldalon, cselei bejöttek, jó volt a beadása is, amit Gruber kapásból fölé lőtt.

Erősödött a sükösdi fölény, amit Gruber egy perc alatt kétszer is gólra válthatott volna. Tamás került gólhelyzetbe, lövését László kapus Attila elé ütötte, de a nagy védői „sűrűségben” két méterről nem sikerült a kapuba találnia. Még ebben a percben Molnár beívelésénél a kapus és védője ütközött, a labda ismét Gruber elé került, de gól helyett megismétlődött az előző jelenet. Folytatódott a sükösdi offenzíva, Angeli jó labdájáról maradt le Schultz. 

Az 52.percben a hazai edző veszélyre gyanakodhatott és Kovács Gábor helyett behozta Mezőfit. Vele és a másik két cserével átmenetileg rendezte sorait Nemesnádudvar. Tusori - Vinter Zoltán akciót Krix keresztezése hiúsította meg. Melcher Martin újrázott (vele sok bajunk volt), nagy lövése alig kerülte el a kaput.

A 60. perctől újra változott a kép. Valószínűvé vált, hogy aki gólt szerez, az nyer. A lehetőség nálunk volt először. Molnár - Tamás kombináció után ismét Gruber következett, de a nagy lehetőséggel most sem tudott élni. Kifejezetten sajnálom, hogy Attila ilyen peches napot fogott ki, mert ahhoz kétség nem fér, hogy mindent elkövetett azért, hogy szülőfaluja hálóját bevegye. A következő lehetőség már Nádudvarnál volt. Nánay beadásszerű lövése már túljutott Szabadoson, de Krix még a gólvonal előtt kivágta.

A 70. percben Schultz helyére Nemes érkezett, vele a kombinatív játék jobban ment, de pályára lépett a hazaiak „ÁSZA”, Sziegl Gábor játékos-edző, aki minden csapat számára súlyos fenyegetést jelent.

A 77. percben Angeli nagy labdájával gyorsított fel Nemes, tökéletes beadását a rutinos Jagicza vert helyzetben még elérte. A 80. percben Tamás is közel járt a gólszerzéshez, őt ebben Erdélyi akadályozta meg.

Gyors váltás után Gruber helyett Bohner folytatta. Az utolsó 10 perc a mérkőzés sűrítménye volt. A 82. percben Sziegl került döntési helyzetbe, az ötösről leadott lövését Szabados kivételes bravúrral védte. (Sziegl hasonló helyzetben ritkán téved.)

Az egyre izgalmasabb véghajrában Nemes lövése még fölé ment, de a 86. percben számunkra eljött az igazság pillanata. Tamás indítását Nemes küldte a baloldalon felfutó Kárpáti elé, aki két hidegvérű csel után a 16-os sarkán találta magát és felvállalta a majdnem lehetetlent: a tornyosuló védők között megcélozta a jobb sarkot és talált (0:1)! Ez a gól több, mint három pontot ér a sükösdieknek, okát nem kell magyaráznom.

A tapintható feszültségben Nánaynak és Vinter Zoltánnak volt még két elkeseredett kísérlete, de az eredmény maradt! A mérkőzésre egyébként 270-en látogattak ki, ami magasan megyei néző csúcs. A mérkőzés végét jelző sípszó után jelentősen megnőtt a büfé forgalma. A hazaiak a vereség, sükösdiek a győzelem okán igyekeztek mielőbb valami üdítőhöz jutni.

 

Ifjúsági csapatunk Szabó Dávid nagy góljával a 80. percig vezetett, s két perc alatt kikapott 2:1-re. A mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Pócs Erik. Végtelenül sajnáljuk, és innen kívánunk neki mielőbbi felépülést!

 

Aradi Csaba játékvezető jól vezette a mérkőzést, osztályzata: 9 pont.

 

Sükösd, 2012. november 13.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/13/629020.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/13/650004.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/13.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/13.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer