Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-11-18 Sükösd-Szeremle 1-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Dunagyöngye Szeremle 1:1 (0:1)

2012. november 18. (Sükösd, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Dunagyöngye Szeremle 2:0 (1:0)

Vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, Baráth Gábor)

 

Szeremle az előző bajnoki évben átszálló jegyet váltott a megyei I. osztályban. Na, nem úgy, hogy bajnokságot nyer a megyei II-ben, hanem onnan kiesett. Szokatlan módja ez a feljutásnak, ott átszenvedtek egy évet, 90 kapott és 16 lőtt góllal az utolsó, pontosabban a 12. helyen végeztek a visszalépett Solt előtt. Taktikájuk egyébként bevált, mert a 2012/2013-as szezont újra a megyei II. osztályban folytathatták, úgyhogy nem kellett bajnokságot nyerni a megye III-ban.

Most, a mérkőzés előtt a nagyon szoros középmezőnyben (a 22 pontos 4. Érsekcsanád és a 18 pontos 11. helyezett Mélykút között 4 pont a különbség) a 6. helyet foglalták el. Mi 20 pontunkkal a 8. helyen fogadtuk Szeremlét. Az őszi forduló végjátéka szempontjából komoly tétje volt a mérkőzésnek.

A találkozó elején kiderült, hogy két különböző felfogásban játszó csapat próbál szerencsét. Szeremlének mégiscsak hasznára vált a keserves megyei I. osztály. Különösen a középpályán mutatott játékuk volt tetszetősebb és hatékonyabb. Igyekeztek földön tartani a labdát (kicsiben játszottak), szemben a mi hosszú és sokszor pontatlan átadásainkkal.

A vendégek az első tíz percben tudatosították, hogy győzni jöttek. Már a 2. percben szöglethez jutottak, ám Mezei fejesét Szabados biztosan fogta. Egy perc múlva Molnár elpasszolt egy labdát 40 méterre a kapunktól, amellyel Majorost hozta nagyon jó helyzetbe. Lövését Szabados egészen kiváló mozdulattal tolta kapu fölé. A Kómár - Tokodi támadás befejezése előtt Kovács Norbert keresztezett jó ütemben, s Eleket fosztotta meg egy nagy lehetőségtől. Elek nem adta fel, másodszor Geletta szerelte az oldalvonalon túlra.

Közel negyed óráig alig találtunk fogást ellenfelünkön. Angeli legtöbbször Grubert kereste a jobboldalon, akinek első beadása már használható volt, de Kárpáti és Tamás egy ütemet késett. A 15. percben Angeli gyorsított fel, Kovács Robi következett, ő Grubert játszotta meg a 11-es ponton, kapáslövése fölé ment. Egy percen belül Angeli még jobb helyzetet kínált Grubernek, akinek átemelését még elérte az egyébként alacsony termetű Szabó kapus.

Ébredező hazai próbálkozásaink a 16. percben góllá érhettek volna. Kovács Robi jobboldali beadása átsuhant a tömörülő védősoron és a lehető legjobb ütemben érkezett az egyedül álló Molnár elé, aki életerős lövést küldött ballal a kapu fölé. Ha jobbal vállalja el, vagy lekezeli, biztos gól! Angeli - Kárpáti akció után Tamás megcélozta a jobb sarkot, ám Szabó még ki tudta nyomni.

A pár perces hazai fölény kissé elaltatta védőinket, s az első kontra nagy zavart keltett. Konkoly már túljutott Kovács Norbin, amikor Krix érkezett ellentmondást nem tűrő lendülettel és a 16-os vonalán mintaszerű becsúszással mentett.

A 22. percben Csordás szabálytalankodott Majorossal szemben, 23 m-re a kapunktól. Tóth Gábor úgy találta el a bal felső sarkot, mintha máshová nem is tudta volna rúgni (0:1).

Újra meg kellett találni a fonalat, a szezonban nyolcadszor indultunk hátrányból, különböző intenzitással. Most azonnal sikerült reagálni. Gruber sikeres cselekkel jutott el az alapvonalig, gólt ígérő beadását először Tamás vétette el, majd Kárpáti rúgott éktelen luftot a kapu torkában.

A javításra alig kellett várni: most Gruber beadásával Molnár nem tudott mit kezdeni az ötösön. A gólszerzési lehetőség még kétszer megismétlődött: Gruber először Angeli kiváló labdáját küldte a kapu fölé, majd Geletta passzát nem tudta átvenni a 16-oson.

A félidőig Szeremle okosan őrizte egy gólos előnyét, mi pedig a lényegesen több helyzetünkből egyet sem tudtunk kihasználni.

A második játékrész élénk hazai támadásokkal indult. Kovács Robi 20 m-es lövését öklözte a mezőnybe Szabó. Az 52. percben parázs kapu előtti birkózás végén Kovács Robit buktatták, 11-es! A végrehajtást Tamás vállalta. Erőtlen lövésére Szabó kapus szinte biztosra ment és kiütötte a bal sarokból. A mulasztás után kínos 20 perc várt ránk.

Vendégeink jól érzékelték, hogy amíg mi sorainkat újból rendezzük, eldönthetik a mérkőzés sorsát. Erre először Mezeinek adódott príma lehetősége, de ismét érkezett Krix, s csak a repülő fűcsomók jelezték a frontális, de szabályos ütközés erejét.

Két csere következett: Geletta helyett Nemes, Angeli helyett Bohner lépett pályára, de az egyenlítés így is váratott magára. A fordulatot a 70. perc kínálta: Majoros lerántotta Nemest, ami második sárgáját, és a pirosat is hozta.

A megfogyatkozott vendégek semmi mással, csak a védekezéssel törődtek a továbbiakban. A felezővonalon át sem lehetett csalni őket. De bekövetkezett az ős-régi sükösdi átok is, hogy nem tudunk 10 ember ellen játszani. Emberelőnyeinket képtelenek vagyunk kihasználni, pedig „egy kapuztunk”.

A 84. perc hozta a megváltást: a sokadik kapu előtti kavarodásban Koprivanacz Tamás átadását az ötösön „eltörte”. A labda már az alapvonalig pörgött, ahonnan Nemes védőkkel a hátán vissza tudta még gyötörni Tamás elé, aki most közelről nem hibázott (1:1).

Volt még hat perc, de a nagy igyekezetben semmi sem sikerült. Maradt a döntetlen és az elmulasztott lehetőségek egyike.

 

Ifjúsági csapatunk Schultz Martin és Geletta Gergő góljával 2:0-ra győzött.

 

Vörös Gábor játékvezető osztályzata: 8 pont.

 

Sükösd, 2012. november 20.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9677/14/629028.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/11/1/9684/14/650012.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9677/14.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/11/1/9684/14.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer